בפתח הדיון שהתקיים בפני ביום 16.01.2024 הוסכם לקיום דיון מאוחד בבקשה לסעד אירעי ובתביעה עצמה, וכי התשובה לבקשה לסעד זמני תיחשב ככתב הגנה לתביעה העיקרית.
טענתם הנוספת של התובעים בגינה לא ניתן לאפשר לנתבעת, כך לשיטתם, לנהל נגדם הליך בוררות, נסמכת על כלל "הליך תלוי ועומד", עת גם בהליכים הקודמים שהגישה הנתבעת, גם בהליכים שהגישה חברת הנציגות הקודמת נגד חברי הנציגות החדשה, ודאי בבוררות - השאלה הטעונה הכרעה היא האם הודעת הביטול נשלחה כדין ואיזה משני הסכמי התמ"א הוא התקף - מצב המקים חשש לפסיקות סותרות.
ההליך נגד היזם החדש ניפתח ע"י הנתבעת ביום 26.09.23 על דרך בקשה לסעד זמני, והסעד שהתבקש בתביעה העיקרית היה מתן פסק דין המצהיר כי ההסכם עליו החל היזם החדש "להחתים את הדיירים בחודש ספטמבר 2023 (להלן: 'ההסכם הנוגד') עם מי מבעלי הזכויות במקרקעין – בטל, ונוגד את הסכם התמ"א שנחתם בין התובעת לבין דיירי הבניין ביום 29.11.2016".
תוך היתייחסות ישירה לבעלי הזכויות, כמו למשל: "בעלי הזכויות לא רשאים להיתקשר בהסכם נוגד כאמור בסעיף 5.7 להסכם" (סעיף 15 לתביעה) כל עוד ההסכם לא בוטל כדין, בעלי הדירות לא מוסמכים אפילו לנהל מו"מ עם יזם אחר בקשר לפרויקט" (סעיף 16 לתביעה), "...מבוקש להצהיר כי ההסכם הנוגד שנחתם בין הנתבעת לבין בעלי הזכויות – בטל" (סעיף 21 לתביעה), "להצהיר כי ההסכם הנוגד עליו חתמה הנתבעת עם בעלי הזכויות, וכתב השיפוי הנילווה לו – הוא בטל וחסר כל נפקות...", ועוד.
המועד הקובע הוא מועד הגשת התביעה נגד עורכי הדין - 11.05.2023, ולמצער המועד בו אפשרה כבוד השופטת רסלר לנתבעת לסגת מהתביעה - 14.06.2023, ודאי לא אחרי אזהרתה ( "... ככל שהיא עומדת על הדיון בהם וככל שאין היא סבורה כי בית משפט זה אינו הפורום הנאות בראי סעיף הבוררות בין הצדדים הרלבאנטיים וזאת בתוך 7 ימים מהיום. לא תוגש בקשה לתיקון ותביעה חדשה תמחק הבקשה...."), שהנתבעת לא שעתה לה, והחליטה להותיר את התביעה נגד עורכי הדין על כנה, אף הגדילה עשות עת הגישה ביום 13.07.2023 תביעה מתוקנה אליה נכרכו בעלי הזכויות.
...
משהמחלוקת שהובאה לפתחי, דיונית בעיקרה, שעניינה באכסניה המוסמכת לברר את התביעה שהנתבעת מתעתדת להגיש נגד התובעים, ובהינתן שטענת התובעים בדבר זניחה, ויתור ומניעות נסבה על ההליכים הקודמים, אף נטען לחשש לפסיקות סותרות בשל הליכים תלויים ועומדים, אין מנוס מלסקור, טרם הכרעה, את ההליכים שנפתחו על ידי הנתבעת, גם על ידי אחרים, בכל הנוגע להסכמי התמ"א שנחתמו בקשר לבניין.
התוצאה היא איפוא כי לא ניתן לדון בתביעה ולא בבקשה באופן בו הוגשו כאשר הצדדים הרלבנטיים לא צורפו להן, ובוודאי שלא נגד הנתבעים/המשיבים בלבד.
המסקנה לעיל מתבקשת גם מהגשת התביעה נגד היזם החדש, אף שבהליך זה התובעים כלל לא צורפו כבעלי דין.
התובעת אחזה באמתחתה את הבקשה ואת המינוי, פעלה בכל החזיתות, ולא תלין אלא על עצמה בלבד שהאסטרטגיה בה נקטה לא הביאה לתוצאה המקווה, וזאת בלי קשר למחלוקת לגופה, אליה לא נדרשתי וכמובן גם לא הכרעתי בה.
התוצאה היא שאני מורה על עיכוב הליכי הבוררות.