לטענת המבקשים, ההחלטות התקבלו שלא כדין, בנגוד לתקנון החברה, וזאת משני טעמים עקריים: הראשון, שהמבקש 1, מייסד החברה (להלן גם: "מר עייני"), הנו דרקטור (בהתאם לזכותו לפי סעיף 79.2 לתקנון החברה), ואולם המשיבים כינסו ישיבת דירקטוריון שקדמה לאספת בעלי המניות בה התקבלו ההחלטות מבלי לזמן את מר עייני ולאפשר לו להישתתף בה; הטעם השני, שההחלטות התקבלו באספת בעלי המניות בנגוד לעמדתו של המייסד, מר עייני, אף שבהתאם לסעיף 76 לתקנון החברה יש למר עייני זכות וטו לגביהן.
גם אם כטענת המבקשים לא נקבע במסמכי היסוד של החברה מנגנון להמרת החוב כלפי ארא למניות וגם אם אין לארא זכות לידרוש את פירעון ההלוואה, נתונה למוסדות החברה, קרי הדירקטוריון ואסיפת בעלי המניות, סמכות לקבל החלטה בנושא (ע"א 667/76 ל. גליקמן בע"מ נ' א.מ. ברקאי חברה להשקעות בע"מ, פ"ד לב(2) 281, 287 (1978).
אמנם, כאמור לעיל, לגבי הטענה בדבר זכותו של מר עייני להישתתף בישיבת הדירקטוריון קיים שהוי מובהק, שבגינו, בין היתר, החלטתי שלא להדרש לה במסגרת הבקשה לסעד זמני.
...
אמנם, כאמור לעיל, לגבי הטענה בדבר זכותו של מר עייני להשתתף בישיבת הדירקטוריון קיים שיהוי מובהק, שבגינו, בין היתר, החלטתי שלא להידרש לה במסגרת הבקשה לסעד זמני.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, החלטתי לדחות את הבקשה לסעד זמני כנגד החלטת ההשקעה וכן החלטתי לדחות את הבקשה לסעד זמני כנגד החלטת ההמרה ככל שייחתם הסכם עם המשקיע האסטרטגי תוך 45 ימים מהיום.
בהתאם, המשיבים יימנעו מלהוציא לפועל בכל צורה שהיא את החלטת ההמרה עד לסיום ההליך העיקרי, בכפוף להגשת ערבות צד ג' כאמור בסע' 107 לעיל, אלא אם תוך 45 יום ממועד החלטתי זו ייחתם הסכם השקעה עם המשקיע האסטרטגי.