מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול רכישת כרטיסי טיסה מועד חזרה ארצה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע רכש זוג כרטיסי טיסה חזרה לארץ מחברת "אל על" בשעה מוקדמת יותר, והמריא עם בת זוגו חזרה מקפריסין ביום 2.9.18 בשעה 18:10 (להלן: "הטיסה החלופית").
סעיף 1 לחוק שירותי תעופה מגדיר "טיסה שבוטלה" כ"טיסה שלא היתקיימה" או "טיסה שהמריאה באיחור של שמונה שעות לפחות מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה.". סעיף 6 לחוק שירותי תעופה קובע שנוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, זכאי לקבל ממפעיל הטיסה או מהמארגן הטבות אלה: "(1) שירותי סיוע; (2) השבת תמורה או כרטיס חלופי, לפי בחירת הנוסע; (3) פיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה." בעניינינו, אין חולק שטיסת התובע חזור נדחתה ב-15 שעות ממועד ההמראה המקורי ומכאן שעונה על הגדרת החוק ל"טיסה שבוטלה".
...
התובע טען שבסופו של דבר ביום החזרה, בתאריך 2.9.19 הזמין את הטיסה החלופית.
בנסיבות אלה, יש לקבל את התביעה כנגד הנתבעת אך לקבוע שעל צד ג' לשאת בתשלום בו תחוב הנתבעת.
סוף דבר: דין התביעה להתקבל בחלקה.
אשר על כן, הנני מורה לצד ג' לשלם לתובע ובת זוגו, באמצעות התובע, סך של 5,991 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה, 31.1.19 ועד לביצוע התשלום בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

התובעים הוסיפו וטענו כי בעת ההיתקשרות הם חתמו על מיסמך "גילוי נאות" שהועבר להם ע"י הנתבעות, ובו הדגישה הנתבעת כי הטיסות שהזמינה עלולות להתעכב, להתבטל ובמקרה כזה לא תחול עליה האחריות לפצות את התובעים, אולם לא ציינה דבר דומה ביחס לעיכוב של עגינת האנייה.
בנסיבות אלו, קשה לטעון, כי קביעת פער של כ – 6 שעות בין מועד העגינה למועד הטיסה חזרה ארצה (מקום בו, כך נימסר, משך הנסיעה מהנמל לשדה התעופה הוא כשעה), היא בלתי סבירה, וכי היה על הנתבעת להתריע על כך באופן מיוחד.
בכתב ההגנה טענה הנתבעת כי היא עשתה כל שלאל ידה לסייע לתובעים בזמן אמת ואף עזרה להם ברכישת כרטיסי הטיסה החלופיים חזרה ארצה ובפנייה לספקית לקבלת פיצוי בגין הנזקים שנגרמו להם.
...
לא מצאתי כי יש מקום לחייב באופן אישי את הנתבעת 1, ששימשה כסוכנת מטעם הנתבעת 2, ולפיכך התביעה נגדה נדחית.
סוף דבר, אני מחייבת את הנתבעת 2 לשלם לתובעים סכום כולל של 8,000 ₪.
התביעה נגד הנתבעת 1 – נדחית, וכך גם ההודעה לצד ג', ללא צו נוסף להוצאות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפי הנתבעת, עיקר טענות התובעים מתייחס לטיסת החזור, כי כבר בתאריך 21/7/22, כשלושה ימים לפני מועד הטיסה חזרה לארץ , נשלחו מסרונים לתובעים בהם על הפרטים המעודכנים לגבי הטיסה, והקדמת מועד ההמראה.
יחד עם זאת, אני קובעת כי יש מקום לחייב את הנתבעת בפצוי לדוגמא ההולם את האמור בסעיף בסעיף 7(א) לחוק שירותי תעופה, הקובע כי " נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שהמריאה באיחור של שעתיים לפחות מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה, זכאי לקבל ממפעיל הטיסה או מהמארגן מזון ומשקאות ושרותי תיקשורת." התובעים אכן לא עתרו ספציפית לראש נזק זה, אולם אכן עולה מדבריהם מכתב התביעה כי למרות העיכוב שהיה ושהותם משך שעות בשדה התעופה, הם לא קיבלו כל יחס מטעם נציגי הנתבעת, כשלבסוף הם היו תשושים ורעבים.
לדעתי, במצבים בהם מתבטלת טיסה , יש להשקיע מאמץ נוסף במסירת הודעה לציבור הנוסעים, ולוודא קבלתה, כגון קבלת אישור בחזרה על קבלת ההודעה או המייל, ואף בעניינינו משדובר על מישפחה שבחלקה אנשים עם צרכים מיוחדים הנטל אמור להיות מוגבר, במיוחד כאשר המדובר בסוכנות נסיעות.
 גם אם התובעים אינם זכאים להחזר מלא של ההוצאות ששלמו ברכישת כרטיסי הטיסה , עדיין, אין לומר כי עליהם לספוג את מלוא המחיר, והתנהלותם העניינית, לצימצום נזקיהם, ומיצוי חופשתם, הקצרה ממילא, באופן מיטבי, מסבירה את רכישת אותם כרטיסים, שלא הנתבעת היא זאת שהציעה להם, בהיעדר נציג שירות כלשהוא של הנתבעת שהיה באפשרותו לסייע להם במצב שנוצר.
...
כפי שהצהירה נציגת הנתבעת, אין באפשרותה לאשר בוודאות כי התובעים קיבלו את ההודעה, ולדבריה, "יכול להיות והמערכת שלנו לא מושלמת", ובהזדמנות אחרת טענה "לא יודעת לומר אם הם קיבלו או לא". האמור רק מאשש את המסקנה כי הנתבעת לא עמדה בחובת ההוכחה בדבר מתן ההודעה לנוסע על זה שטיסתו בוטלה.
אני סבורה כי לא עלה בידי הנתבעת להרים את הנטל בדבר מסירת ההודעה, וכנראה שיטת המסרונים, לא עבדה לא בטיסת חזור הן לא בטיסת ההלוך.
על כן, לאור כל האמור לעיל, בהתחשב בגובה הפיצוי הסטטוטורי, עליו אין חולק, ולאחר ששקלתי את טיעוני הצדדים, אני קובעת את סכום הפיצוי לו זכאים התובעים בגין הטיסה שבוטלה, בסכום כולל של 10,000 ש''ח לשלושת התובעים יחד.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעים אף נאלצו לרכוש כרטיסי טיסה לטיסת החזור ארצה דרך חברת אייר פראנס תוך צימצום השהייה בארה"ב ביממה לאור מועד הטיסה חזרה ארצה.
טענה זו לא זו בלבד שאינה הגיונית משום שאין קשר בין ביטול הטיסה מלסבון לניו יורק לבין הטיסה חזרה ארצה שהינה במועד לתובעים היה פרק זמן ממושך בניו יורק על מנת ליצור קשר עם הנתבעת בכל הנוגע לטיסה חזרה ארצה ולבקש מיסמך רישמי המעיד עך כך שלא יוכלו ליטול חלק בטיסה, אולם הם לא פעלו כאמור.
...
בכל הנוגע לטיסה מארה"ב לישראל – אינני מקבל את טענת התובעים, לפיה נציגת הנתבעת הודיעה להם שלא יוכלו לטוס בטיסה מארה"ב ארצה.
סוף דבר: לאחר שהבאתי בחשבון את טענותיהם של הצדדים האחד כנגד השני ושקלתי את מלוא המידע שבפני ביהמ"ש, אני פוסק כי דין התביעה להתקבל בחלקה.
לסילוק סופי ומוחלט של התביעה, תשלם הנתבעת לתובעים 1 ו- 2 סך של 19,353 ₪, הוצאות משפט בסך של 1,000 ₪ והחזר הוצאות אגרה בסך 364 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסמוך לפני תום חופשתם, יידע נציג הנתבעת את נדין שבחברת התעופה נעשתה טעות וכרטיסי הטיסה של הנתבעת ואחת מבנות התובעים בוטלו.
הנתבעת הציעה לתובעים פיתרונות אפשריים לשוב ארצה בטיסות חלופיות ממושכות יותר מזו שרכשו הכוללות עצירות ביניים של מספר שעות.
בסופו של דבר שבו על דרכם מלרנקה לקפריסין התורכית, רכשו כרטיסי טיסה למועד אחר, השתכנו בבית מלון ונשאו בהוצאות כספיות בגין מחייתם במהלך ימים אלה.
לטענת הנתבעת וידאה זאת עם נציג חברת התעופה ורק לאחר שאושר שלא ייגרעו מהטיסה חזרה גם אם לא יופיעו לטיסה הלוך, הודיעה לתובעים כי באפשרותם לרכוש שני כרטיסי טיסה נוספים הלוך על מנת שיטוסו כל המשפחה יחד.
...
לאחר ששמעתי את גרסאות הצדדים, עולה בבירור כי שורש הבעיה שהתעוררה בטיסות התובעים הוא הטעות של הנתבעת בביצוע ההזמנה הראשונית והיא שהובילה לאחר מכן לרצף התקלות שבסופן התובעים רכשו כרטיסי טיסה נוספים להלוך, נגרעו מהטיסה חזור והוציאו הוצאות כספיות עקב כך. הנתבעת אשר טענה כי התובעים הסכימו להזמנת שתי טיסות נפרדות לא הביאה כל ראיה המעידה כי כוונת התובעים הייתה להזמין טיסה נפרדת לשניים מהם ולשניים האחרים טיסה אחרת או כי הסכימו לביצוע ההזמנה בדרך זו. נהפוך הוא, אין חולק כי התובעים ביצעו הזמנה אחת, לאותן טיסות, וגרסת שני הצדדים היא כי הכוונה הייתה לטוס כל המשפחה יחד וביחד עם חבריהם.
נוכח הדברים האמורים דין ההודעה לצד שלישי כנגד מר מנשה יהודה להידחות בהיעדר ראיות מעבר לעדותו של נציג הנתבעת שהיא עדות יחידה של בעל דין, אשר היה בהן כדי ללמד כי מנשה יהודה הוא אכן הנציג של חברת התעופה או כי הוא נושא באחריות אישית כלשהי כלפיה.
סוף דבר תביעת התובעים מתקבלת באופן חלקי ולפיכך אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים בסך של 7,183 ₪ וכן אגרת בית משפט בסך 220 ש"ח. הסכומים ישולמו תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית ממועד מתן פסק דין זה ועד ליום התשלום המלא בפועל.
ההודעה לצד שלישי כנגדה מר מנשה יהודה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו