בתגובתה הנוספת, מיום 8.2.2018, נימסר על ידי המאשימה כי ועדת המשנה לתיכנון ובניה לא מצאה לנכון לשנות מהחלטתה הראשונה, מאחר והתוספת שלא אושרה חורגת מגבולות הבנייה ואף מהוה פגיעה עיצובית בחזית הבניין.
בהקשר זה ציין בית המשפט המחוזי בעפ"א 34641-01-17 אברהם פז נ' הוועדה המקומית לתיכנון ובנייה אשדוד, כי לא ניתן להבין מדיניות שיפוטית לפיה ניתנות ארכות שוב ושוב לבצוע צוי הריסה של בנייה בלתי חוקית.
בע"פ (י-ם) 2713/08 גודי עסאם נ' מדינת ישראל, 29.12.2008, נקבע:
"בבוא בית המשפט לקצוב את תקופת הארכה לביצועו של צו ההריסה השפוטי, עליו להביא במניין שיקוליו, בין השאר, את האינטרסים הציבוריים, המשקפים מספר תכליות, ובינהן: שמירה על המדיניות התכנונית; הבטחת הבטיחות; מניעת הנאה מפרי העבירה; וקיום שילטון החוק אגב כיבוד הדין ויישומו... באשר למדיניות התכנונית, התופעה הפסולה של הקדמת ביצוע בניה לקבלת היתר, פוגעת במירקם התיכנוני ובמדיניות התכנונית.. באשר לשמירת הבטיחות, למותר להכביר מילים על הסיכון הרב הנשקף ממבנה שהוקם ללא פקוח...
...
במועד גזר הדין ולאחריו, נעתר בית המשפט לבקשות של המבקש, וניתנה לו ארכה של שנה בהתאם למדיניות של בית משפט זה ושל המחוקק כפי שבאה לידי ביטוי בתיקון מס' 116 לחוק התכנון והבנייה, תשכ"ה-1965, זאת על מנת שהמבקש יפעל להסדרת ההיתר, אך עד היום, על אף שניתנו לנאשם מספר ארכות מאז מועד גזר הדין, ועל אף כי העבירות בוצעו על פי עובדות כתב האישום בין השנים 2008-2006, לא עלה בידי המבקש לקבל היתר כדין.
לנאשם ניתנה הזדמנות ראויה, אך על אף שבית המשפט מצא מקום להיעתר לבקשות, ניצב היום הנאשם במצב שבו אין בידיו היתר כדין, ויש לומר כי גם צפי לסיום ההליכים אין.
לאור כל האמור לעיל, משלא מצאתי כל נימוק אשר יצדיק מתן ארכה נוספת, ולהפך הוא הנכון, ישנם טעמים המצדיקים שלא להיעתר לבקשה, אזי אני דוחה את הבקשה למתן ארכה נוספת בכניסתו לתוקף של צו ההריסה שנקבע בגזר הדין מיום 13.12.2016 ובהחלטה למתן ארכה מיום 21.6.2017, וזאת ביחס לרכיבים שבסעיפים 2.2 ו- 2.3 לכתב האישום.