"
אשר להכרעה בבקשה למתן צו איכון של מכשיר הטלפון הנייד של בעל דין, עמד בית הדין הארצי בעיניין פישר תעשיות על האיזון הנידרש בין הזכות לפרטיות לבין עקרון הגילוי, בקובעו כדלקמן (דגשים במקור):
"נפנה כעת למלאכת האיזון בין השיקולים המתגוששים. נקודת המוצא היא כי הזכות לפרטיות, ככל זכות אדם, הנה יחסית. משמע, מבחינה מושגית בהתגוששות בין הזכות לפרטיות ובין הערכים המצויים ביסוד הליכי הגילוי (יעילות הדיון, הוגנות וחקר האמת) לא ניתן לקבוע מראש כי יד אחד האינטרסים בהכרח על העליונה. אכן, ייתכנו מקרים בהם יזכה אחד האינטרסים להגנה נרחבת מתוך תפיסה כי משקלו הסגולי של האנטרס המצוי על כף המאזנים השנייה – זניח. ואולם – וזה העיקר – במקרים רבים תמצית מלאכת האיזון היא בעיצוב הסדרים בהם ניתנת הגנה מסוימת – אף אם היא חלקית ואינה מלאה – לכל אחד מן האינטרסים. משמע, יש צורך במציאת פיתרון כששני האינטרסים דרים בכפיפה אחת מתוך פשרה וויתור הדדי, ולא מתוך עליונות האנטרס האחד וביטולו של רעהו. מלאכת האיזון הערכי נעשית בראש ובראשונה במסגרת התבניות המגדירות את הזכויות המתגוששות (כגון, מבחן הרלבנטיות על כפל פניו) ובהמשך אף מעבר להן."
עוד עמד בית הדין הארצי בעיניין פישר תעשיות, על כך שהאיזון הנידרש במסגרת מבחן הרלבנטיות במובנו הרחב, צריך לקחת בחשבון את השיקולים הבאים: הקף הגילוי המבוקש (ציר הזמן), סוג המידע המבוקש וזיקתו לבעל דין, ואופן מסירת המידע ("מידע עודף").
עיון בפסיקת בתי הדין האיזוריים ולאחר שניתנה הלכה זו, אף מלמד כי מספר מותבים הסתמכו עליה בעת קבלת בקשת מעסיק/ה, ובכל הקשור למתן צו שיינתן לגבי איכון טלפון נייד של עובד/ת.
להרחבה ועיון, ראו למשל: סע"ש (ת"א) 26797-02-17 אזולאי – שוקר, ניתן ביום 12.11.2020; סע"ש (ת"א) 32733-04-18 יונה אברך בע"מ – גולדברג, ניתן ביום 20.1.2019; סע"ש (ת"א) 30225-09-17 ספטון – דיסליטק בע"מ, ניתן ביום 9.12.2018; סע"ש (ת"א) 29701-01-17 נגרית בן איתי בע"מ – תומר, ניתן ביום 24.6.2018.
בהנתן כך, אני סבור כי הבקשה הנה מידתית ומאוזנת, והיות שהיא מתייחסת רק לתקופה שבה שהה התובע לשיטתו בימי מחלה ושבגינם הוא דורש תשלום דמי מחלה, וכן ביחס לימים שבגינם התובע עותר לתשלום שכר עבודה.
...
בהינתן כך, אני סבור כי הבקשה הינה מידתית ומאוזנת, והיות שהיא מתייחסת רק לתקופה שבה שהה התובע לשיטתו בימי מחלה ושבגינם הוא דורש תשלום דמי מחלה, וכן ביחס לימים שבגינם התובע עותר לתשלום שכר עבודה.
לאור האמור לעיל, אני מורה כי הצו יוגבל לימים א' – ה' בשעות 8:00 – 16:00, וכן יום ו' בשעות 8:00 – 14:30.
לסיכום – דין הבקשה למתן צו איכון להתקבל, כאמור לעיל.