למה אתה קושר את הבעיות בבירכיים לעבודה?
כי זה בגלל שאני כל היום על הרגליים עובד בעמידה.
לאחר מכן, במסגרת תצהירו (ת/1), טען התובע כי במסגרת תפקידו כאחראי וסופרוויזר בסניפים של החברה, נידרש לבצע את עבודתו כדלהלן:
"אני עבדתי במשך 12 שנים רצופות בחברת מקדונלדס בתור אחראי/סופרווייזר על שני סניפים בנתניה ובצפון הייתי אחראי על הסניפים בכרמיאל, יקנעם, קריית אתא ובקריון ותוך כדי ועקב עבודתי הנ"ל עבדתי בתנאי עבודה הכרוכות בעמידה ממושכת מעבר ל-12 שעות בממוצע ביממה אולם יש ימים שבהם עבדתי כ 14 שעות, בהרמת משאות כבדים, פריקת מטענים והכנסתם לסניף, למקררים ולמקפיא, עליה וירידה במדריגות מס' רב של פעמים ביום וכתוצאה מכך נגרמו לי נזקים רציניים בבירכיים" (ראו: ת/1).
"
בהמשך עדותו הסביר התובע (עמ' 3 שורה 18 לפ'):
"ת. כן. יש לנו כמה עמדות בסניף, העמדה שאני צריך להיות אחראי עליה, אני עומד בעמדה של הצ'יפס למשל, ולא זז משם. אם זה במהלך שעה, שעתיים, שלוש, זה נקרא "שעת הלחץ" ואנו מתייצבים בעמדה ולא זזים, אסור לנטוש את העמדה.
...
אנו סבורים, כי לא מדובר בהישנות של עליה וירידה במדרגות בתכיפות הנמשכת על פני פרק זמן מספיק לגרימת הנזק המצטבר הפוגע בכושר עבודת הנפגע (ראו: עב"ל 313/97 המוסד לביטוח לאומי נ' אשר יניב, פד"ע ל"ה, 529, בעמ' 533).
לאור כל האמור לעיל, הגענו למסקנה, כי התובע לא הניח תשתית עובדתית לתורת המיקרוטראומה בתביעתו להכרה בפגיעה בברכיו, וזאת בהעדר תנועות חוזרות ונשנות הזהות במהותן על הברכיים, באופן רציף, על פני פרקי זמן ממושכים.
סוף דבר – התביעה להכרה במחלה ממנה סובל התובע בברכיים, על פי תורת מיקרוטראומה, נדחית בזאת.