כתב האישום המתוקן, אשר על-פיו הורשע הנאשם, הכיל 5 אישומים:
אישום בגין ביצוע עבודות בניה של קיר תמך עשוי אבנים עם מדרגות והנחת ארבעה בסיסי מבנים עשויים ברזל ועשיית שימוש חורג בהם;
המשך ביצוע עבודות בניה ושימוש חורג תוך הפרת הצוו השפוטי שהוצא המורה על איסור המשכת כל פעולות בניה ושימוש שאינו חקלאי – ובפרט בנית ארבע בקתות אירוח מעץ בגודל כ- 52 מ"ר האחת, בקתה המשמשת כמשרד קבלה ומטבחון בגודל כ- 41 מ"ר, מיזרקה מאבן ובטון בקוטר כ-2 ושבילי גישה מאבן ובטון למבנים שלעיל באורך של כ-80 מ';
איכלוס המבנים תוך הפרת הצוו השפוטי;
ביצוע עבודות בניה נוספות תוך המשך הפרת הצוו השפוטי – ובפרט – בנית קיר תמך נוסף באורך של כ-62 מ', בנית מכלאה לסוסים בשטח כ-278 מ', אורווה לסוסים בשטח כ-130 מ', מכולה מפח בשטח כ-19 מ' וקיר עשוי אבן ובטון באורך כ- 55 מ';
ביצוע עבודות בניה נוספות תוך הפרת הצוו השפוטי – ובפרט – הכשרת הקרקע, שפיכת מצעי אספלט וסלילת דרך ברוחב כ-4 מ' ובאורך כ- 80 מ'.
באשר לרכיב צו הריסה / התאמה: לטענת המאשימה בית המשפט העליון נוקט מדיניות מצמצמת ודווקנית בכל הנוגע לארכות לבצוע צוי הריסה, וזאת במטרה להגשים כמה מתכליותיו הבסיסיות של החוק, לרבות תכלית קיום שילטון החוק, תכלית קביעת מדיניות תכנונית, תכלית שמירת בטיחות, תכלית מניעת ההנאה מפירות העבירה וכדומה.
על חומרתה של תופעת הבניה ללא היתר כנדרש בחוק אשר הנה מכת מדינה, ואשר יש לעשות הכל כדי למנועה אותה, עמדה כב' השופטת גילאור בפסה"ד בעיניין ע"א 1003/05 אסדי סאלח יוסף נ' ועדה לתיכנון ולבניה "בקעת בית הכרם" באומרה:
"...עבירות על חוקי התיכנון והבניה הפכו עוד לפני שנים למכת מדינה. מדובר בעבירות בעלות תוצאות קשות, אשר אין באמצעים העונשיים, הננקטים כלפי העבריינים כדי לחסום באופן אפקטיבי את הדרך בפני התפשטותן. יש לראות בחומרה יתרה את התופעה של בניה ללא היתר. הפרת הוראות חוק התיכנון והבניה גורמות לפגיעה באינטרסים צבוריים חשובים ומובילות לזילות שילטון החוק...".
כמו כן ברע"פ 6665/05 מריסאת נ' מ"י התבטא כב' השופט ג'בראן במילים אלו נגד תופעת הבניה הלא חוקית:
"... על העונש שנגזר על מי שמורשע בעבירות נגד חוקי התיכנון ובניה לשקף את חומרת המעשים והפגיעה בשלטון החוק ולשמש גורם הרתעה נגדו ונגד עבריינים פוטנציאלים, במטרה להפוך את ביצוע העבירות לבלתי כדאיות מבחינה כלכלית. כבר נפסק בעבר, כי בתי-המשפט מצווים לתת יד למאבק בעבירות החמורות בתחום התיכנון והבנייה, שהפכו לחזון נפרץ בימינו...".
ברע"פ 2809/05 גבריאל טסה נ' מ"י הביע כב' השופט אליקים רובינשטיין את דעתו בעיניין החובה להביא לשירוש תופעת הבניה הלא חוקית אף אם הדבר כרוך בענישה קשה:
"... במישור הנורמאטיבי, המדובר בעבירות חמורות ביותר בתחום התיכנון והבניה, שבתי המשפט מצווים לתת יד למאבק בהן - שטחים גדולים ביותר של בניה ללא היתר, שטחים גדולים ביותר של שימוש חורג ואי קיום צו בית משפט לאורך שנים. במשנה תוקף – למרבה הצער – מהדהדים גם כיום, בנסיבות הישראליות, דבריו של השופט (כתארו אז) שמגר בע"פ 578/78 מדינת ישראל נ' עיסה, פ"ד לו(1) 723, 725-724, בדבר "..
...
לכן, הואיל והיום ובגזר הדין ישנו מרכיב של מאסר בפועל "הלכת שוורץ" חלה ביתר שאת ואני מבקש כי ביהמ"ש יעכב אם לא את כל גזה"ד את מרכיב המאסר בפועל, כי לשלוח שני אנשים מאותו בית ומאותה משפחה, שיש להם נשים וילדים בבית בבת אחת, זה מעשה שפוגע פגיעה של ממש בחייהם באוטונומיה שלהם ולכן אני מבקש להעתר לבקשה.
לגבי עיכוב ביצוע עונש המאסר – מאחר שמדובר בתקופת מאסר קצרה יחסית ובהתאם להלכה, המאשימה תסכים לעיכוב ביצוע אולם לא לתקופה שהסניגור מבקש, אני סבורה כי די בעיכוב ביצוע של חודש כך שמועד תחילתו של המאסר יהא זהה למועד תחילת עבודות השירות בתיק האחר, דהיינו 15.8.13.
<#7#>
החלטה
לאחר שמיעת הבקשה והתגובה הנני מורה על עיכוב המאסר בפועל עד ליום 15.9.13, שעה 09:00, הכל בכפוף לתנאים כדלקמן:
הוצאת צו עיכוב יציאה מן הארץ מהיום.