לפיכך טעון העסק, בין היתר, את אישורם של משרד הבריאות, כיבוי אש, נגישות נכים, וטרינאר, משטרת ישראל, המשרד לאיכות הסביבה, מחלקת ההנדסה ושאר הגורמים הרלוונטים.
התובעת טוענת שבעשרות ביקורות חוזרות ונישנות במהלך השנים בעסק, מאפריל 2016 ועד יולי 2020, נימצאו ליקויים בעסק, כשבמרץ 2020 אף נערך לנאשמת שימוע דחוף במשרדי מחלקת רשוי עסקים בערייה, בנוכחות מנהל הסניף, מנהל תחום רשוי בעריית רעננה ומנהלת איכות של הרשת, בעיניין הוצאת צו הפסקה לסגירת העסק ובטול הרישיונות, נוכח הפרה בוטה של תנאי התברואה הנדרשים, המהוים תנאי להחזקת רישיון עסק.
היא שכרה שרותיהן של שתי חברות חיצוניות מייעצות לשם כך, האחת בתחום רשוי עסקים והשניה בתחום בטיחות וכבאות, ומאמציה אף נשאו פרי מקום בו כיום בידיה כל האישורים הנדרשים מאת משרד הבריאות, הוטרינרית העירונית, מחלקת ההנדסה בעריית רעננה, משטרת ישראל וכן אישור נגישות, ונותר לטפל רק באישור מטעם רשות הכבאות וההצלה.
...
לאור האמור, אין בידי לקבל את המסמכים הנוגעים לתקופה שלאחר הגשת כתב האישום, או לתת להם משקל בגזר הדין.
יחד עם זאת, אני מקבל את המסמכים המאוחרים שהגישו הנאשמים, באשר להשגת מרבית האישורים עד כה, הואיל ועל פי תיקון 113 לחוק העונשין, כאמור, בעוד שעל המאשימה מוטל נטל הוכחה של נסיבות לחומרא מעבר לספק סביר, הרי שנסיבות מקלות ניתנות להוכחה על ידי הנאשם במאזן ההסתברויות בלבד, ואלו הוכחו לפניי במידה הנדרשת.
לאור האמור לעיל, אני גוזר על הנאשמים את העונשים הבאים:
נאשמת 1
קנס בסך 100,000 ₪, לתשלום ב-10 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים החל ביום 15.1.21.