מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בעיות ראיה כתוצאה מהקרנות גזזת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ההסבר שנתן לפער ברשום תלונות התובעת בין חוות הדעת היה כי לתובעת היו כבר אז בעיות זכרון ולכן יתכן וסיפרה לו כך בעת שבדק אותה ב- 2007 ובשנת 2009 אמרה דבר אחר: "ש. באה אליך אשה בסוף 2007 ואומרת לך שבתחילת השנה קרה לה כך וכך. שנתיים אח"כ היא מספרת שזה קרה בכלל ב- 2006. היא בעיניך אשה עם בעיית זכרון קשה.
דעתה של ד"ר צוק-שינא היא שכאשר בוחנים את יעילות האיבחון המוקדם במנינגיומה, יש לקחת בחשבון כי מנינגיומה היא מחלה נדירה הרבה יותר גם באנשים שקבלו הקרנות בשל גזזת, ומעולם לא הוכח שבדיקות סקירה שגרתיות יכולות לשנות את מהלך המחלה או את סכויי הריפוי – עובדה המעמידה בספק עוד יותר את התועלת הצפויה באיבחון מוקדם לעומת הנזק בטיפולים חסרי תועלת ובחשיפת האנשים למתח וחרדה מיותרים.
הנדבך השני של טענות התובעים בנושא זה הוא שגילוי מוקדם של המנינגיומה בגודל קטן יותר היה מונע את הנכות שנגרמה לה. בהקשר זה מזכירים התובעים כי הנטל להוכיח שגילוי מוקדם לא היה מונע את הנזק והנכות מוטל על המדינה בשל הנזק הראייתי ומאחר וזו לא עמדה בנטל זה הרי שקמה לדעתם של התובעים חזקה ולפיה כל נכותה של התובעת– הן הרפואית והן התפקודית נובעת כתוצאה מהגילוי המאוחר.
...
כאמור לעיל, משנדחית התביעה ממילא נדחית גם ההודעה לצד שלישי.
סיכום התביעה נדחית.
ההודעה לצד שלישי נדחית אף היא.

בהליך תביעות לפי חוק הגזזת (גז"ז) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כמו כן היתעלמה מחוות דעת שהציג, לפיה הנגעים הם תוצאה של הקרנות מפני מחלת הגזזת.
כן נקבע: "אין די באבחנה רפואית של אחת המחלות המנויות בתוספת לחוק כדי להוכיח שהמערער עבר טפול בהקרנות כמשמעותו בחוק". בהתאם לפסיקה ארוכת ימים, ההליך שמתקיים בפני ועדת המומחים הנו הליך מינהלי גמיש שאינו כפוף למיגבלות הפרוצידורה או לדיני הראיות.
לענייננו, כך נאמר בהחלטת הועדה: "התובע, יליד 1946 , סיפר שבגיל 4 קיבל טפול אך אינו זוכר איזה טיפולים קיבל כנגד מחלת הגזזת. התובע הציג לפנינו תמונה משפחתית בה ניתן לראות שלו ולאח נוסף - ישראל ז"ל - יש קירחת ול 2-אחים. נוספים קירחות חלקיות. לדבריו, התמונה צולמה בשנת 1959 בהמשך ציין התובע שהוא אומנם לא זוכר איזה טיפולים קיבל אך הוא זוכר את השיחות שהיו בבית עם ההורים וכן את השיחות של האחים בינם לבין עצמם. לדברי התובע, כאשר האחים שאלו את ההורים למה יש להם קירחת, ההורים השיבו "שהיה בזמנו בעיה של מחלת גזזת, או מחלה מסויימת, שהיתה טעונה טפול והם נאצלו לעשות את זה לפי הוראות משרד הבריאות. אי אפשר היה להכנס לארץ בלי הטיפול". ובהמשך הוסיף "נדמה לי שהם דיברו משהו על פליט או משהו". לדבריו, גס אחיו עברו את הטיפול, ואכן אחיו - מימון ישראל ז"ל - הגיש תביעה להכיר בו כנפגע עפ"י החוק לפצוי נפגעי גזזת, ולאחר שנשמעה עדותו ועדות אחותו, גב' שרה ברנד, נדחתה התביעה.
...
לאור כל האמור, התביעה נדחית".
סוף דבר, לא מצאתי כי נפל פגם משפטי בהחלטת הועדה.
הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובעת, לטענתה, כתוצאה מהקרנות שעברה בילדותה לטפול במחלת הגזזת.
בתחום הפסיכיאטרי- מלבד הנכויות שנקבעו לתובעת בועדה על פי חוק הגזזת בשל סבל נפשי ואי התאמה סוציאלית, בביקור אצל רופא המשפחה מיום 23.12.2003, נרשם כי עקב בעיות משפחתיות קשות לאחרונה, ולאור בקשת התובעת, היא הופנתה לייעוץ פסיכולוגי .
לאחר חידוש הדיון בהליך, הודיעה המדינה כי היא אינה עומדת על בירור טענתה כטענת סף, ובסיכומיה זנחה כליל את טענת ההתיישנות, ועל כן דינה כטענה שנזנחה ואין מקום לידון בה. למעלה מן הצורך אעיר, כי בצדק לא עמדה המדינה על טענת ההתיישנות, שכן אין במכלול הראיות בדל ראיה לכך שהתובעת ידעה על הקשר בין מצבה הרפואי להקרנות שעברה בילדותה נגד גזזת.
...
התוצאה היא שאני דוחה לחלוטין את תביעת התובעת בראש הנזק של אובדן סיכויי החלמה.
סוף דבר התביעה מתקבלת ככל שהדבר נוגע לפיצויים בגין פגיעה באוטונומיה ונדחית ככל שהיא נוגעת לראשי נזק נוספים.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 50,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כללי תביעה זו נסבה על נזקים תוצאת הקרנות שקבל התובע בילדותו בגין מחלת הגזזת.
לדעת השופטת חיות אין מקום להחיל את חזקת הנזק הראייתי אלא במקרים שבהם לאחר בחינת הראיות כולן מגיע בית המשפט אל המסקנה כי נוצר מצב של "תיקו ראייתי" (פסקות 37 ו-43); ואילו לדעת השופט עמית אין להחיל את דוקטרינת הנזק הראייתי המובנה מקום בו ההתרשלות באה לידי ביטוי בהפרת חובת הגילוי (פסקות 9-7).
גם בחוות דעת המומחים מטעמו אין כל אזכור לעובדה נידרשת זו. בחוות דעת ד"ר ברבר מטעמו כל שנכתב הוא כי "שנים לא ידע שההקרנות עלולות לגרום לו לתופעות אלה (מצבי רוח ירודים, קשיי שינה ודימוי עצמי ירוד), לא נאמר לו כלל שזה עקב ההקרנות" וכן "דוד אומר שכל השנים לא ידע שבעיות אלה שלו (דכאון, חרדות וקשיי שינה) מקורן בהקרנות נגד הגזזת." (ההדגשות שלי, ההדגשות שבמקור הורדו - מ.ש.).
...
מכוח עקרון ייחוד העילה אין לאפשר עריכת דיון חוזר בשאלת גובה הנכות הנפשית על-פי חוות דעת הצדדים (עם זאת אעיר כי לאור העולה מעדותו של ד"ר ברבר בחקירתו הנגדית ספק אם נותר בדעתו כי נכותו של התובע גבוהה מזו שנקבעה על-ידי הוועדה הרפואית לעררים לפי חוק הגזזת, בפרט מאחר שלא הונח לפניו תיקו הרפואי של התובע - ראו: עמ' 27 ש' 26-25, עמ' 29 ש' 3-2 בקשר למסמך ה'1 למוצגי המדינה, עמ' 31 ש' 4-1; וכן ראו סיכומי התובע בעמ' 42 ש' 31-25).
סוף דבר התביעה נדחית.
אשר לשאלת ההוצאות - נתתי דעתי למכלול הנסיבות הרלבנטיות, ובכלל זה נסיבותיו האישיות של התובע, להיקף העבודה שנדרש במהלך התיק, לכך שההליכים התנהלו עד תום, כמו גם לטענות הצדדים לעניין זה. לאחר כל זאת אני מחייבת את התובע לשאת בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד של הנתבעת בסכום כולל של 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

טענות התובעים נגד מדינת ישראל לטענת התובעים, לפי הוראת הנתבעת 1 (להלן: הנתבעת או המדינה) קיבל המנוח בילדותו הקרנות נגד מחלת הגזזת וכתוצאה מהן נגרמו לו סרטן בערמונית, חוסר שיער בעור הקרקפת ובעיות עור בראש (סעיף 3 לכתב התביעה).
מהראיות שהוגשו בתיק שבפניי עולה כי בשנות ה - 80 היה המנוח ער לקשר הסיבתי בין ההקרנות ובין בעיות בריאות שונות, לרבות מחלת הסרטן של אחותו, הגב' שרה סעד, ובשנת 1989 הוא עצמו פנה לועדת לביא, ציין שקבל טפול בגזזת, ובפסקה המתייחסת למצב הבריאות היום ציין: "סובל מכאבי ראש חזקים וממגרנות". בהנתן שהמנוח היה מודע לקשר שבין ההקרנות ובין האפשרות לחלות בסרטן, הרי שהלכה למעשה לא נפגעה האוטונומיה שלו, בין היתר משום שהוא יכול היה לבחור באותו שלב האם להבדק או לא. גם אם נגרמה פגיעה באוטונומיה, הרי בנסיבות המקרה אין מדובר בפגיעה המזכה בפצוי.
...
אני דוחה את טענת התובעים לפיה הוכחה עילת התקיפה בכל הנוגע למתן הטיפול בהקרנות.
אני דוחה את דרישת התובעים לפיצויים עונשיים.
סיכום אני דוחה את התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו