לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב – יפו (כב' סגנית הנשיא צ' צפת, וכב' השופטים ע' רביד, ו-נ' שילה) בעמ"ש 16541-11-21 מיום 26.6.2022, בגדריו נדחה ערעור על פסק דינו של בית המשפט לעינייני מישפחה בתל אביב – יפו (כב' השופטת נ' רוסמן גליס) בת"ע 3612-09-18 מיום 12.9.2021, אשר דחה בקשה מטעם המבקש לקיום צוואה וקיבל את היתנגדות המשיב לקיומה.
כשהיה בן ארבע הושב המשיב למשמורת המנוחה, תחת צו השגחה; וכשהיה בן עשר הוחזר למשמורת סבתו, שבשנת 2004 התמנתה כאפוטרופוס נוספת על המשיב.
בית המשפט סיכם וקבע, כי בשים לב למחלת המנוחה ולהשפעתה עליה, היא הייתה תלויה באופן "מקיף ויסודי" במבקש, כך שמצטיירת תמונה כוללת, שלפיה הצוואה נעשתה מחמת השפעה בלתי הוגנת, אף אם המבקש לא גרם בזדון לתלות המנוחה בו.
פסק דינו של בית המשפט המחוזי
על פסק דין זה הגיש המבקש ערעור לבית המשפט המחוזי, שדחה את העירעור, בעומדו על כך שפסק הדין של בית המשפט לעינייני מישפחה מבוסס, בעקרו של דבר, על היתרשמות בלתי אמצעית מעדים, ועל מסקנות המומחה מטעם בית המשפט.
...
הדברים נכונים ביתר שאת, בהינתן קביעת המומחה עצמו, שלפיה מחלת המנוחה מתבטאת במצב אשר "אינו גורם בהכרח לליקוי קוגניטיבי קבוע ואחיד". בנסיבות אלו, קיים כאמור קושי ניכר, לבסס מסקנה בדבר אי-כשירות המנוחה בזמן עשיית הצוואה, על עצם קיומה של מחלתה.
בנסיבות אלו, אינני סבורה כי אף באשפוזי המנוחה, כאמור, יש כדי להוביל למסקנה בדבר היעדר כשירותה בעת עשיית הצוואה, בשים לב לכך שהצוואה נעשתה, כמפורט לעיל, בחלוף כחודשיים לאחר שחרורה מאשפוז, וכתשע שנים לפני האשפוז הבא.
סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית מכוח סמכותי לפי תקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, אשר הוחלה גם על בקשות רשות ערעור בענייני משפחה, מכוח תקנה 44 לתקנות בית המשפט לענייני משפחה (סדרי דין), התשפ"א-2020.