כך למשל בעפ"א 41790-03-13 אלחוטרה אסמעיל ואח' נ' ועדה מחוזית דרום ואח' (14.7.13) קבע בית המשפט המחוזי בבאר-שבע כי גם הזכות לקורת גג כפופה להוראות חוק התיכנון והבניה ובתוך כך דחה טענה דומה באופייה בעיניינו של מקבץ מבנים בפזורה, שניבנו ללא היתר ועמדו על תילם משך שנים רבות תוך שנטען כי אין מקום להורות על הריסת המבנים בהעדר פיתרון מגורים מוסכם ליושביו:
"אין לקבל בשום דרך את הטענה כי משטר התיכנון והבנייה והוראות החוק לא יחולו כל אימת שמדובר ביחיד או בקבוצה הנזקקים לפיתרון מגורים – ומתוך כך פולשים לקרקע מדינה, בשטחים פתוחים, ובונים עליה בתים ולעתים אף שכונות וכפרים ללא היתר ללא אופק או סיכוי תיכנוני לקבלת היתר בעתיד הנראה לעין – ואומרים כך יאה וכך יהיה עד אשר תואיל המדינה או הרשות להעמיד לרשותנו פיתרון מגורים אשר יניח את דעתו של כל אחד מאתנו כפרט ואת רצון כולנו כשבט או מישפחה. כל זכות, וגם זכות יסוד, איננה מוחלטת. הזכות לקורת גג (ויהיה מעמדה בסולם הזכויות אשר יהיה) כפופה להוראות חוק התיכנון והבניה ועיצובה ותיחומה ייעשו בגדרם של הוראות החוק – ובמסגרת זו בלבד". בקשת רשות ערעור שהוגשה לבית המשפט העליון נדחתה (רע"פ 5610/13 אלקסאסי ואח' נ' הועדה המקומית לתיכנון ובניה מחוז דרום [8.1.14]).
...
ביום 7.4.22 נעתר בית המשפט לדחיית הדיון אך דחה את הבקשה לזימון העדים, תוך שציין: "בהתאם להחלטה מיום 25.11.21, הרי שמשהמועד האחרון לזימון העדים חלף זה מכבר (5.12.21) ומשלא הופקד הפיקדון כתנאי לזימון אותם עדים, הבקשה נדחית". ביום 30.5.22 הגיש ב"כ המשיבים בקשה נוספת שכותרתה: "בקשה בהולה ביותר לעיון מחדש בבקשה להזמנת עדים מטעם המשיבים". ביום 31.5.22 הגישה המבקשת תגובה בה התנגדה נחרצות לבקשת המשיבים.
ביום 18.8.22 דחה, בית המשפט המחוזי, על הסף את בקשת רשות הערעור תוך שציין: :"ספק בעיני אם הליך המוגש לפי סדר הדין האזרחי מתאים כדי להשיג על החלטת ביניים בהליך שעניינו צו הריסה שיפוטי לפי סעיף 239 לחוק התכנון והבניה".
הגם אם נוכח טיב הטענות והסכמת המשיבים, ספק אם יש רלוונטיות של ממש להעדת אותם עדים, בהינתן טיב יריעת המחלוקת, למשיבים ניתנה האפשרות להעיד את העדים, המשיבים, במחדלם, נמנעו מלזמנם, גררו רגליים ונמנעו מלבצע כל פעולה ולבסוף נזכרו לפעול בשיהוי ניכר ומשכך, אין להם אלא להלין על עצמם בעניין זה.
הטענה כי אין להיעתר לבקשה להוצאת הצווים משפתרון המגורים המוצע אינו על דעת המשיבים
המחוקק לא התנה בחוק את הוצאת הצווים במתן פתרון מגורים חלופי מוסדר.
ודוק: ברע"פ 3082/14 ראתב אבו אלקיעאן ואח' נגד מדינת ישראל (14.9.14) ציין בית המשפט העליון : "אשר לטענות במישור החוקתי והמינהלי, עמדה בפני המבקשים האפשרות לפנות לערכאות השיפוטיות המתאימות, ולהשיג בפניהן על החלטת ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית. עוד עמדה למבקשים האפשרות להשיג בפני בית המשפט המוסמך על החלטת הממשלה [...] אף על פי כן, בחרו המבקשים להעלות, שוב ושוב, טענות במישור החוקתי והמינהלי, במסגרת תקיפה עקיפה, בהליך שעניינו ביטול צווי הריסה, במקום לעשות כן בתקיפה ישירה בפני הערכאות המוסמכות [...] לא למותר הוא לחזור ולציין, כי לא ניתן במסגרת הליך זה לתקוף בתקיפה עקיפה את החלטות ועדת המשנה לעררים והחלטות הממשלה".
לסיכום, משאין מחלוקת כי המבנים מושא הבקשות נבנו ללא היתר, ובניגוד לייעוד המקרקעין, משהוכח קיומו של אינטרס ציבורי בהריסתם לצורך פינוי המקרקעין לשם מימוש ייעודם, משהמשיבים הם שביכרו שלא להיענות לפתרון המגורים המוסדר שהוצע להם ולמצער, נמנעו מלנקוט כל הליך יזום בעניין זה, ומשלא מצאתי ממש בטענותיהם של המשיבים כנגד הסמכות להוצאת הצווים, או נפקות המחדלים הנטענים, דין הבקשות שבכותרת להתקבל.