אמנם בנגוד לנטען על ידי התובעת בסעיף 9 להודעה, דרך הילוכה אינו עולה בקנה אחד עם תקנה 51(2) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב- 1991, שכן הצדדים סיכמו את טענותיהם בעל פה בתום הדיון מיום 22.11.2022 כאשר התובעת אף השיבה לטענות ב"כ החברה.
לפיכך, לעמדתנו, למעט מקרים יוצאי דופן, מעסיק אינו יכול ליטול באופן חד צדדי את מספר הטלפון האישי של אותו עובד, אשר מהוה מעין תנאי שחלחל לחוזה עבודתו, שכן הוא מזוהה עם המספר על ידי סביבתו הקרובה והרחוקה, וכך ניתן ליצור קשר עמו (בשינויים המחויבים, ראו מחלוקת שנתגלעה בין חברת תיקשורת לבין עובד אשר סיים את העסקתו בשורותיה, לגבי הזכות לנהל את דף הפייסבוק (סעש (ת"א) 46976-09-17 ערוץ 10 החדש בע"מ – גיא לרר (מיום 22.4.2018).
(4) למעלה מהנדרש יוער, כי החברה לא ביססה את עילת התביעה על חוק המחשבים, התשנ"ה- 1995 (להלן- חוק המחשבים) ו/או עוולת הרשלנות ו/או הפרת חובה חקוקה, אך "דומה שאין מחלוקת שמחיקת קבצים באופן ייזום ומאסיבי, שלא במהלך העסקים השוטף של החברה, היא פעולה המקימה את העוולה הנזכרת בסעיף 7(2) לחוק המחשבים. מבחינת נטלי ההוכחה, על התובעת להוכיח את עצם מחיקת חומר המחשב על ידי הנטל על הנתבע; ואילו על פי סעיף 8 לחוק המחשבים, הנטל על הנתבע להוכיח כי במידה והייתה מחיקה, אזי נעשתה היא כדין. על פי סעיף 9, על התובעת להוכיח שהנזק נגרם עקב התרשלות הנתבע" (עניין יוספי, סע' 23).
...
כך ובנוסף, לא מצאנו הוראות ו/או הנחיות ו/או התראות מצד החברה לאורך כל התקופה כי על התובעת לעבור לתוכנה מסוימת וכי זו אינה עושה כן. אמנם החברה הציגה מאזן בוחן לשנת 2019 (נ/17) אך לא מצאנו קשר בין מאזן הבוחן לבין עבודתה של התובעת ו/או התנהלותה בעניין.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה, כך שעל החברה לשלם לתובעת את הסכומים הבאים תוך 30 יום מהיום:
א. פיצוי בעד פיטורים שלא כדין בסך של 8,000 ₪.
התביעה שכנגד נדחית, על כל סעדיה.