מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בילוש או התחקות אחרי עורך דין של הצד שכנגד

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 62235-09-19 גנגר נ' מתיתיהו לפני כבוד השופט אביים ברקאי התובעת: אורלי גנגר הנתבע: ששון מתיתיהו ב"כ התובעת: עו"ד יובל נחמני ועו"ד מיכל ירמי ב"כ הנתבע: עו"ד מרדכי וחדי פסק דין
חלק ראשון – פתח דבר; מי ומי בהליך – בעלי הדין והעדים; תמצית פסק הדין (תוכן עניינים) וכן טענות הצדדים פתח דבר עניינו של פסק הדין הוא תביעה כספית על סך של 500,000 ₪ בגין טענה לפגיעה בפרטיות.
הנתבע טוען שעם הגשת הדו"ח הוזמן לפגישה עם עורכי דינה של התובעת וכן בכלה.
בחינת סעיפי החוק הרלוואנטיים לעניין זה, בחינת סעיפי החוק הרלוואנטיים בחוק הגנת הפרטיות אליהם הפניתה התובעת מלמדים שאין עוולה וזאת כדלקמן: המידע השגוי בדבר סניף הבנק לא הפר הוראת סעיף 2(1) לחוק הגנת הפרטיות – דיון בכל סעיפי המשנה אליהם הפניתה התובעת סעיף 2(1) לחוק הגנת הפרטיות קובע שפעולת "בילוש או היתחקות אחרי אדם, העלולים להטרידו, או הטרדה אחרת" היא בגדר פגיעה בפרטיות.
בחקירתו הנגדית הדגיש מר תלמי שגם כאשר דלפו לציבור פרטים ממאגרי המידע, הרי אלה לא כללו פירוט כניסות ויציאות מישראל וכלשונו (ע"מ 22 לפרוטוקול, ש' 6-12, ההדגשות לא במקור): "אז, אז אני אספר. התוכנה הזו דלפה לא מרשות האוכלוסין היא דלפה ממשרד הרווחה על ידי עובד שבמשרד הרווחה שלח את המידע. התוכנה הזאת קיימת בשוק כבר מספר שנים רבות. והיא לצערי הרב, לצערי הרב היא ממשיכה להיות מתוחזקת על ידי דליפות כאלה ואחרות ממאגרי מידע שונים. ומיטב ידיעתנו לא מרשות האוכלוסין וההגירה. בתוכנה הזו אין למיטב ידיעתנו כניסות ויציאות מהארץ" ומיד לאחר מכן (בע"מ 22 לפרוטוקול ש' 14-18) שב והדגיש מר תלמי מנהל אגף הסייבר: "אין כניסות ויציאות מהארץ. אנחנו גם - אנחנו גם לא זיהינו לפחות במהלך שנותיי ברשות, אני משנת 2013, ראש אגף סייבר ואבטחת מידע ברשות. לא נתקלנו במאגר מידע שהיו בו את הכניסות ואת היציאות מהארץ שדלף לאינטרנט. ככל שאנחנו מכירים זה רק - זה נמצא, מידע שנימצא רק ברשותנו כרגע" כלומר – גם כאשר דלף מידע מרשות האוכלוסין וההגירה, לא כלל המידע פרטים בדבר כניסות ויציאות מישראל.
...
אני מקבל לחלוטין הטענה שמדובר בדו"ח עם נתוני אמת ובכל מקרה הנתבע לא הוכיח בחקירה הנגדית או בהליכים מקדמיים שהוצגו – שאין בו אמת.
סוף דבר לאור האמור והסיכום בסעיף 8.3 לעיל, אני מחייב את הנתבע בתשלום הסך של 30,000 ש"ח בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד פסק דין זה ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף אני מחייב את הנתבע בתשלום הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 7,000 ₪, סכום זה יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

יש לציין כי לאחר חקירתו הנגדית של התובע ע"י ב"כ הנתבע, הודיע ב"כ הנתבע כי מוותר על חקירת דודו של התובע, מר שלום מאיר.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובחומר הראיות מצאתי כי התובע אכן עונה להגדרת "בעל שיחה", ולהלן אפרט הנימוקים להכרעתי זו. הצדדים הסתמכו בעיניין זה על פסק דינו של בית המשפט העליון בע"פ 48/87 איתן צ'חנובר נ' מדינת ישראל (פורסם במאגרים המשפטיים) (להלן: "פסק דין צ'חנובר"), כאשר כל צד טען כי ההלכות הנלמדות מפסק הדין הנ"ל, מצדדות דוקא בגירסה שלו.
על פי סעיף 2 לחוק הגנת הפרטיות, תשמ"א – 1981 (להלן: "חוק הגנת הפרטיות"), ייתכן כי "בילוש או היתחקות אחרי אדם, העלולים להטרידו.." ו/או "צלום אדם כשהוא ברשות היחיד", עלולים להוות פגיעה בפרטיות, אך הנתבע טען סתם לפגיעה בפרטיות ולא נימק טענה זו, לא ביסס אותה על חוק הגנת הפרטיות, ולא פירט כיצד נפגעה פרטיותו.
נכון למה לא צרפת אישורים מרואה חשבון, דוחות כספיים, אתה צריך להוכיח את זה? כל הפעמים שהייתי עסוק בכל העוגמת נפש שעברתי, במהלך החקירות, המשטרות, ופניות לעורכי דין ותשלומים וסגרתי את העסק לתקופות ממושכות בגלל הדברים שהוא עשה לי כי אי אפשר להפעיל אותו.
...
סוף דבר אני מקבלת את התביעה.
הנתבע ישלם לתובע את הסכומים שלהלן, בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק דין זה לידיו - 30,000 ₪ בגין עוולת לשון הרע וכן סך של 10,000 ₪ בגין עוולת המטרד ליחיד.
כמו כן הנתבע ישלם לתובע שכ"ט עו"ד בסך של 11,700 ₪.

בהליך המרצת פתיחה בוררות (הפ"ב) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

גרטלר הגיש לשופט גורן "הודעה מטעם הנתבעים (והתובעים שכנגד)", חתומה ע"י ששה מבאי כוחו, אליה צורף התצהיר מטעם החוקר הפרטי נווה, ובה דווח לשופט גורן על כי משה גרטנר שכר חוקר פרטי כדי לאסוף ראיות "שיאפשרו לו לפסול את פסק הבורר", לרבות "ראיות הנוגעות לקשר בין כב' השופט גורן לבין עו"ד בעז בן צור", כי לצורך כך גם תוכננו "פגישות עם בת זוגו של כב' השופט גורן" עורכת דין במקצועה, וגיוסה "כיועצת סתרים לתיק פקטבי", וכי התבקשו גם ראיות הנוגעות לעוזר המשפטי של הבורר השופט גורן.
מכל מקום, בעניינינו אנו מצויים צעד אחד קדימה - כבר נכונה הבוררות, שאז אין ניתן עוד לטעון לבטלות הסכם הבוררות, וכפי שנפסק: "...אין צד לבוררות רשאי לבטל אותה אחרי שהבוררות נתכוננה והבורר החל לפעול על-פי שטר הבוררין – אלא בהסכמתו של הצד האחר או באישורו של בית המשפט. אני ער לכך ששטר-בוררין אינו אלא חוזה ושהוראות חוק התרופות חלות גם עליו. עם זאת סבורני שאפיו של שטר-בוררין שונה מאפיו של כל חוזה אחר... מן הרגע שהבורר ניכנס לתפקידו אין עוד לדבר על אפשרות של הפרת הסכם-הבוררות, כי אותו הסכם כבר בוצע במלואו. צד הרוצה, בשלב זה, להסתלק מהבוררות חייב לקבל לכך את הסכמת חברו או רשות מבית-המשפט. מן הרגע שהבוררות נתכוננה היא חיה את חייה העצמאים והיא כפופה לחוק מיוחד. הוא חוק הבוררות, לא לחוקי החוזים" (ע"א 491/76 גאולים מושב עובדים להתיישבות חקלאית שיתופית בע"מ נ' צדוק, פ"ד לא(3) 625, 633-635) (ראו גם סמדר אוטולנגי, בוררות: דין ונוהל, מהדורה רביעית מיוחדת, התשס"ה-2005, עמודים 226-227).
אבחן איפוא מי האחראי להתפטרות הבורר השופט גורן, ואיזה משקל יש לייחס לאחריות זו. גרטנר - החלטתו להעזר בחוקר פרטי לצורך בחינת המידע שנימסר לו ע"י עו"ד יוסי כהן בדבר קיומו של קשר חב גילוי בין הבורר השופט גורן לבין עו"ד בן-צור, היא כשלעצמה, אינה מעשה אסור, בייחוד נוכח חובת הבדיקה בשקידה סבירה לפיה "צד להליך בוררות שיכול היה לדעת באמצעות שקידה סבירה, על קיומה של עילת פסלות, אולם נימנע מלבדוק ולברר את הדבר, ככלל לא יהיה רשאי להעלות טענה זו לאחר שהליך הבוררות החל, במיוחד בשלב מאוחר של הבוררות... כמובן שדברים אלו חלים בבחינת קל וחומר מקום בו ניתן פסק בוררות..." (רע"א 296/08 ארט-בי חברה בערבות מוגבלת (בפרוק נ' עיזבון המנוח ג'ק ליברמן ז"ל, פסקה 138, ניתן ב-05.12.2010), כל עוד החקירה לא חוצה קווים אדומים, ואינה מהוה איום, הטרדה מאיימת לפי החוק למניעת הטרדה מאיימת תשס"ב -2001, או פגיעה בפרטיות )"בילוש או היתחקות אחרי אדם, העלולים להטרידו, או הטרדה אחרת") לפי חוק הגנת הפרטיות תשמ"א- 1981.
...
משנדחית טענת גרטלר לבטלות הסכם הבוררות, ומשהבורר השופט גורן התפטר מיוזמתו מתפקידו כבורר, לא נותר אלא לחזור לדרך המלך שמתווה סעיף 12 לחוק הבוררות, ולטענת גרטלר כי נוכח מעשיו של גרטנר, בגינם התפטר הבורר, לא ראוי למנות בורר חליף.
המענה המאזן המתבקש לאמור לעיל מצוי בחלוקת נטל הנשיאה בשכר הבורר החלופי, תוך שאני מורה, בשים לב לכל המכלול, שהמימון יתבצע לפי החלוקה הבאה: ב-65% משכר הבורר החליף יישא גרטנר ואילו ב-35% הנותרים יישא גרטלר.
חככתי בדעתי אם יש לאפשר לצדדים שהות על מנת שיגיעו להסכמה בדבר זהות הבורר החלופי, אך הגעתי לכלל מסקנה כי אפסו הסיכויים להשגת הסכמה שכזו, וכי שהות, ככל שתינתן, רק תביא לעיכוב נוסף.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב סע"ש 72985-12-19 20 מרץ 2022 לפני: כב' השופט אלעד שביון התובע (והנתבע שכנגד): יוסף אליאסי ע"י ב"כ עו"ד שלומי נרקיס ו/או איריס מרקוס הנתבעת (והתובעת שכנגד): רחל בנימיני ע"י ב"כ עו"ד אסנת שלו-פינקלר החלטה
עקב כך, הוגשה מטעמה תביעה שכנגד בו היא עותרת לתשלום זכויות סוציאליות וכן פיצויים על נזקים שהסב לה. עיקר טענות הצדדים: לטענת הנתבעת, התובע פגע באופן גס בפרטיותה בין היתר בכך שהתקין מצלמות אבטחה המצלמות את הנתבעת ללא ידיעתה, העתיק נתונים מתיבת הדואר האלקטרונית הפרטית שלה ללא ידיעתה ואישורה וכן חדר למרחבה האישי בסביבת העבודה שלה והוציא משם מסמכים אישיים שלה.
(1) בילוש או היתחקות אחרי אדם, העלולים להטרידו, או הטרדה אחרת; (2) האזנה האסורה על פי חוק; (3) צלום אדם כשהוא ברשות היחיד; (4) פירסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפירסום להשפילו או לבזותו; (4א) פירסום תצלומו של נפגע ברבים שצולם בזמן הפגיעה או סמוך לאחריה באופן שניתן לזהותו ובנסיבות שבהן עלול הפירסום להביאו במבוכה, למעט פירסום תצלום בלא השהיות בין רגע הצלום לרגע השידור בפועל שאינו חורג מהסביר באותן נסיבות; לעניין זה, "נפגע" – מי שסבל מפגיעה גופנית או נפשית עקב ארוע פיתאומי ושפגיעתו ניכרת לעין; (5) העתקת תוכן של מכתב או כתב אחר שלא נועד לפירסום, או שימוש בתכנו, בלי רשות מאת הנמען או הכותב, והכל אם אין הכתב בעל ערך הסטורי ולא עברו חמש עשרה שנים ממועד כתיבתו; לענין זה, "כתב" – לרבות מסר אלקטרוני כהגדרתו בחוק חתימה אלקטרונית, התשס"א-2001; (6) שימוש בשם אדם, בכינויו, בתמונתו או בקולו, לשם ריווח; (7) הפרה של חובת סודיות שנקבעה בדין לגבי עניניו הפרטיים של אדם; (8) הפרה של חובת סודיות לגבי עניניו הפרטיים של אדם, שנקבעה בהסכם מפורש או משתמע; (9) שימוש בידיעה על עניניו הפרטיים של אדם או מסירתה לאחר, שלא למטרה שלשמה נימסרה; (10) פירסומו או מסירתו של דבר שהושג בדרך פגיעה בפרטיות לפי פסקות (1) עד (7) או (9); (11) פירסומו של ענין הנוגע לצנעת חייו האישיים של אדם, לרבות עברו המיני, או למצב בריאותו, או להתנהגותו ברשות היחיד".
ואחרי שזאת נאמר, להלן ההתייחסות לכל אחת מהטענות שהועלו: הטענה להוצאת מסמכים מכתובת המייל הפרטית: בעיניין איסקוב (עע (ארצי) 90/08 טלי איסקוב ענבר נ' מדינת ישראל - הממונה על חוק עבודת נשים ואח', פורסם בנבו, מיום 8.2.11) התוה בית הדין הארצי לעבודה כללים בנוגע לאופן עריכת האיזון בין זכות העובד לפרטיות במקום העבודה לבין זכות הקניין של המעסיק בכל הנוגע לשימושי מחשב בכלל ולתכתובות דואר אלקטרוני בפרט.
בזהירות המתבקשת יצוין (מאחר וטרם הוגשו הטיעונים המשלימים של הצדדים), כי אם אכן אותם מסמכים שצרף התובע לכתב התביעה, הוצאו מהמחשב שהועמד לרשות הנתבעת לבדה במקום העבודה, וזאת ללא ידיעתה והסכמתה, אזי שלכאורה נפגעה פרטיותה כמשמעותה כפי שהוגדרה בסעיף 2(5) לחוק הגנת הפרטיות הקובע כי "העתקת תוכן של מכתב או כתב אחר שלא נועד לפירסום, או שימוש בתכנו, בלי רשות מאת הנמען או הכותב, ..." מהוה פגיעה בפרטיות.
...
התובע טען כי לא ברור מהיכן הגיעה הנתבעת למסקנה כי בבית הדפוס קיימת מצלמה נסתרת, היא אינה מפרטת לאילו סרטונים התכוונה משאלה לא הוצגו בפני בית הדין ובכל מקרה הסרטונים שהוקלטו על ידי מי מהצדדים טרם הוגשו לבית הדין וממילא אין ביכולתו של בית הדין להכריע בהם (סעיפים 22 עד 24 לתגובה וסעיפים 15 עד 18 לתצהירו).
סוף דבר: הבקשה כפי שהוגשה, שנעדרת כל פירוט של המסמכים שאותם מבוקש להוציא מהתיק, אינה מאפשרת ליבון ובירור המחלוקות כמו גם הכרעה אופרטיבית לגופם של דברים.
משעל פניו גם קיימות מחלוקות עובדתיות בין הצדדים, כמו למשל בשאלה האם המחשב בו עשתה הנתבעת שימוש הוא מחשב שהועמד אך לרשותה במקום העבודה כטענתה, או שמא לכלל עובדי בית הדפוס כטענת התובע, אין מנוס מקביעת הבקשה לדיון במעמד הצדדים, בהם יחקרו הם גם על תצהיריהם, באופן שיאפשר קביעת ממצאים עובדתיים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

הנתבעת הינה חברה בע"מ שעיסוקה, בין היתר, בממכר ריהוט גן. אציין כי התביעה במקור הייתה גם כנגד בעלי מניותיה של הנתבעת ומי שמשמשים כדירקטורים ומנהליה, אולם, לאחר דיון קדם המשפט, לבקשת התובעים ובהסכמת הנתבעים, נמחקה התביעה כנגדם תוך חיוב התובעים בהוצאות על הצד הנמוך.
האם הצילומים נופלים לגדרו של אחד מהסעיפים ברשימה המופיעה בסעיף 2 לחוק הגנת הפרטיות הקובע כי פגיעה בפרטיות היא אחת מאלה: (1) בילוש או היתחקות אחרי אדם, העלולים להטרידו, או הטרדה אחרת; .
נועם, עד הנתבעת, העיד כי הוא צילם את הבית מבפנים במועד האספקה השנייה (ראה עדותו בעמ' 10 שורות 2-4) וכי הוא צילם את המוצרים שמסביב לבריכה (עמוד 9 שורה 22) התובעת העידה על כך בעמוד 4 שורות 17-22: "הוא עשה משהו שהוא פירסום חובק, זה לא משהו נקודתי, תמונה קטנה, אפשר לראות את התמונות, רואים את הסלון, החצר שלי, הוא רושם בכתב ההגנה שלו שהסלון שלי חשוף, אין סיכוי שאפשר לראות את איזור הבריכה משום מקום, אלא אם כן באים עם רחפן, עדיין מהמכתב שהוצאתי לו עד שהשתמשתי בעורך דין מריזן, הפרסומים המשיכו לרוץ בכל מקום אפשרי, על המכוניות שלו, בפייסבוק, עיתונים..." התובעת נישאלה בעדותה איפה צילמו את הסלון של הבית שלה היא הפניתה לעמוד 51 לתמונה (עמוד 6 לעדותה שורות 34-35) מעיון בצילומים אכן הם מתמקדים בריהוט המצוי בחצר אולם בנספחים 4,5,7 לתיק מוצגי התובעים ניתן לראות שחלק מהצילומים כוללים את ויטרינת סלון הבית.
כמו כן בחקירתה הנגדית הודתה התובעת כי ביתה שימש מספר פעמים לארועי מסיבת רווקות וכי היא או מי מטעמה פתחו אינסטגראם לצורך תיוג תמונות, אך ציינה כי, האנסטגרם אינו פעיל וכי אחת המשתתפות העלתה מספר תמונות וביקשה לתייגה.
...
על פי תשתית הראיות שבפני בית המשפט, אני קובעת שהנתבעת לא הרימה את הנטל המוטל עליה ואין בעדותו של המצהיר כדי לעמוד ברף הנדרש בהליך אזרחי ולקבוע כי ניתנה הסכמה, שהרי הסכמה לצילום ופרסום התמונות צריכה להיעשות מדעת ובאופן מפורש או במשתמע.
וכדברי השופט סולברג בפסק דין אבני רביד הנ"ל "איתן הוא כוחם של דיני עשיית עושר ולא במשפט. תכליתם ליתן סעד לנפגע במקרים אשר בהם אין לאל ידו של חוק ספציפי להושיעו אך הצדק מחייב לסעדו". בהינתן האמור, טענת התובעים לפיצוי בגין הפרה של חוק עשיית עושר ולא במשפט, נדחית.
סוף דבר לאור האמור, אני מקבלת את התביעה בחלקה וקובעת כי הנתבעת הפרה את ס' 2 (11) לחוק הגנת הפרטיות ובשל פגיעה זו תפצה את התובעים בסך של 18,000 ₪.
בהתחשב בסכום התביעה שנתבע והסכום שנפסק, עילות התביעה שנזנחו במהלך הדיון, ולאחר ששקלתי את השיקולים הנדרשים לעניין, אני קובעת כי כל צד יישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו