נקבע עוד כי לאחר מלוא פדיון הנכס בפועל, יוסרו מזכויות החייב בנכס חובות ו/או הערות ו/או עיקולים שהינם ברי תביעה בהליך הפש"ר, למעט המשכנתא הרשומה לטובת בנק ירושלים מיום 05.02.1995.
טענה זו של הערייה נדחתה במסגרת ההליך הנ"ל. בעוד בע"א 63778-03-19 נדחתה הטענה בשל נסיבות המקרה הפרטני, בהן הכריע בעל התפקיד בתביעת החוב של המערערת שם (היא המבקשת - הערייה כאן) ונקבע שהילכת בן יעקב לא חלה, בעניינינו אני סבורה שכלל לא הגיע השלב לידון בטענה זו של הערייה וכי לעירייה שמורה הזכות להעלותה לאחר שידון הנאמן בתביעות החוב.
לסיום, הערייה הזכירה בבקשתה את חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי וטענה כי הוראות חוק חידלות פרעון אינם חלות בעניינינו, אך אני סבורה שמהוראותיו של חוק חידלות פרעון ורוח חקיקתו, אשר אמנם טרם ניכנס לתוקפו במועד ההליך בפני, אך ניתן לראות את השפעתו על המצב המשפטי הקיים, כפי שקבע כב' השופט מינץ בע"א 8263/16 אור סיטי נדל"ן נ' עו"ד איתן ארז [פורסם במאגרים המשפטיים, 19.03.2018]:
על אף שהעניינים שעלו לפנינו קדמו למועד תחילת החוק החדש.
(ב) הושלם מימוש נכס משועבד וטרם הוכרעה תביעת החוב של הנושה המובטח, רשאי הנאמן לעכב תחת ידו את התמורה שהתקבלה מהמימוש עד להכרעה בתביעת החוב או לידרוש ערוכה מהנושה המובטח כתנאי להעברת התמורה לידיו.
...
לסיום, העירייה הזכירה בבקשתה את חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי וטענה כי הוראות חוק חדלות פירעון אינם חלות בענייננו, אך אני סבורה שמהוראותיו של חוק חדלות פירעון ורוח חקיקתו, אשר אמנם טרם נכנס לתוקפו במועד ההליך בפני, אך ניתן לראות את השפעתו על המצב המשפטי הקיים, כפי שקבע כב' השופט מינץ בע"א 8263/16 אור סיטי נדל"ן נ' עו"ד איתן ארז [פורסם במאגרים המשפטיים, 19.03.2018]:
על אף שהעניינים שעלו לפנינו קדמו למועד תחילת החוק החדש.
לאור האמור, אני סבורה שיש ליתן משקל לרוח חוק חדלות פירעון והתקנות מכוחו.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, אני דוחה את בקשת העירייה בשלב זה, וקובעת כי כספי הפדיון יועברו לקופת הפש"ר. כפי שפירטתי לעיל טענות העירייה שמורות לה לאחר ההכרעה בתביעת החוב.