על מנת לפשט את הדיון, אעמוד כעת על הנימוקים המרכזיים שפורטו בבקשה, ועיקרם כי העבודות פטורות מקבלת היתר, וכי בהליך הוצאת הצוו המינהלי נפלו פגמים שונים המצדיקים את ביטולו.
השמוש הפרטי היחיד שהותר על פיה, להבדיל משימושים צבוריים הקשורים בממשק ובניהול משאבי טבע וכן דרכים ותשתיות, הוא שימוש לעיבוד חקלאי.
העובדה כי בחודש 6/2022 פורסמה תוכנית מתאר כוללנית לעיר עראבה, אין בה כדי לשנות את המצב התיכנוני שחל על המקרקעין, לא כעת ולא בעתיד הקרוב, שכן מדובר בתוכנית שטרם אושרה ולפי האמור בתגובה – והדבר לא הופרך על ידי המבקש – היא נימצאת עדיין בהליך של התנגדויות שמועד בירורן אינו ברור ולא נמצא באופק.
אשר לתמונות ולתצלומי האויר – לא מצאתי פגם בהם, ובפרט שהתמונות המתעדות את הבניה וצורפו לתגובה מצביעות בבירור על העבודות שבוצעו, ואילו על תצלומי האויר שנכללו בדו"ח הפיקוח נרשמו לא רק תאריך הפקתם אלא גם שעת ההפקה שלהם.
עיון בתמונות שצולמו לאחר הגשת הבקשה לעיכוב ולביטול הצוו המינהלי, והשוואתן לתמונות שהמפקח צילם טרם הוצאת הצוו המינהלי, מלמד כי המבקש לא הסתפק רק בהשלמות קטנות, אלא ביצע במקרקעין עבודות משמעותיות, כגון הקמת דפנות ומחיצות מעץ ומתכת בתוך ומסביב לסככות, יציקת ריצפת בטון בסככות, פירוק הטפסנות ושיכון סוסים וכבשים בסככות.
...
ויודגש, אין חולק כי המבקש לא ביקש ולא השיג היתר לביצוע העבודות נשוא הצו המנהלי, ובהינתן העובדה כי התוכנית שחלה על המקרקעין אינה מאפשרת ביצוע עבודות בניה מכל סוג שהוא במקרקעין, אף לא עבודות הפטורות מקבלת היתר, המסקנה המתבקשת היא שהבניה אינה מתיישבת עם מטרת התוכנית ואינה מותרת על פיה ולכן לא מדובר בעבודות שפטורות מקבלת היתר.
טענות אלו דינן להידחות.
טענתו הנוספת של המבקש בנוגע להימצאות המקרקעין מחוץ לתחום השיפוט של המשיבה, דינה להידחות אף היא.
אחרית דבר:
אני דוחה את הבקשה לביטול הצו המנהלי ומבטלת את ההחלטה מיום 14.9.2022 בדבר עיכוב ביצועו.