מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בסיס שכר לחישוב דמי פגיעה למציל ים

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

מר עוזי כהן ז"ל, בעלה המנוח של גב' אסתר כהן (להלן בהתאמה – המנוח ו-גב' כהן), קיפח את חייו בטביעה בים, בשעה שניסה להציל נערים שנקלעו למצוקה.
בית הדין בחן את הוראות החוק הרלוואנטיות: סעיף 289 לחוק הביטוח הלאומי, המחיל על מיתנדב שניפגע או על התלויים בו את ההוראות פרק ה' לחוק, העוסק בביטוח נפגעי עבודה; סעיף 290 לחוק הקובע כי את הגימלה יש לחשב "לפי ההכנסה המשמשת בסיס לחישוב הגמלה לפי פרק ה'..."; וסעיף 288 לחוק המגדיר "שכר" לצורך פרק י"ג כ"שכר בעד עבודה שממנו מגיעים דמי ביטוח".
המוסד מוסיף כי אם יתקבל עירעורו של מר קיס והמוסד יחויב בהגדלת בסיס השכר לחישוב דמי האבטלה, הוא עומד על ההודעה לצד ג' שהגיש נגד המסעדה, בהתאם להוראות סעיף 369 לחוק הביטוח הלאומי, על כל המשתמע מכך.
...
למרות זאת אנו סבורים שבראייה כוללת, ההסדר האמור הוא הסדר נדרש ומתחייב על פי ערכי היסוד של שיטתנו המשפטית, ובסיכומו של דבר ייטיב עם הכלל.
"הַשִּיר לאׁתַם, הוּא רַק מַתְחִיל" – סוף דבר הערעור בתיק בודה מתקבל בכל הנוגע לטענה העקרונית של המערערת (ד.ע. יבוא וניהול מסעדנות בע"מ) לעניין סיווג התשר כשכר עבודה לצורך חוק שכר מינימום, ובכל הנוגע לביטול חיובה בתשלום הפרשי שכר מינימום כפועל יוצא מכך.
טענות המערערת הנוגעות לדמי המחלה – נדחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה כנגד קביעת בסיס השכר המשמש לחישוב קצבת הנכות שלו בגין פגיעה בעבודה מיום 31.8.16.
התובע היה מאושפז ברציפות מיום התאונה עד ליום 19.3.17 ועבר 7 ניתוחים להצלת ראייתו.
תקנה 1(ב) לתקנות הביטוח הלאומי (מועדים להגשת תובענות) תש"ל-1970 קובעת: "החליט המוסד בתביעה ונמסרה לתובע הודעה על כך, תוגש תובענה לבית הדין לעבודה תוך 12 חודשים מיום מסירת ההודעה לתובע או מיום תחילתן של תקנות אלה, הכל לפי המאוחר יותר". לתובע לא נימסרה החלטה אך בפועל החל לקבל דמי פגיעה בחודש אפריל 2017, כאשר בסיס השכר שונה ובעקבותיו אף גובה הקצבה בחודש אוקטובר 2017 ובחודש דצמבר 2017.
...
לאחר שבחנתי את הסכם ההעסקה ותלושי השכר, מסקנתי הינה כי התובע עובד במשכורת שכן גמול עבודתו משתלם על בסיס של חודש וזאת מהנימוקים הבאים: בסעיף 3 להסכם ההעסקה נרשם כי המעביד ישלם לעובד שכר בסיס שלא יפחת מ- 5,100 ₪ בעד כל חודש עבודה, המהווה את השכר התעריפי בגין הדרגה הראשונה בטבלאות השכר של ההסכמים הקיבוציים עבור שעות העבודה הרגילות בכל חודש בחודשו.
משזו המסקנה הרי שהתובע הינו עובד במשכורת שחלה עליו תקנה 2(1) ובהתאם תקנה 3.
הנתבע ישלם לתובע הוצאות ושכ"ט בסכום כולל של 4,000 ₪ וזאת בתוך 30 יום מהיום שיומצא לנתבע פסק הדין.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התובע עובד כמציל ים בעריית אשדוד, התובע נפגע בעבודה ביום 4.6.20.
התובע לא העלה כל נימוק או טעם ממשי לסטייה מלשונו המפורשת של החוק, אשר קובע ברחל בתך הקטנה כי בסיס השכר שיובא בחשבון לצורך חישוב דמי פגיעה הנו בסיס השכר של רבע השנה שקדמה לתאונה, להבדיל מהשכר הצפוי.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים הגעתי למסקנה שדין התביעה להידחות.
אינני מקבל את טענת התובע שיש להתחשב בשכר העתידי אותו אמור היה לקבל אם לא היה נפגע מאחר שהתקנה קובעת במפורש כיצד לחשב את דמי הפגיעה.
התביעה נדחית.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לפי חוקת העבודה, מציל ים, לרבות מציל דור ב', שניפגע בתאונת עבודה ונעדר מעבודתו בעונת הרחצה זכאי להשלמת דמי הפגיעה למלוא השכר "כולל תוספת הצלה והשעות הנוספות היומיות, שבתות וחגים, כאילו עבדו בפועל, אילמלא היו בתקופה זו ... בתאונת עבודה", למעט "דמי כלכלה ושתיה"[footnoteRef:3].
שכאמור, על בסיסה יש לחשב את דמי הפגיעה בהתאם ל"שכר היומי הממוצע" - המחושב לפי "הסכום המתקבל מחלוקת שכר רבע השנה במספר הימים שבעדם משתלם לו השכר למעשה" - כאשר הוא מוכפל ב-75 והמכפלה המתקבלת מחולקת ב-90.
...
הכרעה לאחר שבחנו את כלל חומר התיק ואת טענות הצדדים לפנינו בכתב ובעל פה הגענו לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות בעיקרו של דבר, בכפוף להבהרה בסעיף 39 להלן.
לענייננו רלוונטי הסוג הכלול בתקנה 2(4) לתקנות – עובד חלקי לפי החלופה השניה, קרי "עובד בעבודה עונתית מסויימת בלבד". לגבי סוג זה של עובדים הוסבר בעניין ברקאי, שם נדון עניינו של עובד שעבד כמציל בריכות בחודשי הקיץ, כי: "בהתחשב בתכליתן של התקנות כמפורט לעיל, לא מצאנו הצדקה לפרשנות המוסד לפיה 'עובד בעבודה עונתית מסוימת בלבד' (כלשון תקנה 1 לתקנות) משמעו אדם שעובד אך ורק בעבודה עונתית, להבדיל מעובד עונתי אשר מנצל את יתרת חודשי השנה לעבודה נוספת. המוסד לא ניסה להסביר תכלית כלשהי שעומדת מאחורי פרשנותו, והסתפק בפרשנות מילולית דווקנית של המילים - שלטעמנו אינה במקומה.
סוף דבר - הערעור נדחה בכפוף להבהרה בסעיף 39 לעיל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מטרת דמי הפגיעה היא לאפשר לנפגע בתאונת העבודה להמשיך לחיות באותה רמת הכנסה ממנה נהנה קודם למועד הפגיעה, כפי שנפסק לאחרונה בעב"ל עב"ל 31965-11-22 סרורי- המוסד לביטוח לאומי (9.11.23), בהאי לישנא: "בגימלאות שכאלה נודעת חשיבות רבה לכך שהשכר הרגיל המשמש בסיס לחישוב הגימלאות "ישקף נאמנה" עד כמה שניתן את ההכנסה של המבוטח ערב האירוע המזכה בגימלה.
" ועוד נפסק שם, והדברים יפים גם לענייננו, כי: "גמלאות נפגעי עבודה מבוססות על כללים אחידים שלעיתים מיטיבים עם מבוטח קונקריטי אך מרעים עם חברו. כפועל יוצא, עובד דוגמאת המערער שניפגע בתום העונה יקבל דמי פגיעה בשיעור המשקף שכר גבוה מהשכר שהיה מקבל מחוץ לעונה. עוד נציין כי התמונה ביחס לשני המצבים הנ"ל יכולה להתהפך אם שכרו של מציל לפני העונה או לאחריה היה שונה משכרו של המערער. רוצה לאמר, התקנות אינן עוסקות בחישוב קונקריטי של ההפסד, אלא ביצירת כלל אחיד שבממוצע אמור להיות תואם למקרה הטיפוסי. בהחלט יתכנו מקרים שחישוב לפי החוק או התקנות יביאו ל"הפסד" במונחים של פיצוי נזיקי, כמו שבהחלט יתכן כי יביאו ל"רווח" במונחים שכאלה.
...
דיון והכרעה לאחר שקילת הראיות והטענות, מצאנו כי התובעת לא הרימה את הנטל המוטל עליה ודין התביעה להידחות.
עוד עולה מן המקובץ, לאור הנפסק בעניין בשירי ובעניין סאמר, כי סטייה נוספת מתקנה 11 אפשרית במקרים חריגים שבהם מועד הפגיעה בעבודה אינו ברור, כגון מקרה שבו הפגיעה היא תוצאה של מיקרוטראומה, והוא נקבע בדיעבד, לפי שיקול דעת רפואי, לתקופה רטרואקטיבית שקודמת למועד הגשת התביעה למוסד, ומסתבר כי הדו"ח העדכני נמסר לאחר מועד הפגיעה הרטרואקטיבי, והכל בתנאי שבמועד הגשת הדו"ח העדכני לא ידע המבוטח כי תהיה לדו"ח זה השפעה על שיעור גמלאותיו בגין הפגיעה בעבודה.
התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו