מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה חלופית בתמ"א 38

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בעוד התובעים טוענים, כי על הנתבע להשיב הכספים ששלמו, טוען הנתבע בתביעתו, כי התובע חב בתשלום שכרו הראוי בעבור שעות העבודה שהשקיע בהליך התיכנון החלופי (תמ"א 38).
היתקבל הרושם, לפיו הנתבע ביקש לקדם את הליכי התיכנון בדרך חלופית, ללא עלות נוספת, על מנת לקבל את יתר התשלומים הקבועים בהסכם.
...
מקובלת עליי הטענה העקרונית של התובעים, לפיה כבעל מקצוע על אדריכל לבחון היתכנות הליך של ניוד זכויות טרם מתחיל בהכנת בקשה מפורטת ונדרש, לצורך כך, להוצאות נלוות לטובת בעלי מקצוע נוספים.
הגם שאין מחלוקת כי עדותה של הגב' טלמן מהותית, סבורני כי זהו המקרה המצדיק אי החלתו של הכלל.
סיכומו של דבר – התביעות נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

במהלך עבודתה של המומחית, התברר כי בנתיים השתנו כמה נתוני יסוד רלבאנטיים, לרבות הכנת מיסמך מדיניות של הוועדה המקומית לתיכנון ולבנייה חיפה לגבי בחינת בקשות להיתרי בניה למבני מגורים המוגשות לפי תמ"א 38 (מיסמך מיום 6.6.2016, להלן: "מיסמך העקרונות").
בהתאם, אוכל רק לקבוע – למקרה והדבר יסייע לצדדים, כי יש לקחת בחשבון חלקי יחסי של 26.7% ושווי של 7,650 ₪/מ"ר, נכון למועד הרלבנטי, אך לא אוכל לקבוע בכמה מ"ר מדובר ואף לא מצאתי להעתר לבקשה החלופית של גייגר ז"ל להחזיר את התיק למומחית מטעם בית המשפט להשלמות – בין אם לגבי טענות הנוגעות לממ"דים ובין אם לגבי מועד השומה, שכן לא ניתן לעשות כן בעת הגשת הסיכומים.
...
הבקשה של ברנשטיין להורות על סעד הצהרתי לפיו הם זכאים לחלק מזכויות בנייה עתידיות אפשריות לגבי המבנה מתקבלת ואני מורה כי ברנשטיין זכאים ל-26.7% מזכויות הבנייה העתידיות לגבי המבנה, ככל שתהיינה זכויות שכאלו בפועל.
הבקשה של גייגר ז"ל לקבוע חד משמעית מהו שווי הזכויות האפשריות נכון להיום, בין אם לפי תכנית האיחוד והבנייה ובין אם בהתעלם מהתכנית - נדחית, כלומר, שאינני מכריעה סופית בשווי הזכויות שנגזר מתכנית שנזנחה או בשווי הזכויות ללא נתונים לגבי השטח הרלבנטי במ"ר – אם כי מצאתי את חוות הדעת של המומחית מטעם בית המשפט ככזו שיש לאמץ בכפוף לאמור מעלה.
צר לי שהצדדים האמיתיים למו"מ (שני הבנים – עמית וירון) לא הצליחו להגיע לעמק השווה לגבי מחיר ראוי לרכישת הזכויות, ואני סבורה כי שניהם תרמו למצב אליו הגענו.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי עתירה מינהלית, במסגרתה מבקשים העותרים לבטל חלק מקביעותיה של המשיבה 2 (להלן: "ועדת הערר") מיום 25.3.19, שנעשו במסגרת שני עררים שהוגשו על ידי בעלי זכויות בנכס, שיפורט להלן וזאת - בהתייחס לאישור תכנית איחוד וחלוקה על פי תמ"א 38, שהוגשה על ידי העותרים (להלן: "התכנית") והיתר בניה שניתן להם (להלן: "היתר הבניה").
לעניין הבקשה החלופית - לפצל את החישוב ולערוך חישוב למגורים רק לגבי שטח הדירה נטען, כי אין לפיצול כזה בסיס בהוראות התמ"א. פירסום מחדש המשיבות טוענות, כי לאור חלוף הזמן והוצאת הנחיות תכנוניות נוספות על ידי ועדת הערר, יש צורך בפירסום למניעת פגיעה במי מהצדדים בעקבות התיכנון החדש.
...
בסופו של דבר, לאחר עיכובים נוספים, ניתנה ביום 25.3.19, החלטת ועדת הערר, במסגרתה נקבעו קביעות שונות, אשר עם שתיים מהן העותרים אינם משלימים ואלה הן: קביעה הנוגעת לייעוד המבנה; ועדת הערר קיבלה את טענת העוררים, לפיה, על אף שהמגרש יועד למגורים, המבנה אינו מבנה למגורים, כהגדרתו בהוראות תמ"א 38.
ועדת הערר בעניין אלמוג הביאה בחשבון את עמדות היועץ המשפטי לממשלה ומנהל התכנון והגיעה למסקנה שונה מהמסקנה אליה היא הגיעה בעניין אלראי.
סופו של דבר - חלק העתירה הנוגע לפרשנות התמ"א נדחה בזה.
בנוגע לפרסום, אני מקבלת את העתירה, חלקית, באופן שאני מבטלת את החלטת ועדת הערר להורות על פרסום הבקשה המתוקנת ובעניין זה ניתנות הוראות כדלקמן: (1) הבקשה המתוקנת תוגש במקביל לוועדה המקומית וכן לכל אחד מהעותרים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו ת"א 42673-01-16 גוטמן ואח' נ' קרסו מבנים 38 בע"מ ואח' מספר בקשה:23 לפני כבוד השופטת אסתר נחליאלי חיאט מבקשים 1. דפנה גוטמן 2. ענת לובלינג קפנר 3. עמיקם יפת 4. אורית קים יפת 5. מיכאל גור 6. לינדה גוב 7. עינת חבסוב 8. רונן חבסוב ע"י ב"כ עו"ד קרן בצר ו/או שלומי לוויים משיבים 1. קרסו מבנים 38 בע"מ 2. עו"ד דריאנה שכטר ע"י ב"כ עו"ד רביטל סבג משרד שטיינמץ, הרינג, גורמן ושות' עורכי דין החלטה
לבצוע פרויקט התמ"א התקשרו בשנת 2008 עם חברת קרסו מבנים 38 בע"מ (להלן: "קרסו"); פרויקט זה הוא הבסיס לתובענה דנא שהגישו התובעים.
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה ובהעדר תשובת התובעים, שלא מצאו להשיב חרף האפשרות שניתנה להם (החלטה מיום 9.12.18) אלא עתרו ביום 1.5.19 למתן החלטה בבקשתם, ראיתי לדחות את הבקשה לתיקון כתב התביעה וכן את הבקשה החלופית לפיצול סעדים.
...
לא רק שהתרשמתי כי תיקון כתב הטענות יביא להכבדה ניכרת על ניהול ההליך, וכי השלב שבו התבקש התיקון הוא מאוחר, ולא רק שסברתי כי אין לאפשר בעצם השלמת כתב הטענות שהוגש בעבר ללא שנכללו בו כל הסעדים כמתחייב ובטרם התגבשות הנזק, הרי אני סבורה כי תיקון בעת הזאת מלבד ההכבדה מהווה פגיעה מממשית בנתבעים פגיעה שאין די בפסיקת הוצאות כדי לרפאה (ראו למשל רע"א 4046/09, התעשייה הצבאית לישראל בע"מ נ' מונסונגו (05.10.09).
מכאן שהיה על התובעים להמתין לגיבוש כל הסעדים ולא למהר ולהגיש תביעה בלי שאף הצטיידו בהיתר מבית המשפט לפצל את תביעתם (ולא שאני סבורה כי היתר שכזה היה ניתן), וראו את דברי בית המשפט העליון שאמר כי: "משעתרה המערערת במסגרת התביעה שכנגד לסעד כספי בגין ליקויי הבנייה בחלק המגורים, נראה כי לא הייתה יכולה לזכות בהיתר להגשת תובענה כספית נוספת בגין עילה זו" (ע"א 2035/03 לב יסמין בע"מ נ' ת.ג.י. בע"מ (2004).
אני דוחה, אפוא, את הבקשה לפיצול סעדים.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בהחלטה מיום 30.5.2021, דחה בית המשפט קמא את הבקשה לביטול פסק הדין מחובת הצדק, תוך שנקבע, בין היתר, כי המסירה במען המבקשת "הנקוב בתיק היא מסירה במען התאגיד אשר בוצעה כדין". המשיך בית המשפט קמא וקבע, כי המבקשת בחרה שלא למסור כל גרסת הגנה מטעמה, ולא ביקשה כסעד חלופי, את ביטול פסק הדין מחמת שיקול הדעת הנתון לבית המשפט.
ואכן, עיון בהסכם התמ"א, מעלה כי כלולה בו הסכמה מעין זו. ראו סעיף 10.9.1, לפיו, "בגין איחור כאמור של עד 8 חודשים ישולם פיצוי חודשי קבוע בסך של 4,000 ₪ או חלקו היחסי לכל חלק ממנו. הצדדים מצהירים ומאשרים בזאת כי לאור בדיקותיהם, סכום הפצוי החודשי מהוה סכום השווה לדמי שכירות של דירה דומה בגודלה ובמיקומה". לא זו אף זו, טענות המבקשת מושתתות על הסכמים שנערכו בין צדדים שונים וכן על ראיות נוספות.
...
ביטול פסק הדין מחובת הצדק - בענייננו, קבע בית המשפט קמא בהחלטתו מיום 30.5.2021, כי כתב התביעה הומצא למבקשת כדין, ועל כן דין הטענה לביטול מחמת חובת הצדק, להידחות.
זאת ועוד, כבר נפסק כהלכה, כי כשבידי מבקש הביטול להצביע על סיכויי הצלחה בהליך, ייטה בית המשפט ככלל להיעתר לבקשתו, תוך ריפוי הנזק שנגרם לצד השני להליך, באמצעות פסיקת הוצאות (ראו עניין אברג'ל והאסמכתאות המאוזכרות שם).
סוף דבר מן השיקולים דלעיל מצאתי לקבל את הערעור, ולהחזיר את התיק אל בית המשפט קמא אשר יקבע סד זמנים להגשת כתב הגנה מאת המבקשת, וימשיך בניהול ההליך כראות עיניו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו