כאמור, המשיבה 1 סברה בהחלטתה כי קביעותיה של העותרת בעיניין אנילוביץ' תומכות בתוצאה אליה הגיעה המשיבה 1 במסגרת הערר, ולהלן לשון ההחלטה בערר בהקשר זה:
"20. החלטת הוועדה המקומית בענין הבקשה להיתר ברחוב אנילוביץ' תומכת במסקנה זאת. אכן, הוועדה המקומית אינה מנועה מלשנות את עמדתה בעיניין פרשנותה הנכונה של תכנית ואולם דעתה הקודמת היא שתיאמה את לשון התוכניות החלות, כמפורט לעיל. לכך יש להוסיף שאף הנימוק הקנייני שבבסיס ההחלטה בעיניין הבניה ברחוב אנילוביץ' אינו סותר את האמור. לא למותר לציין כי לדברי הוועדה המקומית, שם הוסרה היתנגדות השכנים שאף חתמו על הבקשה להיתר, ואילו כאן, כפי שציינה העותרת, לא הוגשו התנגדויות למבוקש, לאחר שהבקשה להיתר פורסמה בהתאם לדין. לא זו אף זו שבעניינינו קיימים משני צדי הבניין מבנים לשימור שאף לגביהם לעמדת הוועדה המקומית ניתן לאפשר במקרה הזה בניה בקוו בנין 0 בהתאם לתכנית החלה."
אזכיר כי העותרת טענה כי ההחלטה בעיניין אנילוביץ' ניתנה על יסוד מארג נסיבות חריג, במסגרתו בעל הזכויות במיגרש הסמוך למקרקעין מושא הבקשה להיתר שם, חתם על הסכמתו לבקשה ואף היה ברור בשלב הדיון בבקשה להיתר, כי בכוונת בעלי הזכויות בבניין הגובל מכיוון מערב לבצע הריסה ובנייה מחדש מכוח תמ"א 38, באופן שהיה ידוע לועדה המקומית כי בניה בקוו ביניין אפס לא תיגרום למפגעי פרטיות וכיוצא בדבר (כיון שהבניין החדש יהיה במרחק של 4 מטרים מקוו המיגרש ממילא).
לא ניתן לממש את השטח שהותר, אלא אם כן הקומות הנוספות יוקמו גם מעל הקומות הקיימות החורגות מקוו בנין.
העותרת טוענת ששילוב ההוראות שני הסעיפים מעלה מחייב את המסקנה כי לא ניתן להעניק למשיבה 2 את היתר הבנייה המבוקש, שכן הוספת הקומות המתבקשת לא מותירה לפחות 4 מטרים לצדדים, כפי שמורה סעיף 15, והעותרת אף טוענת כי נקודת המוצא של תמ"א 38 היא שלא ניתן לבנות תוספת החורגת מקוי ביניין, כלומר שלא ניתן בכלל לבנות תוספת על קו צדדי אפס, וזאת להבדיל מהרחבת קומה שלגביה מאפשרים סעיפים 11.1.4 ו-15 האמורים חריגה באישור מהנדס הועדה המקומית.
...
לא זאת אף זו - אף אם נראה בסעיף 15 לתמ"א 38 כמתייחס באופן כללי למרווחים בין מבנים (ולאו דווקא למרווחים בין מבנים שהורחבו), אזי שהסעיף מאפשר חריגה מהמרווחים המינימליים הקבועים בו, באישור מהנדס הוועדה ואף מאפשר בניה בקו בניין 0 (אפס) אם "לא קיימת לכך מניעה מטעמים תכנוניים ואדריכליים". היות ואין מניעה מטעם תכנוני או אדריכלי במקרה בו עסקינן (והעותרת לא הוכיחה מניעה שכזו) – קיים שיקול דעת למהנדס הוועדה לאשר את הבנייה המבוקשת, וזה אף תומך במסקנה כי הפרשנות של המשיבה 1 את התוכנית לא סותרת את הוראות תמ"א 38.
נוכח האמור הגעתי למסקנה כי אין בהוראות תמ"א 38 כדי לשלול את עמדת המשיבה 1 לגבי הפרשנות של התוכנית וההוראות של תמ"א 38 אינן שוללות את האפשרות להיעתר לבקשת היתר הבנייה במקרה הנוכחי.
סיכום –
אשר על כן, לאור האמור מעלה במצטבר, העתירה נדחית – והכל בנסיבות הקונקרטיות של הנתונים במקרה זה.
נוכח מהות המחלוקת, לא מצאתי לעשות צו להוצאות לטובת המשיבה 1.