מלבד מערערים 2 ו-5, למערערת ובעלה המנוח שתי בנות המתגוררות בארה"ב.
בראשית שנת 2015 במסגרת הליך שניהלו המערערים (ערר (י-ם) 1845-14) סביב בקשה לאיחוד מישפחות שהוגשה על ידי סב המשפחה, הוסכם כי תוגש על ידם בקשה לקבלת מעמד מטעמים הומנטריים שתבחן על ידי המשיבה.
שיקולים אלו ואחרים מלמדים כי לכל הפחות יש סיכוי מסוים לקבלת הבקשה ועל כן לא היה ניתן לדחותה על הסף, בהתאם להלכה שנקבעה בעע"מ 2357/14 אסברוק נ' משרד הפנים (18.07.15).
...
בית הדין ציין כי המשיבה שקלה את כל השיקולים הרלוונטיים, ואף מצא כי נכונה המסקנה לפיה לא נמצא בנסיבות המקרה טעם הומניטארי המצדיק את העלאת הבקשה לדיון בוועדה.
המשיבה תמכה יתדותיה בפסק הדין וטענה כי לא נפל בו, כמו גם בהחלטת המשיבה, כל פגם המצדיק התערבות בית משפט זה.
דיון והכרעה
למעשה דין הערעור להידחות גם מבלי צורך בהנמקה, בשים לב לכך שאין מקום לדחות את הממצאים העובדתיים שנקבעו בפסק הדין, ממצאים אלו תומכים במסקנה המשפטית, ואין בפסק הדין כל טעות שבחוק.
בצדק נטען, כי אין לעובדה שהורי המערערת נולדו בירושלים, עזבוה ושבו אליה מאוחר יותר, כדי להשפיע על המסקנה האמורה או להוות טעם הומניטארי, ואין כל יסוד לטענות המערערים בעניין זה. גם הטענה בדבר תושבות האב אין בה כדי להועיל דבר למערערים.
בשולי הדברים יצוין כי מקובלת עלי טענת המשיבה כי הסכמתה בהליך קודם (במסגרת בקשה לאיחוד משפחות), להעביר את עניינם של המערערים לבחינה במסגרת בקשה מטעמים הומניטאריים, אין בה כדי ללמד על הסכמה לדילוג על בחינת ראש הדסק והעברת הבקשה ישירות לוועדה.
בשים לב לכל האמור, הערעור נדחה.