משהצהיר ב"כ המשיבים בקדם המשפט, שהטענה היחידה של המשיבים כנגד מתן צו פינוי לפי סעיף 8 לפקודה היא שההפקעה בוטלה בתכנית ביניין עיר 5000, והוא ער לכך, שאם הטענה תידחה יינתן צו לפינוי מכוח סעיף 8 לפקודה [ ראו סעיף 3 לפסק], ומשנדחתה טענה זו בעיניין תייר ע"י ביהמ"ש העליון – יש ליתן בתובענה צו למסירת חזקה מכוח סעיף 8 לפקודה כנגד המשיבים.
...
הבקשה שהגישו המשיבים להחזיר את התובענה לשלב שמיעת הוכחות – נדחית.
בפסק הדין בעניין תייר נקבע :
סעיף 13 לפסק הדין : " תכלית ההפקעה הנידונה היא לפתח את אזור השצ"פ, אשר כולל גם את החלק הנ"ל של המסעדה. ממילא גריעת אותו חלק מהשצ"פ תגרע מהגשמת תכלית ההפקעה ".
סעיף 14 לפסק הדין : " התכנית [ תכנית 479- י.ג.] אושרה בטרם נחקק חוק התכנון והבניה, ואין היא קובעת מועד לביצועה ... חלוף הזמן כשלעצמו אינו מוביל בהכרח למסקנה בדבר בטלותה של תכנית מתאר מאושרת . אין לקבל את טענת המערערת בהקשר זה".
סעיף 15 לפסק הדין : " לא מצאתי עילה להתערב בקביעת בית משפט קמא, שלפיה אין להסיק בענייננו [ בעניין פיתוח שצ"פ בחלקה 1 – י.ג.] כי העירייה זנחה את מטרת ההפקעה באופן שמצדיק את ביטולה".
לעניין טענת השיהוי בביצוע הפקעה, אמר כב' השופט ג'ובראן בעע"מ 319/05 בונשטיין נ' המועצה המקומית זכרון יעקב , בסעיף 15 לפסק הדין:
" עיכוב ממושך, לעיתים של עשרות שנים, אינו גורר מניה וביה את ביטול ייעוד ההפקעה אך בשל כך. ניתן למצוא בפסיקה דוגמאות שונות למקרים בהם התעכבה הרשות המפקיעה 30 או 40 שנה במימוש מטרת ההפקעה, ואף על פי כן לא ראה בית המשפט לנכון לבטל אך בשל כך את ההפקעה. זאת, בין אם משום שבית המשפט סבר שהנזק לציבור עולה על הנזק לבעל הקרקע... בין אם משום שהוכח כי במשך כל אותן שנים פעלה הרשות לקידום מטרת ההפקעה ... ובין אם בשל המורכבות הגלומה בתכנון ומימוש יעדי ההפקעה ".
עוד נוסיף, שהליכי פיתוח הטיילת לאורך חוף הים ת"א-יפו, כולל השצ"פ, בהליכי סיום.
סוף דבר
[א] ניתן בזה צו המורה למשיבים למסור את החזקה בשטח המוחזק בידיהם בגוש 7015 חלקה 1, כשהוא פנוי מכל אדם וחפץ, וזאת עד חלוף 18 חודשים ממועד מתן פסק הדין [ראו הסכמת העירייה בסעיף 6 לפסק].
[ג] המשיבים ישלמו למבקשות הוצאות משפט בסך 20,000 ₪ צמוד למדד ונושא ריבית מיום הפסק ועד התשלום בפועל.