"החזקה בפועל" לעניין זה אין משמעה שעל הטוענים לזכות היה להחזיק בקרקע בפועל בדיוק באותו רגע שבו התבצעה הפלישה, אלא עליהם להוכיח למצער קיומה של שליטה במקרקעין (ר' למשל בג"ץ 6735/04 סוכובולסקי ז"ל נ' השר לעינייני בטחון פנים, פ"ד נט(1) 321 (2004), להלן – "עניין סוכובולסקי").
מהצד האחר, גם אין באפשרותם להגיש תביעה לבית-המשפט משום שזהות הפולשים (המסרבים להזדהות) אינה ידועה, וגם אם מדובר בפלישה שאינה טרייה ואינה מזכה בסעד של עזרה עצמית כדי לסלק את הפולש, הפלישה עצמה מהוה עבירה של הסגת גבול, ועל המישטרה להשלים חקירתה בעיניין זה כדי לברר אם אכן בוצעה עבירה ולהעמיד את העבריינים, אם יימצאו, לדין.
כזכור, בכתב ההגנה ובסיכומים מטעמה ציינה המישטרה כי אחותו של התובע הגיעה ביום הארוע בשעה 19:20 לתחנת תל אביב צפון ומסרה הודעה לפיה ביום 13.3.16 היתקשר עורך דינה בעקבות עידכון שהעביר לו השכן על רעשים מהבית, טענה כי הבית ריק מאדם אשר הושאר לה ולאחיה כירושה מהוריהם והציגה צוואה (נספח א' לכתב ההגנה).
אמנם, האופן בו תארה המתלוננת את השתלשלות העניינים יכול וצריך היה לעורר את הספק בשאלה האם מדובר בפלישה טרייה (הקצרה מ – 30 יום) או ישנה יותר, והאם ענייננו עונה על תנאי הפלישה הטרייה שבסעיף 18 לחוק המקרקעין אם לאו בשים לב להיסטוריה של הבית ולחשדות שהועלו קודם לכן.
בהקשר זה, לא נעלמה מעיניי השאלה שהפנה התובע לשוטר גל: "עמוס לא בן מישפחה, אתה אומר, ובתי משפט קבעו שאני הדייר בנכס, למה לא ביררת מולי ואדגיש כי לפי החוק גם אם הייתי פולש לטענתך...כי החוק קובע שאתה יכול להוציא אותו רק בצו של בית המשפט. אני 50 שנה גר בנכס ואתה יודע את זה, איך לא ביררת את הפרטים הכי קטנים." (עמ' 8 שורות 14-12 לפרוטוקול).
גם לא נעלמו מעיניי הדברים שמסר התובע בחקירתו הנגדית ולפיה:
"אני טוען שאני גר בנכס מיום הולדתי מ – 1968 גרתי בכתובת וגם טיפלתי באבי בנגוד ליתר האנשים שטענו והגישו תלונה כוזבת במישטרה כמו גילבוע (הכוונה לעמוס – מר"א) שהוא בן הזוג של אחת האחיות שלי. הרי הם ידעו שאני נמצא בכתובת כי זמן מסוים לפני זה הם פנו לבית המשפט לעניין מישפחה, והם רצו להשתלט על הנכס ובסוף זה לא צלח להם....
בהתאם לגירסת התובע, הוא יצא מהמבנה הסמוך לשער הבית על מנת לנסוע עם בתו ואז פנה אליו השוטר גל ושאל מה קורה, התובע השיב כי הכל בסדר ושאל לפשר הגעת השוטר, והשוטר גל השיב כי אחיותיו של התובע נימצאות במקום.
ואולם, הגם שעצם מעצרו של התובע נעשה כדין, עדיין נשאלת השאלה האם המישטרה פעלה כדין בעצם השמוש בטייזר כלפי התובע ובאופן השמוש בטייזר, והאם לא ביצעו השוטרים עוולת תקיפה כלפי התובע לפי ס' 23 לפקודת הנזיקין או האם לא התרשלו כלפיו באופן התנהלותם.
לפי סעיף 68(א) לפקודת הנזיקין, שעניינו "אשם תורם": "מקום שסבל אדם נזק, מקצתו עקב אשמו שלו ומקצתו עקב אשמו של אחר, לא תכשל תביעת פיצויים בעד הנזק מחמת אשמו של הניזוק, אלא שהפיצויים שייפָּרעו יופחתו בשיעור שבית המשפט ימצא לנכון ולצודק תוך היתחשבות במידת אחריותו של התובע לנזק...".
בעניינינו אין להיתעלם בנסיבות מתרומתו המשמעותית של התובע לנזקיו.
...
מכל מקום, גם לו ניתן היה לראות בהתנהלות המשטרה משום לשון הרע, לא שוכנעתי כי עסקינן ב"פרסום" כמובנו בסעיף 2 לחוק איסור לשון הרע.
לצד זאת, הואיל וקבעתי כי לתובע עצמו אשם תורם משמעותי בשיעור 50% - אני קובעת כי על המשטרה לפצותו כדי מחצית נזקו, בסך של 3,000 ₪.
הנתבעות תשלמנה אפוא לתובע סך של 3,000 ₪ תוך 30 יום.