פתח דבר
מונחות לפני תביעה ותביעה שכנגד שעניינן סיכסוך שכנים בבית משותף.
בתחילה הוגשה תביעה גם נגד נציגות הבית המשותף, אולם התובע ביקש למחוק אותה, לאחר שביום 31.7.18 כונסה אספת דיירים, בה הוחלט ברוב קולות :
"להחזיר לקדמותו את המצב במקלט ובשטח הצמוד לו, כלומר לרוקן את המקלט, לסגור את הפתח שניפתח בין המקלט לחצר ולסלק את תוספות הבניה שניבנו בחצר הצמודה למקלט ולהסיר את הריצופים. תוספות הבניה שבהן מדובר הן סככה, מקוה ריצוף וכו" (כל אלו נעשו על ידי דהאן-מ.ק.), "וכן לחלק את הרכוש המשותף באופן שלכל דייר בבנין יהיו זכויות מסודרות לשימוש ברכוש המשותף ללא הפרעות".
בענין צוי המניעה הקבועים וצוי העשה המבוקשים על ידי התובע נגד חלק מדיירי הבנין, ובתביעתו הנגדית של ישראל לוין, יעסוק פסק הדין להלן.
על אף שהתובע עשה דין לעצמו, איני נותנת צו נגדו, וגם לא נגד כל דייר אחר, באשר צוי עשה כפופים לדיני היושר ותום הלב, ואלו לא היתקיימו לא אצל התובע ולא אצל הדיירים האחרים, למעשה כל אחד מהם גרם לכך שיוכל להשתמש ברכוש המשותף בדומה לשכנו, עם הסכמת הדיירים ובלעדיה.
רוטנברג צירף לתצהירו חוזי שכירות לפיהם לכאורה כל הדירה בשטח של 120 מ"ר הושכרה למש' לפקוביץ.
...
אני מניחה כי מעשיו של דהאן היו הגורם העיקרי שהניע את התובע להגיש התביעה, ועל אף כל זאת, איני נעתרת לבקשתו לחתום על פסיקתא נגדו ונגד אשתו, מהטעם הפשוט שכנגד השניים ניתן צו כינוס נכסים בתיקי פשיטת רגל (4265-12-12 ו-46311-05-15), ובנוסף דירתם נמכרה בתחילת שנה זו, לצד שלישי והועברה לחזקתו, עובדה שבוודאי ידועה לתובע המתגורר במקום, ולכן גם צווי העשה שהתבקשו חסרי תועלת, וככל שהיו רלוונטיים, הם הושתו ממילא ע"י המאשימה בהליכים הפליליים שננקטו נגד דהן בביהמ"ש לעניינים מקומיים.
בסופו של דבר המרפסת נבנתה לאחר שפג תוקפו של ההיתר, אולם בקשה להארכתו הוגשה במהלך ההליך הנוכחי.
מנקודת המבט של שימוש בלתי סביר ברכוש המשותף, מקובלת עלי טענת התובע כי אין לאפשר המתנת לקוחות בחצר המשותפת, אולם לא באו ראיות מספקות לכך.
סוף דבר
תביעת התובע נדחית, כך גם התביעה שכנגד.