כמו כן, אין חולק כי הסיחור נעשה לפני כשלון התמורה (התובעת מפנה למסמכי עסקת הניכיון ולמועדי הסיחור לזוכה בתאריכים 1.2.10, 15.3.10 ו-29.3.10 כלומר כ-4 חודשים לפני מועדי חילול השיקים הנגדיים כאשר הראשון בהם חולל בחודש יולי 2010).
לטענת הנתבע, לא בוצעו בין מר מוהיב, או חברות בשליטתו, לבין הנתבע עיסקאות של "שטר טובה", או "גילגול שיקים" והתובעת לא הוכיחה טענה זו.
עוד לטענתו, מר מוהיב הודה בעדותו (פרט' עמ' 42 ש' 4-12) כי אין מדובר בשיקים "טובה" וכי מועד פרעון השיקים שמסר הנתבע היה מאוחר במס' ימים ע"מ לאפשר לנתבע את הבטחון שהשיק המקביל של מר מוהיב אכן ייפרע בבנק ואם לא- יוכל הנתבע לבטל את השיק שמסר.
לחילופין, מנהל התובעת לא נתן לאיזי מרקט תמורה או ערך, אלא גלגל את השיקים לידי אינטרסן או ציקורל וקיבל מהם את תמורת השיקים.
ממכלול הראיות בתיק ובעיקר מתוך עדויות הצדדים לתיק והעדים מטעמם עולה, כי הצדדים מכירים האחד את השני, וכי חזקה עליהם שכל אחד ידע במה השני עוסק, הן כאשר בוצעה עסקת היסוד בין הנתבע לבין מר מוהיב, או איזי מרקט, והן כאשר בוצעה עסקת ניכיון השיקים בין מר מוהיב לבין התובעת, או מנהלה.
כך גם ניתן לומר, כי כאשר קיבלה התובעת את השיקים בהיסב החוזר, לרבות שיק מס' 877, הייתה לה ידיעה, או שהיה עליה לדעת, שהשיקים לא ייפרעו ומשהגיעו אליה בהיסב המאוחר, לא ניתן לומר שהתקיים בה התנאי כי נעשתה אוחזת השטר לפני שעבר זמנו, ולא הייתה לה ידיעה שהשטר חולל לפני כן, אם אמנם חולל (סע' 28(א)(1) לפקודה).
...
באשר לשבעת השיקים "הפתוחים" מקבוצה ב' קבעתי, כי יש לדחות את התביעה.
באשר לשלושת השיקים מקבוצה א' קבעתי, כי שיק מס' 877 שהוסב לציקורל- התביעה לגביו נדחית, ואילו שני השיקים האחרים (שמספרם 5880 ו- 141)- התביעה לגביהם מתקבלת.
לאור האמור לעיל, בגין שיק מס' 5880 ושיק מס' 141- ישלם הנתבע תוך 30 יום לתובעת את הסך הכולל של 96,000 ₪ ובתוספת ריבית והצמדה ממועד הפירעון ועד התשלום בפועל.