אולם, לאחר שהושלם הרישום בפנקסי המקרקעין והתייתר הצורך במתן צו העשה ובשים לב לסכום הפצוי שנתבע כסעד כספי, הועברה התובענה להתברר לפני בית משפט זה.
תמצית טענות הצדדים:
לטענת התובעים הנתבע הפר את הסכם המכר, שלוש הפרות עיקריות; האחת, הפרת התחייבותו להביא לרישום הדירה כיחידה נפרדת ולרישום הבעלות בדירה על שמו בפנקס הבתים המשותפים, בתוך פרק הזמן הנקוב בהסכם; השניה, עניינה באיחור במסירת החזקה בדירה; השלישית, הפרת התחייבותו של הנתבע לתקן ליקויי רטיבות בדירה במהלך השנה שלאחר מועד החזקה.
תפיסתו של הנתבע את האירועים היא מתקרבנת – הנתבע הטיל את האחריות למחדליו על כתפי גורמים שונים ומרובים זולת עצמו - בהם בא כוחו, המפקחת על המקרקעין, התובעים ובאי כוחם, ואף גייס לטובת טיעוניו (בראשית ההליך המשפטי) "כח עליון". הנתבע נימנע באופן עיקבי מלהכיר באחריות, ולו מינימאלית, כלפי התובעים.
הדירות בבנין נמכרו, עוד בטרם הושלמו הליכי איחוד וחלוקה ובטרם נרשם המבנה בפנקס הבתים המשותפים והזכויות בדירה מושא התביעה נרכשו ע"י הנתבע עצמו.
...
לאור זאת, טוען הנתבע יש לדחות את עתירת התובעים לחייבו בתשלום הפיצוי המוסכם, בפרט שעה שלא נגרם להם כל נזק.
סוף דבר:
מכל הטעמים שפורטו לעיל, אני קובעת כי עלה בידי התובעים להוכיח שהנתבע הפר את הסכם המכר, הפרה יסודית, בכך שאיחר בהעברת מסמכי רישום הזכויות, וכי לפיכך יש לחייבו בתשלום הפיצוי המוסכם הקבוע בסעיף 19 רישא להסכם המכר.
כן, אני קובעת כי הוכיחו התובעים שהנתבע הפר את הסכם המכר בכך שאיחר במסירת החזקה בדירה, וכי בגין הפרה זו יש לחייבו בפיצוי המוסכם היומי, הקבוע בסעיף 19 להסכם, עבור 60 ימי איחור.
מנגד, אני קובעת כי לא עלה בידי התובעים להוכיח טענתם להפרה בהימנעות הנתבע מתיקון ליקויי רטיבות בדירה.