לשם ביסוסה של עוולת הרשלנות על התובעים להוכיח שלושה יסודות מצטברים: חובת זהירות (מושגית וקונקרטית); התרשלות (הפרת חובת הזהירות) וקיומו של קשר סיבתי בין הפרת החובה לבין הנזק שניגרם.
חובות זהירות
אין חולק כי הנתבעת כרשות מינהלית חבה בחובת זהירות מושגית כלפי הציבור הנזקק לשירותיה, וכבר נפסק כי רשות מקומית כגוף האוצר את המידע על הבנייה בשטחי העיר חבה חובת זהירות מושגית כלפי גורמים הבאים לקבל ממנה מידע בנושא זה.
אשר לאחריות בגין היצג רשלני, נקבע בפסיקה כי קיימת חובת זהירות על הרשות בעת מסירת מידע שברשותה בתחום התיכנון והבנייה, מקום בו הוצג מידע שגוי או מוטעה ואף במחדל – עת נימסר מידע חלקי וחלקיות המידע יוצרת רושם מוטעה.
תנאי זה הוכתב במפורש במסגרת הדרישות להיתר הבניה וכפי שנכתב בבקשה: "תנאי להיתר תלצ"ר! סימון גדר לפי נספח בניה" (נספח 5) וכפי שמתאר זאת התובע בעדותו: "נפגשתי עם יפי שגיא שהייתה מנהלת מחלקת רשוי, נפגשתי עם סגן ראש העיר, נפגשתי עם מהנדס העיר. עשיתי עשרות פגישות [...] ואיך מהנדס העיר אמר לי? 'מר פרידמן, או שאתה תבנה כמו שאני אומר לך לעשות או שנלך לבית משפט ועוד 7 שנים תבנה'" (עמ' 10, שורות 1-5 לפרוטוקול).
ככל שנוגע לעלויות העתקת החומה וטפול בתשתיות, מומחה הנתבעת חולק על הנתונים שהוצגו בחוות דעתו של מומחה התובעים ולפי גישתו, התובעים היו בונים את המשך החומה ואת הגדר במיקומה כפי שהיא משמשת אותם כיום בין אם היתה החלטת הועדה משנת 2007 ובין אם לאו, ועל כן אין לפצות את התובעים על עלויות הקמה הכוללות ויש להיתחשב בעלויות העודפות בסך של כ- 50,000 ₪ עקב כך שהחומה בוצעה בשלבים.
...
אין בידי לקבל טענת הנתבעת.
קשר סיבתי
לאחר שבחנתי כלל הנזקים שהוכחו אני סבור כי מתקיים קשר סיבתי-עובדתי וקשר סיבתי-משפטי בינם לבין התרשלות הנתבעת.
בסיכומו של דבר:
התביעה מתקבלת באופן זה שלסילוק מלא וסופי של התביעה אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים סכום של 463,863 בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד לתשלום המלא בפועל.
בהתחשב בשווי הסעד שנתבע שנפסק ברובו, בדרך שבה ניהלו בעלי הדין את הדיון, בהשקעת המשאבים בהכנתו ובניהולו, ובסכום ההוצאות בגין ההחלטה מיום 10.8.20 ועינוי הדין שנגרם לתובעים, אני מחייב את הנתבעת בהוצאות המשפט ובשכ"ט עו"ד של התובעים בסכום כולל של 25,000 ₪.