(-) להעביר לעיונם של חברי ועדת הבחירות את הפרוטוקולים המלאים של כל הקלפיות, וזאת "על מנת לבדוק חשדות לאי סדרים ואירועים מיוחדים. דרישה זו קריטית אף יותר כאשר מדובר בקלפיות שבהן נתוני ההצבעה ותוצאות ההצבעה הנם חריגים".
(-) להעביר לעיונם של חברי ועדת הבחירות את ציר הזמן של הדיווח האלקטרוני בכל קלפי (IVR) "ובפרט בקלפיות בהן הייתה הצבעה באחוזים חריגים".
(-) להעביר לעיונם של חברי ועדת הבחירות את דו"ח חברת המחשבים שהעניקה שירותי מידע לועדת הבחירות המרכזית "שמפרט את מספר הבוחרים שהצביעו על פי טופס 1000 בכל קלפי, על מנת להשוות בין נתונים אלה לבין מספר המצביעים בפועל בכל קלפי".
סעדים אלה נתבקשו לאחר שהעותרים פנו ביום 9.3.2010 בדרישה לקבלת החומרים אל המשיב 1 (להלן: יו"ר ועדת הבחירות), שבהחלטתו מיום 12.3.2012 דחה את בקשתם של העותרים (להלן: ההחלטה נשוא העתירה), ומכאן גם הסעד של ביטול ההחלטה שנתבקש בעתירה.
(א) כל חבר של ועדת הבחירות המרכזית ושל ועדת בחירות אזורית, כל סיעה מסיעות הכנסת הנבחרת וכל חבר הכנסת, כל רשימת מועמדים שאושרה ושהשתתפה בבחירות לכנסת וכל מועמד שהיה כלול בה וכן היועץ המשפטי לממשלה רשאים לערער על תוצאות הבחירות בטענה –
(1) שהבחירות בכללן או בקלפי מסויימת לא התנהלו כחוק, או שחלוקת הקולות בין רשימות המועמדים לא היתה נכונה;
(2) שהמנדטים לא חולקו כחוק;
(3) שקולות שניתנו בעד רשימת מועמדים מסויימת הושגו שלא כחוק –
ובילבד שהליקוי שטוענים עליו עשוי היה להשפיע על תוצאות הבחירות.
אכן, משקלו של שהוי לפני הבחירות גדול ממשקלו של שהוי לאחר הבחירות (פסק דינו של השופט פוגלמן בבר"מ 8257/18 טוביה מסורי נ' מנהל הבחירות במועצה אזורית עמק חפר הרצל שושן, (30.1.2019) (להלן: עניין מסורי).
...
מכל הטעמים לעיל, דין העתירה להידחות.
סיכום וסוף דבר
על אף שהעתירה התקדימית שבפנינו עטתה מחלצות עקרוניות, הרי שכפי שעולה מהעתירה עצמה, היא באה לשרת את ערעור הבחירות, שבקשה להארכת מועד להגשתו הוגשה על ידי סיעת הליכוד והעותרים 7-1.
אשר על כן, העתירה נדחית.