מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בית הדין להגבלים עסקיים דחה ביצוע פסק דין

בהליך ערעור סכסוך קיבוצי (עס"ק) שהוגש בשנת 2015 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין הארצי לעבודה עס"ק 18139-04-15 עס"ק 4951-04-15 עס"ק 5762-04-15 ניתן ביום 14 מאי 2015 חברת נמל חיפה בע"מ חברת נמלי ישראל - פיתוח ונכסים בע"מ מדינת ישראל המערערת בעס"'ק 18139-04-15 המשיבה בעס"ק 4951-04-15 ובעס"ק 5762-04-15 המערערת בעס"ק 4951-04-15 המשיבה בעס"ק 18139-04-15 ובעס"ק 5762-04-15 המערערת בעס"ק 5762-04-15 המשיבה בעס"ק 18139-04-15 ובעס"ק 4951-04-15 1. הסתדרות העובדים הכללית החדשה 2. ועד עובדי טרנספורט 3. ועד עובדי סוואר 4. ועד עובדי ציוד (בתי מלאכה) 5. ועד עובדי מינהלי עבודה תפעול 6. ועד מינהלי עבודה ציוד 7. ועד עובדי מנהל המשיבים בכל הערעורים לפני: השופטת לאה גליקסמן, השופטת סיגל דוידוב-מוטולה, השופט משה טוינה נציג ציבור (עובדים), מר איתן כרמון, נציג ציבור (מעסיקים) מר שלמה נוימן בשם חברת נמל חיפה – עו"ד נעמה בביש בשם מדינת ישראל – עו"ד מיכל לייסר בשם חברת נמלי ישראל – עו"ד דרור גל ועו"ד רעות שגיב גרטלר בשם ההסתדרות הכללית ומשיבים 2 – 7 – עו"ד קרן אבידן פסק דין
חנ"ח טענה כי העבודות המבוצעות בנמל קישון מזרח אינן בגדר "עבודות נמליות", הקשורות לפעילות של יבוא ויצוא, אלא הן עבודות בנייה ופיתוח תשתית נמלית, המסורות לסמכותה הבלעדית של חנ"י; גם בעבר, עבודות תשתית בנמל חיפה בוצעו על ידי חנ"י וקבלן חצוני מטעמה, ולא על ידי עובדי חנ"ח, וזאת בידיעתה המלאה של נציגות העובדים וללא היתנגדות מצידה; נוכח האמור, לא היה מקום לייחס משקל להסדר 2009, שכן ההסדר אינו רלוואנטי לשאלה האם זכאים עובדי חנ"ח לקחת חלק בבצוע עבודות פיתוח ותשתית; בכל מקרה, נציגות העובדים ידעה על הסדר 2009 ועל תוכנו לפחות משנת 2010, וכן ידעה על כוונת חנ"י לבנות ולפתח את תשתית הנמל החדש באמצעות רציף קישון מזרח; הסיבה האמיתית להכרזת סיכסוך העבודה היא רצונה של נציגות העובדים למנוע את הקמת הנמל החדש; פסק דינו של בית הדין האיזורי עומד בסתירה להוראות הממונה על ההגבלים העיסקיים, ומעמיד את חנ"ח במצב בעייתי, לפיו קיום הוראות הממונה מהוה הפרה של הוראות בית הדין ולהיפך.
את מסקנתו זו ביסס בית הדין האיזורי במידה רבה על דחיית הטענה כי בשנת 2009 הובא לידיעת העובדים כי רציף קישון מזרח מועמד לרשות חנ"י לצורך בניית הנמל החדש.
...
לאחר שקילת טענות הצדדים וכלל החומר שבתיק, הגענו לכלל מסקנה כי יש לקבל את טענת המערערות שלפיה אין מדובר ב"מיקור חוץ" של "עבודות נמליות". עם זאת, אין לקבל את טענת חנ"ח כי יש זהות בין העבודות מושא הליך זה לבין עבודות תשתית אחרות אותן ביצעה חנ"י בנמל חיפה בעבר.
נוכח המסקנה אליה הגענו, שלפיה לא קמה לעובדים עילת שביתה בקשר לביצוע העבודות מושא הליך זה, אין צורך להכריע בנושאים אלה במסגרת הליך זה, ולאור זאת לא מצאנו מקום לדון בהם.
סוף דבר: הערעורים מתקבלים, ואנו קובעים כי לא קמה עילה לגיטימית לשביתה בקשר לעבודות המבוצעות ברציף קישון מזרח או בשל העדר הליך הידברות ומשא מתן בקשר לביצוע העבודות או הסדר 2009.
כפועל יוצא מכך, יש להיעתר לבקשת חנ"ח ולהורות לעובדי נמל חיפה לבצע עבודה מלאה, סדירה ותקינה, ולהימנע מנקיטת צעדים שיש בהם כדי לשבש את העבודה.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2010 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט הוסיף וקבע כי "העתירה חושפת תופעה חמורה – שברגיל קשה לעלות על עקבותיה – של הסדר כובל בין מתמודדים במיכרז, החותרת תחת עקרונות היסוד של שויון ותחרות, ושמה לאל את נורמות ההיתנהגות שמכתיב חוק ההגבלים העיסקיים". נגד פסק דינו של בית המשפט המחוזי הוגש ערעור ועמו הבקשה לעיכוב ביצוע שלפניי (לאחר שנדחתה בקשה שהוגשה בעיניין לבית משפט קמא).
לטענתן העניין נשוא העתירה מצוי בסמכותו של הממונה על הגבלים עיסקיים ובית הדין להגבלים עיסקיים ולכן היה על בית המשפט לקבל את טענת חוסר הסמכות העניינית שהעלו בפניו.
כללים אלה חלים כמובן גם כאשר עסקינן בבקשה לעיכוב ביצוע פסק דין שעניינו במיכרז (ראו בר"ם 5957/06 חמודה נ' שחאדה (טרם פורסם, 28.9.2006) והאסמכתאות שם).
...
המערערות הוסיפו וטענו כי הנזקים שייגרמו להן אם לא יינתן עיכוב ביצוע גדולים מהנזקים שיגרמו למשיבה 1 אם הבקשה תתקבל וגם מן הטעם הזה יש להיעתר לבקשה.
על פי החלטתי הוגשו תגובות לבקשה.
הכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובות הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להדחות.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

תאריך הישיבה: ל' בניסן התשע"א (4.5.11) בשם המערערת: עו"ד אביתר קנולר; עו"ד עמי ורוד; עו"ד רונן נאוי בשם המשיבה 1: עו"ד קובי גולדברג; עו"ד בועז גולן בשם המשיבה 2: עו"ד טליה סולומון; עו"ד זיו שוורץ ][]פסק-דין ]המשנה לנשיא א' ריבלין: לפנינו ערעור על פסק-דינו של בית הדין להגבלים עיסקיים (כבוד השופטת י' צור), שבמסגרתו נדחה הערר שהגישה המערערת על החלטת הממונה על ההגבלים העיסקיים (היא המשיבה 1, ולהלן: הממונה) לאשר בתנאים את המיזוג בין המערערת לבין המשיבה 2 (להלן: המשיבה).
המערערת עררה על החלטה זו לפני בית הדין להגבלים עיסקיים (להלן: בית הדין) וכן ביקשה לעכב את ביצוע ההחלטה.
התוצאה מכל אלה שאין, היום, להתערב בפסק דינו של בית-הדין.
...
תאריך הישיבה: ל' בניסן התשע"א (4.5.11) בשם המערערת: עו"ד אביתר קנולר; עו"ד עמי ורוד; עו"ד רונן נאוי בשם המשיבה 1: עו"ד קובי גולדברג; עו"ד בועז גולן בשם המשיבה 2: עו"ד טליה סולומון; עו"ד זיו שוורץ ][]פסק-דין ]המשנה לנשיא א' ריבלין: לפנינו ערעור על פסק-דינו של בית הדין להגבלים עסקיים (כבוד השופטת י' צור), שבמסגרתו נדחה הערר שהגישה המערערת על החלטת הממונה על ההגבלים העסקיים (היא המשיבה 1, ולהלן: הממונה) לאשר בתנאים את המיזוג בין המערערת לבין המשיבה 2 (להלן: המשיבה).
המשיבה מוסיפה וטוענת כי הנוסחאות היו חלק קטן בלבד מן הפעילות שנמכרה למערערת, ולא "מהות הממכר". דין הערעור להידחות.
הערעור נדחה.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2006 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בש"א 3215/06 בפני: כבוד השופטת ע' ארבל המבקשת: הממונה על ההגבלים העיסקיים נ ג ד המשיבות: 1. דור-אלון אנרגיה בישראל (1988) בע"מ 2. סונול ישראל בע"מ בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית הדין להגבלים עיסקיים מיום 9.4.06 בה"ע 613/05 שניתן על ידי כבוד השופטת מ' מזרחי, פרופ' ר' גרונאו ומר נ' ליסובסקי בשם המבקשת: עו"ד א' בנבג'י, עו"ד ע' קליין, עו"ד ק' גולדברג בשם המשיבה 1: עו"ד נ' זקלר, עו"ד ע' ארגוב, עו"ד ש' מרקוביץ' בשם המשיבה 2: עו"ד א' שרגא, עו"ד א' קלגסבלד ][]החלטה
פסק הדין של בית הדין המשיבות הגישו ערר על החלטת הממונה לבית הדין להגבלים עיסקיים.
ראוי ליתן במקרה זה צו לעיכוב ביצוע, אשר יקפיא את מצב הדברים ויאפשר לבית המשפט לבחון את העניין ולהכריע בו, מבלי שיחולו שינויים שקשה יהיה לחזור מהם, כאשר נזקן של המשיבות אינו חמור במידה כזו שלא ניתן לדחות את מימוש פסק הדין בזמן קצר נוסף.
...
בענייננו, לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, שוכנעתי כי עולה חשש במקרה זה, שביצוע המיזוג ייצור מצב, אשר גם אם אינו "בלתי הפיך" ממש, יהיה קשה מאוד להשיבו לקדמותו, והדבר יסכל במידה רבה את תוצאות ערעורה של המבקשת, במקרה בו תזכה בערעור.
הנזק למשיבות מעיכוב הביצוע באשר לנזק שייגרם למשיבות מעיכוב הביצוע, שוכנעתי כי מרבית הנזק אותו תיארו המשיבות מקורו בהיותו של הערעור תלוי ועומד, ולא בעיכוב ביצוע המיזוג.
הבקשה מתקבלת, אפוא.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2005 בעליון נפסק כדקלמן:

בפני בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית הדין להגבלים עיסקיים (השופטת מ' שידלובסקי-אור והחברים ר' חורש וא' תמרי) מיום 20.1.2005.
לסוף הצביעה תנובה על שהוי בהתנהלותם של המערערים, אשר הגישו את הבקשה לעיכוב ביצוע בפני בית הדין רק כחודשיים לאחר מתן פסק הדין ואת בקשתם הנוכחית כשבועיים לאחר שנדחתה בקשתם שם. לטענתה, כל עיכוב בבצוע פסק הדין בשלב זה יגרום לה הפסדים כבדים, בעיקר משום שהיא מצויה במגעים מתקדמים עם חברת דיזל לרכישת מערכות הובלת החלב והטמעתן בציוד הקואופרטיבים.
...
יתרה מכך, לא שוכנעתי כי בתקופת הביניים עד להכרעה בערעור, יחול שינוי כה מהותי בשוק הובלת החלב עקב יישום ההסדרים, עד כי חזרתם של המערערים לשוק זה לא תהא אפשרית עוד.
מכל הטעמים שפורטו לעיל, הבקשה נדחית.
המערערים ישלמו לכל אחד מן המשיבים 1 ו-2 הוצאות הבקשה בסך 7,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו