מוסיף שם בית המשפט ופוסק:
"סעיף 5.7.1 להסכם השכירות התפעולית (מסגרת) (נספח א' לסיכומי התובעת) קובע כי השוכר יחתום על שטרי החוב המצורפים להסכם, וכי הוא נותן למשכירה הרשאה בלתי חוזרת למלא את הפרטים החסרים בהם לשם הצגתם לפרעון, בגובה יתרת חובו כפי שתהא באותו מועד. (במקרה שלנו מדובר על סעיף 7.9.1 להסכם,א.ש.) סעיף 5.7.2 מסדיר את מעמדם של הערבים וקובע כי הם יהיו ערבים לכל התחייבויות והצהרות השוכר על פי הסכם זה. (במקרה שלנו מדובר על סעיף 7.9.3 להסכם,א.ש.) מכאן ניתן ללמוד כי חבותם של הערבים חלה על כל חובותיו של השוכר עצמו, לרבות תניית הפצוי המוסכם, הוצאות שנשאה בהם המשכירה וחיובים/ קנסות נוספים."
"בהמשך ההסכם, קובע סעיף 13.3 את אופן חישוב יתרת החוב של השוכר בגין סיום מוקדם של העסקה. (במקרה שלנו מדובר על סעיף 12 להסכם,א.ש.) שילוב של סעיף זה יחד עם הוראות סעיפים 5.7.1 ו-5.7.2 מלמד כי יתרת החוב באותו מועד הנה זו המחושבת לפי סעיפי המשנה שבסעיף 13, ומכאן שהיא תקפה אף באשר לערבים. יתרת החוב על פי סעיף זה כוללת לא רק את יתרת הפיגורים שנצברה בחשבון השוכר, אלא גם תשלום בגין קילומטרים נוספים, החזר הוצאות, תשלום הפרשים, תשלום החלק היחסי בפרמיית הביטוח, פיצוי מוסכם המורכב מסכום התשלום החודשי האחרון כפול 8, 7 או 6 (בהתאם לשנה בה בוטל ההסכם). " (ההדגשות אינן במקור)
עוד נקבע כי:
"אך יש לזכור כי עסקינן בפרשנות כוללת לשטרי החוב, המתייחסת גם להסכם השכירות עצמו. שילוב הוראה זו יחד עם הוראות סעיף 5.7.1 וסעיף 13.3 מלמד, כי סכום השטר כולל את יתרת החוב באותו מועד שבו מוגש השטר לפירעון....
הסכם זה מתייחס לשטר ולחתימת הערבים עליו כמי שיערבו לכל התחייבויות והצהרות החוכר על פי ההסכם, בהתאם לכך רשאית התובעת לכמת את כל התחייבויות הנתבע בהתאם להסכם, באשר הן, ולהגישן לבצוע באמצעות השטר, קל וחומר כאשר הערב הוא אותו אדם שקרא את ההסכם (או מוחזק כמי שקרא את ההסכם) וחתם בחתימת ידו עליו ועל שטרי הערבות.
...
כפי שכבר נקבע לעיל, לא מדובר בעסקה ראשונה בין החברה-הנתבע לתובעת, הנתבע הוא איש עסקים מבין עניין, ההסכמים הועברו לעיון עורך דין, גם הנתבע מסוגל לקרוא ולהבין את ההסכמים, הנתבע חתם בשם החברה על ההסכמים, הנתבע גם הבין שהחברה לא מסוגלת לעמוד בהסכמים והחזיר את הרכבים, אין בנמצא מסמך או הסכם אחר הפוטר את החברה או הנתבע מההתחייבויות על פי ההסכמים, לא מדובר בעסקאות חריגות בנוף עסקאות החכרת רכב והמסקנה היא שיש לקבל את התביעות ולהפחית סך 5000 ₪ בערכי קרן בגין העמסת חוב מעסקה אחרת.
בנסיבותיו של העניין, לא ראיתי מקום לפסוק הוצאות נוספות מעבר להוצאות שנפסקו במסגרת תיק ההוצל"פ.
אשר על כן נדחית בחלקה ההתנגדות שהגיש הנתבע בתיק 02-61404-10-8 וסכום החוב בגינו נפתח התיק יופחת בערך קרן של 5000 ₪ ולשכת ההוצל"פ תבצע חישוב מחדש של החוב וההוצאות להיום.
ההתנגדות בתיק 02-65030-10-17 נדחית.