לאחר שעיינתי בטענות ב"כ העורר מחד, ובהמלצת המישטרה העדכנית מאידך, החלטתי להכריע את הכף לטובת האנטרס של שלום הציבור ולא לתת רישיון לנשיאת כלי ירייה בידי העורר".
יפים לעניין זה, דברים שנקבעו בבג"ץ 113/52 זקס נ' שר המסחר (17/07/52):
"לא הרי ביטול רשיון, שכבר ניתן, כהרי מתן רשיון חדש. רשיון חדש, הרי הלכה פסוקה היא, שגם חשד מבוסס יכול - בדרך כלל - לשמש סיבה מספקת לסרוב רשיון; אולם באשר לביטול רשיון שכבר ניתן, סבורים אנו כי לאחר מתן הרשיון, אין לבטלו ע"ס חשד גרידא ללא חקירה..."
במקרה הנידון, עיקר תשובתם של המשיבים מיתמקדת כאמור בהצדקת בחירת פקיד הרשוי והממונה להתבסס בהחלטתם שלא לאשר לעותר רישיון לנשיאת כלי ירייה, אך ורק על המלצת המישטרה אשר היתנגדה לחידוש רישיונו של העותר ו/או למתן רישיון חדש בשל קיומו של תיק החקירה משנת 2016 בגין חשד לבצוע עבירת אלימות במשפחה; וכן בשל קיומם של תיקי חקירה ישנים מהשנים 1998-1992, וזאת הגם שהעותר היה בעל רישיון משך כ-28 שנים לפני כן.
אין מחלוקת כי בהיות המישטרה רשות מנהלית, הערכת הסיכון על ידה נעשית על פי כלל הראיה המנהלית, והיא רשאית להסתמך לשם כך על כל ראיה מנהלית, לרבות, על הרשעות קודמות, על הליכים פליליים שטרם הסתיימו, על חומר חקירה המצוי בתיקי חקירה פתוחים או סגורים אודות מבקש הרישיון וכיו"ב. ראה: בג"צ 799/80 שללם נ' פקיד הרשוי לפי חוק כלי ירייה, פ"ד לו(1) 317.
...
לאחר שעיינתי בטענות ב"כ העורר מחד, ובהמלצת המשטרה העדכנית מאידך, החלטתי להכריע את הכף לטובת האינטרס של שלום הציבור ולא לתת רישיון לנשיאת כלי ירייה בידי העורר".
יפים לעניין זה, דברים שנקבעו בבג"ץ 113/52 זקס נ' שר המסחר (17/07/52):
"לא הרי ביטול רשיון, שכבר ניתן, כהרי מתן רשיון חדש. רשיון חדש, הרי הלכה פסוקה היא, שגם חשד מבוסס יכול - בדרך כלל - לשמש סיבה מספקת לסירוב רשיון; אולם באשר לביטול רשיון שכבר ניתן, סבורים אנו כי לאחר מתן הרשיון, אין לבטלו ע"ס חשד גרידא ללא חקירה..."
במקרה הנדון, עיקר תשובתם של המשיבים מתמקדת כאמור בהצדקת בחירת פקיד הרישוי והממונה להתבסס בהחלטתם שלא לאשר לעותר רישיון לנשיאת כלי ירייה, אך ורק על המלצת המשטרה אשר התנגדה לחידוש רישיונו של העותר ו/או למתן רישיון חדש בשל קיומו של תיק החקירה משנת 2016 בגין חשד לביצוע עבירת אלימות במשפחה; וכן בשל קיומם של תיקי חקירה ישנים מהשנים 1998-1992, וזאת הגם שהעותר היה בעל רישיון משך כ-28 שנים לפני כן.
אין מחלוקת כי בהיות המשטרה רשות מנהלית, הערכת הסיכון על ידה נעשית על פי כלל הראיה המנהלית, והיא רשאית להסתמך לשם כך על כל ראיה מנהלית, לרבות, על הרשעות קודמות, על הליכים פליליים שטרם הסתיימו, על חומר חקירה המצוי בתיקי חקירה פתוחים או סגורים אודות מבקש הרישיון וכיו"ב. ראה: בג"צ 799/80 שללם נ' פקיד הרישוי לפי חוק כלי ירייה, פ"ד לו(1) 317.
בהינתן העובדה כי עד למועד שלילת רישיונו של העותר בשל פתיחת תיק החקירה בגין עבירת האלימות במשפחה, עמד העותר בתבחין המשמר, כפי שגם עלה מהמסמכים שצורפו לעתירה, ובהינתן המסקנה כי החלטת המשיבים לשלול את רישיונו של העותר איננה מעוגנת בטעמים של ממש, הרי שדין העתירה להתקבל.
סוף דבר
סיכומו של דבר ולאור כל המפורט - דין העתירה להתקבל.