מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול תושבות קבע של פלסטיני נשוי לאזרחית ישראלית

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעת היתה נשואה לתושב ואזרח ישראל המנוח סלים עליאן ז"ל ולהם 4 ילדים כולם בעלי אזרחות ישראלית.
התובעת היא "תושבת האיזור" נושאת ת.ז. פלסטינאית.
התובעת טוענת בכתב התביעה כי חלות לגביה הוראות ס' 74 וכי שלא כדין בוטל תשלום המענק, באשר הנתבע הפעיל שקול דעת באופן בלתי סביר.
סעיף 2א (ב) לחוק קובע: לענין חוק זה לא יראו כתושב ישראל, בין השאר , כל אחד מאלה: (1).
...
הוראת סעיף 2א לחוק שוללת ההכרה בתושבות במקרים המתוארים שם, גם אם לפי מבחני הפסיקה לבחינת מרכז חיים, ניתן היה להגיע למסקנה של קיום תושבות.
בנסיבות אלה לא ברור מדוע עמדה התובעת על תביעתה- ודין התביעה להדחות.
משכך תשלם התובעת לנתבע הוצאותיו בסך 300 ₪.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

יודגש, כי נוהל שרנסקי עוסק בהשבת מעמד התושבות, לאחר שפקע הרישיון לישיבת קבע, ואין הוא קובע את התנאים לבחינת פקיעת הרישיון; וכי הנוהל מתייחס למצב המנוי בתקנה 11(ג)(1) לתקנות הכניסה לישראל, קרי – בעיניין שהייה מחוץ לישראל לתקופה של שבע שנים לפחות, ואינו מתייחס למי שנגרע מהמרשם לפני שנת 1995 וכן למצבים שבהם נרכשת אזרחות או רישיון ישיבת קבע של מדינה זרה, או כאשר אותו אדם לא ביקר בישראל בתקופת תוקפו של כרטיס היוצא שהיה ברשותו.
בנימוקי ההחלטה האחרונה מיום 18.3.19 צוין, כי המערערת נישאה לבעלה השני, תושב ישראל, בהיותו נשוי לאשה נוספת; כי שר הפנים אינו מוצא לנכון להכשיר מעמדו של מי שנתן יד לעבירת ביגמיה; וכי גם מבחינת הנתונים שהוצגו לא נמצא טעם הומניטרי מיוחד למתן רישיון לישיבת קבע בישראל מאחר שהמערערת עזבה את ישראל בעבר מבחירה, וויתרה על רישיון ישיבת הקבע שלה.
סעיף 2 לחוק הוראת השעה קובע, כאמור: "בתקופת תוקפו של חוק זה, על-אף האמור בכל דין, לרבות סעיף 7 לחוק האזרחות, שר הפנים לא יעניק לתושב איזור או לאזרח או לתושב של מדינה המנויה בתוספת אזרחות לפי חוק האזרחות ולא ייתן לו רישיון ישיבה בישראל לפי חוק הכניסה לישראל, ומפקד האיזור לא ייתן לתושב איזור היתר לשהייה בישראל לפי תחיקת הבטחון באיזור". האיסור מתייחס להענקת מעמד בתקופת תוקפו של החוק; ואין בו כדי לשלול את סמכותו של השר לבטל החלטה שניתנה בעבר, בדבר ביטול מעמד אזרחות או תושבות (כמו למשל במקרים שבהם ההחלטה הקודמת ניתנה שלא כדין או מחמת טעות); שכן בבטול ההחלטה הקודמת חוזר לתוקפו המעמד שהיה לתושב או לאזרח, ואין מדובר בהענקת מעמד חדש.
במאמר מוסגר אעיר, מבלי לקבוע מסמרות, שאם יתברר כי הרשות הפלסטינאית רשמה את המערערת במירשם האיזור בשנת 1998 בעקבות הודעת הרשויות בישראל עם הפקעת מעמדה בארץ, וכי בהחלטה בדבר הפקעת המעמד נפל פגם שיש בו כדי להביא לבטלותה – הרי שלכאורה לא קיים מחסום נורמאטיבי להשבת המעמד.
...
בעניין "המניעה הנורמטיבית", דעתי שונה מזו של בית-הדין לעררים; וסבורני, כי לא היה מקום לדחות את בקשתה של המערערת על הסף, והיה על המשיב לדון בבקשות להשבת מעמד התושבות לגופן – הן בקשתה לבטל את ההחלטה משנת 1998 בדבר פקיעת מעמד התושבות, היות שלטענתה לא העתיקה את מרכז חייה מישראל לאזור רצועת עזה לתקופה העולה על שבע שנים; והן הבקשה החלופית להשבת התושבות מכוח נוהל שרנסקי.
התוצאה על-יסוד האמור לעיל הערעור מתקבל, במובן זה שפסק-דינו של בית הדין לעררים שדחה את הערר על הסף, מבוטל; ובקשותיה של המערערת תידונה ותוכרעה לגופן על-ידי המשיב אגב הכרעה בכל המחלוקות – הן הבקשה לבטל את ההחלטה משנת 1998 בדבר פקיעת מעמד התושבות, לנוכח טענותיה של המערערת שלא העתיקה את מרכז חייה מישראל לאזור רצועת עזה לתקופה העולה על שבע שנים, והן הבקשה החלופית להשבת התושבות.
המשיבים ישלמו למערערת שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 15,000 ₪ כערכו של סכום זה היום, וכן ישלמו לה את סכום אגרת הערעור, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום תשלום האגרה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בפניי עתירה במסגרתה מבקשת הגברת פאטמה עליאן חסן קטיפאן (להלן: "העותרת") מבית המשפט שיורה למשיבים: שר הבטחון, מתאם פעולות הממשלה בשטחים ומינהלת התאום והקישור לרצועת עזה (להלן ביחד: "המשיבים" וכל אחד לחוד: "המשיב 1", "המשיב 2" ו"המשיבה 3" - בהתאמה), לבטל את החלטתם מיום 14.2.17 לפיה סורבה בקשת העותרת להכנס לישראל מרצועת עזה כדי לבקר את אמה החולה בת ה-97 המתגוררת בישראל.
העותרת נולדה בישראל בשנת 1965 ולאחר נישואיה, בשנת 1984 לתושב רצועת עזה, עברה להתגורר עמו שם. העותרת חויבה לוותר על אזרחותה הישראלית כתנאי מוקדם לקבלת מעמד של תושבת קבע פלסטינאית, זאת על פי מדיניות משרד הפנים שהייתה נהוגה אותה עת, לפיכך כניסתה של העותרת לישראל נידרשת בהיתר מהמשיבים.
ביום 12.2.17 הגיעה העותרת לצד הפלסטינאי של המעבר, לאחר שנימסר לה, לטענתה, על ידי נציג הועדה האזרחית הפלסטינאית, כי קיים עבורה היתר כניסה לישראל לאותו מועד.
...
טענת המשיבים לטענת המשיבים, דין העתירה להידחות, שכן אין מקום להתערב בהחלטת המשיבה שלא להתיר את כניסתה של העותרת לשטח מדינת ישראל, בהתבסס על טעמים ביטחוניים פרטניים, אשר בגינם החליטו הגורמים המוסמכים שלא לאשר את כניסת העותרת לישראל, מפאת חשש הסיכון הביטחוני הנשקף מכך, שכן על פי הנמסר מגורמי הביטחון, מן המידע המצוי בידם עולה כי לעותרת יש קשרים עם גורמי טרור, ובשים לב לכך שלעותרת, כתושבת רצועת עזה, שטח הנשלט על ידי ארגון טרור המצוי בעימות מזוין נגד מדינת ישראל, אין כל זכות מוקנית להיכנס לשטח מדינת ישראל.
וכפי שנקבע בבג"ץ 4967/06 אלקטנאני נ' מפקד אזור יש"ע [פורסם בנבו (16.09.07)] (להלן: "עניין אלקטנני"): "דין העתירה להידחות על הסף. כלל הוא כי אין לתושב האזור זכות שבדין להיכנס לישראל ולעבוד בתחומה [....] מכאן, כי אין לעותר גם עילה לדרוש כי בית המשפט יבדוק את צדקת החלטת המשיבים שלא להעניק לו היתר כניסה לישראל, אלא אם כן נראה, על פני הדברים, כי דבק בהחלטה פגם [....] בנסיבות ענין זה, מתבססת החלטת המשיב גם על טעם ביטחוני, המצביע על סיכון לביטחון הציבור במתן היתר כניסה לעותר." בדומה לאמור בעניין אלקטנאני, גם בענייננו מבוססת החלטת המשיבים על טעמים ביטחוניים, שמקורם במידע המצוי בידי גורמי הביטחון ולפיו לעותרת קשרים עם גורמי טרור, וכפי שהוצג בפניי בית המשפט בדיון במעמד צד אחד.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את העתירה.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי אין מקום להתערב בקביעות שבפסק הדין שניתן בבית הדין קמא וכפועל יוצא מכך אין לבטל את החלטת המשיב לדחות את הבקשה למתן מעמד של תושב אירעי.
בשלב הבא, יכול היה המבקש לקבל מעמד של תושב קבע, אם היה נשוי לתושב ישראל, או למעמד של אזרח, אם היה נשוי לאזרח ישראל, בהתאם לתנאים שונים שנקבעו בהליך.
ביום 15.5.2002, התקבלה החלטת ממשלה שעניינה "הטיפול בשוהים בלתי חוקיים ומדיניות איחוד מישפחות בנוגע לתושבי רש"פ ולזרים ממוצא פלסטינאי", שהגבילה באופן ניכר את זכותם של תושבי האיזור לקבל מעמד בישראל במסגרת הליך איחוד מישפחות.
...
הערה לפני סיום בשולי הדברים אציין כי לא נעלם מעיני כי ה"מחיר" שהמערער ישלם כתוצאה מדחיית בקשתו והפנייתו להגיש בקשה חדשה הוא אכן מחיר כבד שכן שוב לא ייהנה מהמעמד שהיה לו מכוח הוראת המעבר.
עם זאת, לא מדובר בפגיעה כזו שמצדיקה מתן מעמד חרף חוסר האמינות שיש לייחס לטענות המערערים והתנהלותם, רק מטעם זה. סיכום הערעור נדחה.
המערערים ישלמו למשיב שכר טרחת עורך דין בסכום של 10,000 ₪.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

שירות המבחן המליץ לבטל את הרשעת הנאשם ולהשית צו של"צ בהקף של 280 שעות כיון שבהתאם לנוהל משרד הפנים לקבלת היתר שהייה בישראל בדבר טפול במתן מעמד לבן זוג זר שנשוי לתושב קבע כי יש צורך בתעודת יושר.
חוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), תשס"ג – 2003, המוארך מדי שנה קובע מפורשות כי לא ניתן לאזרח את מי שהנו תושב האיזור אלא לכל היותר ליתן לו היתר שהייה זמני.
משמעות אי הרשעה נאשם שהוא תושב פלסטינאי השוהה בישראל על פי היתר זמני שנהג בישראל ללא רישיון או ללא אישור מפקד הכוחות רק בשל כך שהדבר עשוי לפגוע בהיתר שקבל היא הלכה למעשה הפיכת הדין לאות מתה ואת קביעת בית המשפט בבג"צ עטאללה לפלסתר.
...
בנוסף אין הצדקה מהותית להיעתר לבקשת ב"כ הנאשם.
בעפ"ג (מרכז) 36074-01-12 כהן נ' מדינת ישראל, מיום 28.2.12, נדחה ערעורו של נאשם שהורשע בעבירות של התחזות לאחר, שימוש ברישיון נהיגה מזויף, נהיגה ללא רישיון, והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
בנסיבות האמורות לעיל, ולאחר ששקלתי את מדיניות הענישה במקרים אלה, בהתחשב בעברו המקל של הנאשם ובנסיבותיו האישיות ובהתחשב במעמדו הזמני בישראל, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: אני מצווה על מאסרו של הנאשם בפועל למשך 10 ימים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו