זכות הטיעון
המבקשת טענה בבקשתה כי נפל פגם בכך שלא קויים לה שימוע.
נפנה לכך שהמועצה לא הוכיחה, אף לא לכאורה, כי קיים אשם כלשהוא בהתנהלות המבקשת בכל הנוגע לאי-פניית המועצה לועדה – ולמעשה אף לא התיימרה לטעון כך. נהפוך הוא, מדברי היועמ"ש בפרוטוקול "השימוע", עולה כי הוא רואה אשם, רק בהתנהלות מזכיר המועצה, אשר לדברי היועמ"ש "התעסק" בעינייני קרובי משפחתו, ולא דיווח על כך. מסקנה דומה עולה, מהצהרות המבקשת בהליך לפנינו, לפיהן איש לא אמר לה שקיימת בעיה בהעסקתה בשל קירבתה המשפחתית האמורה.
נוכח מסקנתנו זו, בשלב זה אין צורך שנדרש לטענות אחרות של המבקשת, כגון טענתה בדבר פיטורים פוליטיים, או בעיניין הסכמת ועד העובדים לפיטורים, או בעיניין הרכב ועדת הפיטורים – אלו יוכרעו, במידת הצורך, במסגרת ההליך העקרי.
לאור כל האמור לעיל, הבקשת מתקבלת, כך שאנו מורים כי החלטת המשיבה מיום 29/05/2022, בדבר פיטורי המבקשת, לא תכנס לתוקף עד להכרעה בהליך העקרי.
...
לסיכום
די באמור לעיל, כדי לקבוע כי המבקשת הוכיחה קיומן של עילות תביעה לכאורה וכי סיכויי תביעתה טובים, וכי מאזן הנוחות נוטה לטובתה.
משכך, יש לקבל את הבקשה לסעד זמני, ולמנוע את פיטוריה.
לאור כל האמור לעיל, הבקשת מתקבלת, כך שאנו מורים כי החלטת המשיבה מיום 29/05/2022, בדבר פיטורי המבקשת, לא תכנס לתוקף עד להכרעה בהליך העיקרי.