לפני ביהמ"ש ערעור על החלטת המשיבה מיום 13.6.22, המורה על ביטול הרישיון שניתן למערערת להפעלת מרפאה, בהתאם לפקודת בריאות העם, 1940 (להלן: "הפקודה")
טענות המערערת
המערערת טענה בהודעת העירעור כי החל משנת 2017, הפעילה מרכז רפואי בבניין הנמצא ברח' גילדסגיים 4, ברמת גן, בסמוך לבית חולים שיבא, תל השומר וכי הפעילות של המרכז הרפואי נעשתה ברישיון להפעלת מרפאה, שניתן לה על ידי משרד הבריאות, מכוח הפקודה לאחר שעמדה בכל תנאי משרד הבריאות.
עוד טענה, שבמקביל לאירועים הנ"ל, הגישה המערערת בקשה למתן צו עיכוב הליכים לבית המשפט המחוזי בתל אביב (תיק חדל"ת 586416-11-21), בניסיון להגיע להסדר, וביום 25.11.21 ניתן צו עיכוב הליכים כאמור וביום 10.1.22 מונה עו"ד שי מילוא כנאמן למערערת.
מכאן שהמערערת הפסיקה פעילותה, מסיבותיה, ולכן לא ביקשה מבעוד מועד חידוש הרישיון, עוד לפני שפקע, ונקלעה להליך חדל"ת. המערערת החלה במו"מ עם גורם אחר למכירת פעילותה, באופן שהצריך העברת הפעילות למקום אחר, תוך שהיא מציינת כי אם המהלך לא יצלח, היא תחדש הפעילות במען הנוכחי.
...
אולם, טענה, דינו של טעם זה להידחות שכן הצורך בשינוי כתובת המרפאה נעוץ בענייננו בנסיבות אובייקטיביות, שאינן בשליטתה שכן העירייה דרשה את פינוי שטח החניה ובמקביל החלו עבודות בינוי בשטח הגובל בבניין המרפאה וכתוצאה מכך- כפי שמשרד הבריאות עצמו ציין בהחלטתו- המבנה הנוכחי, ברח' גילדסגיים, לא יכול היה לשמש עוד להפעלת המרפאה.
עוד טענה, שגם דינו של טיעון זה להידחות שכן היא הודיעה מראש למשיבה על הפסקת פעילות המרפאה לפרק זמן קצר נוכח הכוונה למכור את פעילותה, ובה הודיעה שאם המשא ומתן לא יצלח, היא תחזור להפעיל את המרפאה.
אם לא די בכך, וכאמור לעיל, מסקנה זו, לפיה אין קשר בין מכתב העיריה להפסקת הפעילות מלכתחילה, משתלבת עם הליך החדל"ת בו מצויה המערערת, ולכן ביהמ"ש קובע כי המערערת הפסיקה פעילותה בגלל גורמים התלויים בה ולא עקב "נסיבות אובייקטיביות" כנטען בהודעת הערעור.