התובעת הוסיפה וטענה, כי הסכמתה לספק ציוד לנתבעים 1 ו – 3 תמורת תשלום במזומן ומראש אינה סותרת את עמידתה על החוב, ואשר לטענות בעיניין לפירעון החוב באמצעות קזוז העמלה הדגישה, כי טענה זו רק מחזקת את טענותיה בדבר עירוב הכספים שנוקט הנתבע בין החברות שבבעלותו, כך שעמלה המגיעה לכאורה לו מקוזזת מחובה של הנתבעת 2.
אחריות הנתבע 1
היתנהלות זו של הנתבע 1 אינה מהוה רק בסיס להרמת מסך ההיתאגדות בין שני התאגידים שבבעלותו ובשליטתו המלאה, אלא גם לאחריותו האישית.
אין צריך לומר, כי על פי לשון החוק וההלכה הפסוקה, הכלל הוא הקפדה על עיקרון האישיות המשפטית הנפרדת של החברה, ורק במקרים חריגים ייטה בית המשפט להרים את מסך ההיתאגדות ולייחס את חובות החברה לבעל המניות בה.
תכליתה של הרמת המסך היא למנוע שימוש לרעה באישיות המשפטית הנפרדת של החברה כדי לממש מטרה בלתי כשרה הרצויה לבעל המניות, והיא מבוצעת, בין היתר, כאשר הדבר נידרש על מנת למנוע מבעלי מניות בחברה או מהחברה כתאגיד ניצול ההפרדה שביניהם להשגת מטרה לא כשרה, הכרוכה בפגיעה בזולת, בקיפוחו או בהסבת נזק לו, או לשם עשיית הצדק והיושר ושמירה על טובת הציבור (ראו, בין היתר, ע"א 4606/90 מוברמן ואח' נ' תל מר בע"מ ואח', פ"ד מו(5), 353 (להלן: עניין מוברמן).
"הפסיקה עמדה על כך שעירוב נכסי החברה עם נכסי בעל המניות עולים כדי פגם בהתנהלות העשוי להחשב שימוש לרעה במסך ההיתאגדות... וכי מקום בו 'בבעל מניות המחזיק ב-100% ממניות החברה, המנהל אותה באופן בלעדי ושולט בפעולותיה... באופן שלמעשה מטשטש את גבולותיו של מסך ההיתאגדות', אזי הדבר תומך במסקנה כי 'צודק ונכון' לבצע הרמת מסך (ע"א 9147/16 עו"ד אבנר כהן, בנאמנות עבור רוכשי קבוצת הרכישה בנווה יעקב נ' עו"ד מרדכי קרויזר (24.7.2018), בפיסקה 21 לפסק הדין, אף כי יושם אל לב כי שם נדונה "הרמת מסך הפוכה" אשר גישת החוק והפסיקה כלפיה מרחיבה יותר; כן ראו עניין רשף קבלנים).
עם זאת, משנחתם בין הצדדים הסכם פשרה מפורט בכתב, במסגרת הליך משפטי בו נתבעו שני נתבעים, והוסדרו בו באופן מפורט ההוראות שיחולו על כל אחד מהם, כך שרק אחד מהם חוייב לשלם את החוב ונגד האחר נקבעו הוראות אחרות, אשר אינן כוללות את ערבותו לחוב, אלא רק שמירה על טענות נגדו ככל שלא ישולם החוב – הרי שלא ניתן להסיק כי אומד דעתם של הצדדים היה כי הנתבע יהיה ערב לחוב.
...
סוף דבר
ביתר טענות הצדדים לא מצאתי ממש והן נדחות.
העולה מן המקובץ כי דין התביעה נגד הנתבעים 1 ו – 3 להתקבל ויש לחייב אותם בחובות הנתבעת 2 מכוח הסכם הפשרה שקיבל תוקף של פסק דין, בניכוי הסכומים ששולמו או קוזזו מאז על חשבון החוב.
משהעילה בעניינה של הנתבעת 2 מוצתה בפסק הדין שניתן בהליך הקודם, אני מורה על מחיקת התביעה נגדה.