מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בית המשפט אישר הנפקת דרכון אמריקאי לקטינה

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

לאחר דין ודברים בין הצדדים, נרשמה אמונה כבתו, והוסכם כי "לצורך הסדרת מעמדה של [אמונה] תוכח תחילה זהותה של אם הקטינה וקבלת הסכמתה להסדרת מעמדה של הקטינה, ולאחר מכן, המבקש יפעל להנפקת דרכון זר לקטינה והגשת בקשה לועדה הבינמשרדית לקבלת מעמד מטעמים הומנטריים". בהתאם להסכמת הצדדים – נמחקה העתירה.
בתגובה טען פיליפ, כי פנה לשגרירות ארצות-הברית, אך זו סירבה להנפיק דרכון לאמונה מפני שתעודת הלידה שהונפקה על-ידי הקהילה אינה מוכרת, ונידרש אישור לידה מטעם משרד הפנים.
העותרים טענו, כי בעקבות פסק הדין נסללה הדרך להעניק לאמונה אזרחות; המשיב גרס, כי עליהם לפעול להנפקת דרכון אמריקאי, ולאחר מכן לפנות לועדה הבין-משרדית בבקשה לקבלת מעמד מטעמים הומנטריים – בהתאם למתווה שעליו הסכימו הצדדים בעתירה המנהלית.
לאחר שנשמעו טענות הצדדים, הוצאנו צו על-תנאי, המורה למשיב "לבוא וליתן טעם מדוע לא יעניק אזרחות ישראלית לעותרת 1, עם היתאזרחות אביה, העותר 2, חרף העובדה שנולדה בישראל ולא יצאה כלל מגבולות הארץ". לאחר שניתן צו על-תנאי, הגיש המשיב תצהיר תשובה, שבו ציין כי לאחר בחינת הערות בית המשפט, הוחלט להעניק לאמונה רישיון לישיבת קבע, אשר יאפשר לה בחלוף פרק זמן מסוים להגיש בקשת היתאזרחות בהתאם לסעיף 5 לחוק האזרחות.
...
משלא מצאנו את מבוקשנו בלשון החוק, נפנה לתכליתו.
על יסוד האמור, סבורני כי אין הצדקה להבחין בין קטין שמעמדו אינו מוסדר, לבין קטין שמחזיק ברישיון ישיבה על-פי חוק הכניסה לישראל.
סוף דבר כאמור לעיל, שיג ושיח בין ב"כ הצדדים, בהמלצתנו, לא הביאם לעמק השווה.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

.xx.xx.2006 זו תובענה לחידוש דרכון אמריקאי של הקטין ג' - ילדם המשותף של הצדדים יליד בתובענה נטען כי הנתבע מסרב לחתום על מסמכים הדרושים לשם חידוש דרכונו הישראלי ודרכונו האמריקאי של הקטין אשר מחזיק בשני דרכונים.
בית המשפט התבקש להורות לנתבע לחתום על הנידרש ולחילופין לקבוע כי האם תחתום לבדה על הנידרש.
האב ציין כי הוא סומך על בית המשפט אך הדרכונים הם כלי משמעותי שיאפשר נסיעתו עם הקטינים לאחר שתתפוגג מגיפת הקורונה.
תאריך 18.05.2021 במקרים דומים כבר נכתב כי סרוב להתיר הנפקה או סרוב לחדש דרכון של קטין אינם הדרך לעיכוב יציאת קטין מן הארץ או התניית תנאים וערובות להשבתו.
...
נטען כי חופש התנועה הוא זכות יסוד ואין לאפשר לאב להמשיך להעצים את הסכסוך, מה שגם יפגע בקשר שלו עם הקטינים – קשר עליו האם נאבקת כל פעם מחדש.
ד"ר אורן המליץ להגיע לסיכום בעניין התחייבויות לחופשה, כאמור.
לכן אני נעתרת לתובענה כפוף לתנאים הבאים: 1 .

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

עוד טענה כי הנתבע יליד ארה"ב ובעל אזרחות אמריקאית, גדל בארה"ב ובני משפחתו מתגוררים שם, חסר תמיכה משפחתית בישראל, בנוסף אינו עובד בצורה סדירה ואינו מסוגל לתמוך בקטין כלכלית.
בית המשפט המתבקש לאשר הגירת הקטין נידרש להעריך על בסיס ארועי 27 ( העבר וחוות הדעת של מומחים מקצועיים מהי ההחלטה התואמת את טובתו של הקטין מדובר, אפוא, בהכרעה המפנה פניה אל העתיד, אל הבלתי נודע, ואשר מבקשת את בית המשפט לקבוע היכן ייטב לקטין.
בטרם יציאת הקטין מישראל, וכתנאי לקבלת דרכונו של הקטין שהופקד, התובעת תפקיד בקופת בית המשפט ערבות אוטונומית או המחאה בנקאית בסכום של 100,000 ₪ להבטחת 22 .
כן מתירה לאם לעשות כל הדרוש לשם הנפקת דרכון ארה"ב לקטין והסדרת מעמדו בארה"ב. תביעת המזונות: הדין החל: כידוע, פסיקת מזונות הנה הכרעה המחייבת הפעלת שיקול דעת שפוטי זהיר, המאזן בין צרכי הקטין הכנסות ההורים ויכולותיהם הכלכליות.
...
יתרת הסכום על פירותיו תושב לאם עם הגיע הקטין לגיל בנוסף אני מורה כי דרכונו הישראלי של הקטין יושב לאימו תוך 14 יום מהיום, וזאת על מנת לאפשר לאב פרק זמן סביר להודיע על כוונתו להגיש בקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין.
על מנת להבטיח לקטין קיום מינימאלי, במקרה זה במצב של חסר ראייתי, הן בעניין צרכי הקטין והן בעניין הכנסות הוריו, אין מנוס מקביעת סך כולל על דרך האומדנא.
לסיכום: המשמורת הקבועה על הקטין תהא אצל אמו.

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בפנינו ערעור על החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה בחיפה (כבוד השופטת הילה גורביץ שינפלד) מיום 8.11.19 בתלה"מ 40573-06-18 , לפיה התיר למשיב להנפיק לבתם הקטינה של הצדדים דרכון אמריקאי.
...
אנו סבורים כי החלטת בית משפט קמא איזנה בין האינטרסים של הצדדים ואף הבטיחה את טובתה קטינה ואינו מוצאים מקום להתערב בה. נציין כי סוגיה דומה התעוררה בפני בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב-יפו בתמ"ש 32002-03-16 וגם שם אישר בית המשפט הנפקדת דרכון אמריקאי לקטין שאביו אזרח אמריקאי וערעור על ההחלטה נדחה(הדברים עולים מהאמור ברע"א 3054/16 פלונית נ. פלוני (14.4.16).
לפיכך, אנו דוחים את הערעור.
אנו מחייבים את המערערת לשלם למשיב הוצאות בסך 3,200 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי ב ירושלים עתמ 1023/09 סלימאן אמין שר הפנים פסק דין
כנאמר שם, "די לנו אם נאמר על דרך השלילה כי מי שעזב את המדינה לתקופה ארוכה ביותר, רכש במדינה אחרת מעמד של ישיבת קבע ואף רכש באותה ארץ מרצונו הוא אזרחות תוך שנקט בכל הפעולות הנדרשות בארצות הברית לשם קבלת אזרחות אמריקאית שוב אינו יושב קבע במדינה". אמנם העותר, בהיותו אז קטין, לא "נקט כל פעולות הנדרשות בארצות הברית לשם קבלת אזרחות", אך מיום בגירותו ועד לשנת 1992, במשך 13 שנים, לא ביקר העותר בארץ.
ביקוריו של העותר בארץ לתקופות קצרות במרוצת השנים שלאחר שנת 1992 ועד להישארותו בארץ ללא היתר, אין בהם כדי לשנות ולא כדי להעיד כי מרכז חייו היה ונשאר בישראל.
העותר היפנה לפסק הדין בעת"ם 787/06 היפאא תמימי נ' שר הפנים (ניתן ביום 7.10.07) שבו נקבע כי יש להשיב לעותרת את רשיונה לישיבת קבע לאור העובדה כי המשיב הטעה אותה והנפיק לה בטעות תעודת זהות למרות שרשיונה פקע.
עד היום שבו נודע לו על פקיעת תושבותו (בשנת 2005) וגם לאחר מכן, המשיך העותר להתגורר בארה"ב, להכנס לארץ עם דרכונו האמריקאי ולנהל את עסקיו מחוץ לישראל.
...
מנגד טוענים המשיבים כי דין העתירה להדחות על הסף מחמת חוסר ניקיון כפיים של העותר אשר קיבל פעם אחר פעם החלטות ופסקי דין בעתירות שהוגשו על-ידו, והוא מצידו ממשיך לעשות דין לעצמו ולשהות בישראל במשך שנים שלא כדין.
על טענת העותר לפיה לא ניתנה לו זכות שימוע, משיבים המשיבים כי הודעתם על פקיעת הרישיון של העותר אינה קונסטיטוטיבית אלא דקלראטיבית ועל כן גם דינה של טענה זו להידחות.
לאור כל האמור לעיל, משנמצאה עמדת המשיבים סבירה והגיונית, אין עילה להתערב בה ולשנותה, והעתירה נדחית בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו