תשלומים אלו, אשר עלו משמעותית על שכר הבסיס, כונו לאורך השנים בשמות שונים, כגון בונוסים, מענקים או דמי ניהול, ושולמו לכל בעל מניות בחברה, בהתאם לשעור החזקתו.
בפגישה זו עם וידר התברר לתובעת, לראשונה, כי כבר בשנת 2014 נערך שינוי בהון המניות של החברה אשר נועד להסדיר את מירשם בעלי המניות על מנת לשקף את זהות בעלי המניות העדכנית אותה עת. כפי שמסר וידר באותה פגישה, בעקבות מהלך זה, כל מניותיה הקיימות של החברה הפכו למניות נדחות והונפקו מניות חדשות אשר רק הן מעניקות לבעליהן את הזכויות הנגזרות מהחזקה במניות החברה.
מתצהירו של עד התביעה וידר ז"ל עצמו, עליו כאמור לא הספיק להחקר נוכח פטירתו, עולה עוד, כי בפגישה עם שני חתניה של ציפורה המעורבים בענייניה של חברת נוה שלוה, העלה בין היתר את נושא זכויותיה של התובעת למניות ובקש להסדיר רישום זה בהתאם לזכויותיו הידועות של אביה המנוח של התובעת במניות החברה, אותן ירשה.
...
התבטאויותיו של מאיר בנושא זה בשיחה המוקלטת עמו, אשר חלקים ממנה אף צוטטו לעיל, לצד גרסתה של התובעת עצמה בדבר השתלשלות העניינים לאורך השנים, תומכות במסקנה זו, לטעמי ולהתרשמותי באופן מובהק, ומלמדות על מהלך מוסכם ומודע, הן של מאיר והן של אברהם, לכך שהמניות שנרכשו יוותרו בשלב הראשון על שם מאיר וציפורה, כחלק מאחזקתם הכוללת במניות החברה בשיעור כולל של 51%.
במקרה דנן, וכפי שנסקר וצוטט לעיל בהרחבה, אכן הוצגה לבית המשפט תמונת ראיות מגוונת המבססת מסקנה בדבר התקשרותם של מאיר ואברהם בעסקה למכר המניות מושא ההליך וכן הסכמה ביניהם, ובהמשך בין מאיר ליורשותיו של אברהם, כי הבעלות הרשומה במניות שנרכשו תישאר לפי שעה, בשל שיקולים והעדפות כאלו או אחרים של מאיר, על שמם של מאיר וציפורה (היינו, הם יוותרו למרות עסקת המכר עם בעלות רשומה ב-51% ממניות החברה, על כל המשתמע מכך).
נוכח הקביעות לעיל ויישום המסגרת המשפטית הרלבנטית אשר נסקרה אף היא לעיל, נדחית טענת הנתבעות להתיישנות עילות התביעה או לשיהוי בהגשתה.