מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה דחופה למתן רשות ערעור על מועד בחירות במשיבה

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

הנשיאה ורדה וירט-ליבנה לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין האיזורי לעבודה בחיפה (השופטת סאוסן אלקאסם ונציגי הציבור מר מאיר בוחבוט וגב' אסתר אדלר; סע"ש 27777-02-19) מיום 18.7.19, אשר דחתה את בקשת המבקשת לסעדים זמניים כנגד המשיבה 1 (להלן: המשיבה או המועצה) להתליית פיטורי המבקשת משני תפקידיה: יועצת לקידום מעמד האשה וקצינת ביקור; מתן צו עשה להחזרת המבקשת לעבודתה; וצו מניעה לאיוש תפקידי המבקשת ע"י עובדים אחרים במועצה, הכל עד למתן פסק דין סופי בהליך.
ביום 20.11.18, לאחר בחירות מוניציפאליות, ניכנס המשיב 2 (להלן: המשיב) לתפקיד ראש המועצה במשיבה.
מכל מקום ובשים לכך שעסקינן למעשה בבקשה למניעת פיטורים, בית הדין האיזורי יקדים את המועדים שנקבעו להגשת כתבי הטענות, גילוי המסמכים, הגשת התצהירים ומועד ההוכחות בהליך העקרי, כך שההליך כולו יסתיים בדחיפות המירבית, לרבות מתן פסק הדין.
...
כך גם לא שוכנעתי כי נפלה טעות בקביעתו של בית הדין האזורי לעניין מאזן הנוחות.
המבקשת לא הצביע על עילה המצדיקה התערבות בשיקול דעתו של בית הדין האזורי, ולכן דין הבקשה להידחות.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 31.8.2020 הגיש המבקש ערעור לבית הדין של הליכוד העולמי על החלטת וועדת הבחירות בעניינים לגביהם הלין בדוא"ל מטעמו, ובכלל זה דחיית המועד להגשת מועמדות; אי פירוט התפקידים בטופס המועמדות אלא רק "דרגות"; אישור מועמדות משיבים 5-6 לתפקידים בצועיים על אף היותם בעלי תפקיד בליכוד העולמי ובשל כך בעלי ניגוד עינייני מובנה וזאת אף בנגוד לתקנון הליכוד העולמי; ופירסום רשימת הבוחרים ללא פרטי היתקשרות.
המשיבה 6 עמדה על השהוי בהתנהלות המבקש – הן בפנייה לבית הדין באיחור של 10 ימים בשלה נדחה עירעורו על הסף, והן בכך שלא פנה לבית המשפט מיד עם קבלת פסק הדין אלא בחר להיתמודד בבחירות לליכוד העולמי ובכך קיבל על עצמו למעשה את הכרעת בית הדין ואת כשרות הליך הבחירות.
עוד יצוין כי בית משפט זה נימנע מלהכנס לסכסוך בין הליכוד העולמי לליכוד ישראל, ואין בפסק דין זה כדי להביע דיעה בדבר מעמדן של התנועות זו כלפי זו, מעמד בתי הדין והתקנונים השונים, זהות ומספר הנציגים שהתנועות רשאיות לשלוח לקונגרס הציוני וכיו"ב. זה המקום להדגיש כי המבקש פנה לבית המשפט בבקשות לקיום דיון דחוף ומתן הכרעה מהירה בשל החשש שהסעד שיינתן בתובענה יהפוך לתאורטי שכן יעבור המועד להגשת מועמדי הליכוד למוסדות הלאומיים.
עוד יצוין כי גם לפי חוק הבחירות [נוסח משולב] וחוק הרשויות המקומיות (בחירות) אליהם הפניתה המשיבה 7, פרטי הקשר שנמסרים כוללים שם ומען בלבד, ואינם כוללים פרטים כגון מספר טלפון נייד וכתובת דוא"ל – שאלו הפרטים אותם דרש לקבל המבקש.
...
המשיבה 6 עמדה על השיהוי בהתנהלות המבקש – הן בפנייה לבית הדין באיחור של 10 ימים בשלה נדחה ערעורו על הסף, והן בכך שלא פנה לבית המשפט מיד עם קבלת פסק הדין אלא בחר להתמודד בבחירות לליכוד העולמי ובכך קיבל על עצמו למעשה את הכרעת בית הדין ואת כשרות הליך הבחירות.
אשר לטענה בדבר אי העברת פרטי הקשר של הבוחרים, בית הדין מצא כי אין להעביר את פרטי הקשר מחשש שהבוחרים יהיו חשופים להטרדות.
סוף דבר התובענה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים רע"א 215/22 לפני: כבוד השופט ע' גרוסקופף המבקשים: 1. יעקב פלינטשטיין 2. זונדל רוזנטל 3. יחזקאל פרנקל 4. יעקב בטלמן נ ג ד המשיבים: 1. מאיר לוין 2. אריה בריל בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים מיום 26.12.2021 בת"א 20510-12-21 שניתנה על ידי כב' השופט דוד גדעוני בשם המבקשים: עו"ד אביחי ורדי ][]החלטה
בתוך כך, נטען, בין היתר, כי המשיבים השכירו את הקומה התחתונה של הנכס לעמותת "תלמוד תורה כלל חסידי לאנשי ירושלים" (להלן: עמותת תלמוד תורה) – בה חברים המשיבים וחתנו של המשיב 1 – יוסף שפירא, וזאת בתמורה לדמי שכירות אפסיים (להלן: הקומה התחתונה); צרפו שלא כדין חברים נוספים לעמותה, והכל במטרה להשפיע על תוצאות הבחירות הנערכות בה; ודיווחו דיווחי כזב לרשם העמותות כי כינסו אספות כלליות על אף שלא כינסו אסיפה כללית של העמותה במשך 30 שנות קיומה.
להשלמת התמונה יוער, כי עובר להגשת התביעה בה עסקינן, ביום 14.11.2021 הגישו המבקשים לבית המשפט המחוזי בירושלים בקשה דחופה למתן צוי מניעה זמניים (ללא כתב תביעה בצידה), במסגרתה נתבקשו סעדים דומים לאלו שנתבקשו במסגרת התביעה הנוכחית והבקשה לסעדים זמניים שהוגשה בצידה.
עוד התחייבו המשיבים כי כל החלטה של הועד המנהל "תובא לידיעת כלל חברי העמותה, מבעוד מועד" (עמ' 2-1 לפרוטוקול הדיון מיום 22.12.2021).
...
עוד טענו המשיבים, כי הסעדים שנתבקשו בבקשה למתן סעדים זמניים זהים בעיקרם לסעדים שנתבקשו בתובענה, ואף מטעם זה דין הבקשה להידחות.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור, על נספחיה, הגעתי למסקנה כי דינה להידחות ללא צורך בתגובות.
במצב דברים זה, ובשים לב לקביעת בית המשפט קמא שלפיה המבקשים לא הניחו תשתית לכך שהתנהלות זו לא הייתה ידועה למבקשים זה מכבר, סבורני כי בצדק דחה בית המשפט קמא את הבקשה למתן סעדים זמניים, בוודאי לאור המשוכה הגבוהה הניצבת בפני המבקשים לקבלת סעדים מהסוג המבוקש על ידם.
סוף דבר: דין בקשת רשות הערעור להידחות איפוא.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים רמ"ש 1101-06-22 א. מ. ה נ' ש. מ בפני כבוד השופט חננאל שרעבי מבקש 1. מ. ה משיבה ש. מ החלטה
עסקינן בבקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה בחיפה (כב' השופטת הילה גורביץ עובדיה) בתיק תלה"מ 55376-12-20 מיום 18.5.2022, במסגרתה נדחתה בקשת המבקש להתיר לו להעיד בהוועדות חזותית בשתי ישיבות ההוכחות הקבועות לימים 8.6.22 ו- 9.6.22 (להלן: "ההחלטה קמא"), והכל כפי שיפורט להלן.
ההחלטה קמא פוגעת בחירות המבקש ובזכותו שלו שלא להשפט בפניו.
לא ברור מדוע בקשת רשות העירעור דנן הוגשה כשבועיים לאחר מתן ההחלטה קמא – וכשבוע בלבד טרם מועדי הדיונים העומדים במוקד ההחלטה קמא, חרף "דחיפות העניין" כטענת המבקש.
...
סבורני כי עדיין לא מאוחר שהמבקש ישקול הצעה זו. 21.
טעם זה מצטרף לטעמים שפורטו לעיל, בגינם אני דוחה את בקשת רשות הערעור דנן.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה ת"א 12051-06-24 גורן ואח' נ' המכללה האקדמית גליל מערבי (ע"ר) תיק חצוני: לפני כבוד השופטת לובנה שלאעטה חלאילה מבקשים 1. יובל חיה גורן 2. אבראהים בדארנה ע"י ב"כ עוה"ד ד"ר ג. אלון משיבה המכללה האקדמית גליל מערבי (ע"ר) ע"י ב"כ עוה"ד נ. בכר החלטה
בפניית וועדת הבחירות מיום 4.6.24, אל ב"כ המבקשת נכתב "ספר הבוחרים פורסם על לוח האגודה והוא זמין לעיון. ...נימסר לנו מרשויות המשמעת כי יובל הורחקה מהלימודים ואינה סטודנטית עוד....". המבקשים טענו כי החלטת וועדת המשמעת עדיין לא הפכה לחלוטה ולא ברור מדוע מצאה הועדה לשלוח בדחיפות את ההחלטה לועדת הבחירות ימים ספורים לאחר ההחלטה, ובכך למנוע מהמבקשת להיתמודד בבחירות הקבועות.
ב"כ המבקשים שב והביע טרוניה על כך שועדת המשמעת פנתה באופן יזום לועדת הבחירות והודיעה על ההחלטה, לפני שניתנה למבקשים האפשרות להגיש ערעור על ההחלטה ולפני שהפכה ההחלטה לחלוטה.
המועד להגשת ערעור טרם חלף והמבקשים הודיעו כי בכוונתם להגיש ערעור לועדת הערעורים, אלא שבחרו בין לבין לפנות בבקשה זו לסעד זמני לעיכוב כניסת ההחלטה לתוקף (וזה למעשה הסעד המבוקש) עד לאחר קיום הבחירות הקבועות ליום 9.6.24.
...
אם באמת לכך מכוונים המבקשים, אזי ברור כי דין בקשתם דחייה, ואף על הסף, שכן פועל יוצא של החלטת וועדת המשמעת הינה כי המבקשת לא יכולה להתמודד בבחירות.
על כן, לאור כל המקובץ ולאור אי מיצוי הליכים בפני הגוף המוסמך, אני סבורה כי אין מקום למתן סעד על ידי בית המשפט.
אני מורה אפוא על דחיית הבקשה למתן סעד זמני.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו