מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול קצבת נכות לאחר שלמעלה משנתיים של תשלום

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתם המשיב אינו עובד בעבודה מוצהרת מאז 2003, בת זוגתו הנה נכה, ומקבלת קצבת נכות מהמוסד לביטוח לאומי.
לטענת המבקשים הליך הבוררות ארך מזה שנתיים וחצי במסגרתו ניתן למשיב יומו, הוגשו תצהירים, נחקרו עדים הובאו מומחים וכבד הבורר נתן את פסק הבוררות לאחר בחינת מכלול העדויות והעובדות שהונחו בפניו.
המשיב טוען כי כבוד הבורר תמך במסגרת מימצאי המהימנות על עד וזאת בהתעלמות מוחלטת מהעובדה כי עד זה שינה את טעמו, לאחר שהמבקש 1 שילם חלק מחובותיו לצדדי ג'.
המשיב טוען כי הבורר היתעלם מהדין המהותי, כאשר הצדדים הסכימו שהבוררות תימשך כשלושה חודשים, ותסתיים בתוך 6 חודשים בעוד שבפועל הבוררות נמשכה למעלה משנתיים.
"בהקשר זה בוחן בית המשפט את סכויי הצלחתו של המבקש לבטל את פסק הבוררות ואת מאזן הנוחות בין הצדדים. יתר על כן, כבר נקבע כי מאזן השיקולים נוטה מלכתחילה לצדו של מי שאוחז בידו פסק בוררות לטובתו, כך שעל הצד המבקש את ביטול הפסק מוטל להראות כי סכויי הצלחתו בבקשה לביטול הפסק גבוהים על אף הגישה המצמצמת במתן סעד מסוג זה, או כי מאזן הנוחות נוטה לצדו באופן משמעותי" [ראו: רע"א 4758/05 אוביץ נ' נאות א.פ. נכסי מקרקעין בע"מ, פסקה 6 [לא פורסם, 11.10.2005].
...
לאחר שבחנתי את פסק הבוררות ומבלי לקבוע מסמרות נראה כי המדובר בפסק שנסמך בעיקר על ממצאי מהימנות אותם קבע כבוד הבורר, ויובהר לטעמי בזהירות הראויה הנדרשת לצורך שלב זה, כי לא נראה על פניו שכבוד הבורר סטה באופן בחינתו את נושא המהימנות, המצוי בסמכותו, סטייה המצדיקה לכאורה על פניו התערבות.
אני סבורה כי המשיב לא הרים את הנטל להראות כי סיכויי הצלחתו בביטול פסק הבוררות גבוהים.
בהתאם לפסק הבוררות על המשיב לשלם את עלויות הליך הבוררות בהם נשאו המבקשים בסכום של כ-180,000 ₪ ובנוסף את עלויות ההוצאות שנפסקו על ידי כבוד הבורר בסכום של 120,000 ש"ח. אני סבורה כי באיזון הראוי על המשיב להפקיד לכל הפחות את ההוצאות שבהם נשאו המבקשים בסכום של 180,000 ₪, שיופקדו לתיק ביהמ"ש בתוך 30 יום מקבלת החלטתי.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

מכתב האישום של תיק שמספרו 8501-05-19, עולה שביום 10.5.19, סמוך לשעה 7:35, נהג הנאשם ברכב פרטי, מסוג "מאזדה", ונהג כשרישיון הנהיגה פקע וחלפו למעלה משנתיים מיום פקיעתו, כשרישיון הנהיגה פקע ביום 17.2.03.
עקב קבלת קצבת נכות והנחות מצבו הכלכלי התייצב והצליח לשלם את חובותיו.
בעפ"ת (ב"ש) 38367-02-12 סלמאן אבו חמאד נ' מדינת ישראל (8.4.13) - בפקיעת רישיון 21 שנים, כשהעבר התעבורתי מכביד, וכולל נשיאת מאסר בגין נהיגה בפסילה, והוגשו 4 תסקירים שהמליצו על צו של"צ, בית המשפט המחוזי מצא לחרוג ממיתחם הענישה, בנסיבות של שקום מוצלח, בוטל רכיב המאסר, והוטל צו של"צ, בהקף 300 שעות, פסילה בת שנתיים וצו מבחן לשנה.
אשר לעבירה, צוין שרישיונו פקע עקב חובות, והנאשם הסדירם לאחר שקבל קצבת נכות והנחות עקב מצבו הרפואי.
...
אשר על כן, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: 250 שעות לתועלת הציבור, בהתאם לתכנית שתוכן על ידי שירות המבחן.
אני דנה את הנאשם לשמונה חודשים מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים.
אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1,200 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לשם השלמת התמונה העובדתית נציין, כי לאחר הגשת כתב התביעה, הנתבע בחן בשנית את עניינו של התובע והודיע[footnoteRef:3] כי התובע נמצא זכאי לתשלום חלקי של קצבת נכות כללית ביחס לחלק מהתקופה, כדלקמן: [3: ראו סעיפים 13-17 לכתב ההגנה המקורי.
בעיניין אררט[footnoteRef:21], בית המשפט העליון קבע כי "הסדר זה יש לברך עליו". בשנת 2009 ביטל המוסד לביטוח לאומי את ההסכמים עם חברות הביטוח.
] אשר לטענות התובע שלפיה הוא "איבד" גמלה של שנתיים מגיל 65 עד גיל 67, הרי שבהתחשב בהבהרת הנתבע בכתב ההגנה מטעמו שלפיה הודע לתובע כבר ביום 4.1.07 כי בעת הגיעו לגיל 65 תתחדש קיצבתו במלואה והיא תשולם לו עד הגיעו לגיל 67, דין הטענה בדבר "איבוד" גמלה- להדחות.
למעלה מהצורך נוסיף, כי טענת התובע שלפיה הוא לא קיבל את פרוטוקול הועדה ועל כן לא ידע שלא הופעלה בעיניינו תקנה 15 ומשכך הוטעה על ידי המוסד לביטוח לאומי, לא הוכחה אף היא.
...
טענת התובע שלפיה הנתבע טעה בחישוב ההיוון, אף היא דינה להידחות, הן מחמת התיישנות, והן מחמת העדר הוכחת הטענה האמורה.
] גם טענת התובע לעניין אי הפעלת תקנה 15 בוועדות שקבעו את שיעור נכותו מעבודה, דינה להידחות.
] סוף דבר לאור כל האמור לעיל, תביעת התובע לתשלום גמלת נכות כללית מלאה – נדחית.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על אף האמור בסעיף קטן)א (מבוטח שהחל לקבל קצבת זקנה מהקרן או שחלפו למעלה משישים ימים מחודש הזכאות הראשון שלו לקיצבת זקנה או שישים ימים מהמועד בו נותקו יחסי עובד ומעביד בין המבוטח לבין המעביד האחרון שביטח אותו בקרן, לפי המועד המאוחר מביניהם, לא יהיה רשאי למשוך כספים שנצברו בחשבונו בקרן.
מנגד טענה הנתבעת כי ביום 14.5.2018, לאחר ששולמה לתובע קצבת הנכות, פנו התובעים באמצעות הדואר האלקטרוני וביקשו, לראשונה, להוון חלק מקיצבת הנכות של התובע ולא לבטל את הזכאות לקיצבת נכות.
" הקרן טענה בכתב ההגנה כי שלחה לתובע "דו"חות שנתיים כאשר בגב הדו"ח נרשם, כי במקרה בו מבוטח שהוכרה זכאותו לקבלת קצבת נכות במשך תקופה של 12 חודשים או יותר או עבור חודש אחד או יותר במהלך תקופה של 60 חודשים לפני חודש הזכאות הראשון שלו לקיצבת זקנה אינו זכאי למשיכת כספים בסכום חד פעמי." (ראו סעיף 60 ונספח 8 לכתב ההגנה והודעת קזוז).
...
לאור כל האמור לעיל ובנסיבות המקרה, מתבקש בית הדין לקבוע כי המסמכים בטלים ומבוטלים- void ולקבוע כי יש לשחרר את כספי הקופה לתובע, או לחילופין לקבוע כי יש לבטל את המסמכים בהתאם להוראות סעיפים 14, 15 18 ו- 28 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג – 1973 (להלן- חוק החוזים) ולשחרר את כספי הקופה לתובע.
לאור כל האמור לעיל וכן לאור העובדה כי הקרן לא פעלה בהתאם להוראה סעיף 41לא. (א) לתקנות קופות גמל – לא העמידה בפני מר ישראל את מלוא המידע הנוגע לזכויות התובע בקרן לרבות דף הסבר של הנוסחה שלפיה יחושבו הסכומים שהתובע יהיה זכאי לקבל מהקופה, בזמן אמת, אין לנו אלא לקבל את התביעה ולקבוע כי הקרן לא מילאה אחר חובתה - חובת הגילוי המוגברת, כלפי התובעים (ראו עניין ח'דר).
לאור קביעתנו זו ובנסיבות בהן משולמת לתובע קצבת זקנה אשר לה קדמה קצבת נכות, אנו מורים לנתבעת להעביר לרשות התובעים את יתרת הכספים המוחזקים בקרן על שמו של התובע ולהעבירם לחשבון הבנק הרשום על שם התובעים.
סוף דבר: התביעה מתקבלת.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ח'אלד עצמו מיתקיים מקיצבת נכות ולכן הנאמן סבור כי ליחיד חלק לא מבוטל במימון הדירות הללו ובקבלת דמי השכירות מהן.
בדיון נשמעה גם עמדת הנושה המהותי יניר אשר גולל את השתלשלות יצירת החוב כלפיו, טען לחוסר תום לב קצוני בהתנהלות היחיד, אשר הבריח ציוד בשווי למעלה מחצי מיליון ₪ דאז, ועתר לאפשר מימוש נכסים בהליך זה, חרף חוסר שתוף פעולה מצד היחיד.
היחיד הציע להשלים את התכנית בתוך 84 תשלומים, הצעה שהנאמן הותיר לשקול דעת בית המשפט אם כי הציע כי התשלום יבוצע בפריסה ל-60 תשלומים חודשיים בסך 3,000 ₪, והיתרה תשולם ב-5 תשלומים שנתיים בסך 11,000 ₪ כל אחד.
היה ויבקש היחיד להקדים תשלומים, יגיש בקשה מתאימה לבית המשפט, לאחר שקבל את עמדת הנאמן לבקשה.
הפרת תנאי תכנית הפרעון - במידה והיחיד יפר את הוראות הצוו לשקום כלכלי, הוא עלול להיות חשוף לסנקציות, על פי הוראות החוק וכמפורט  בהצעת הממונה, לרבות הארכת תקופת התשלומים, הגדלת סכומי התשלומים, הטלת הגבלות שהוסרו מחדש, ביטול ההליך והקניית נכסים לקופת הנשייה על הנאמן לפעול ליישום הצוו לשקום כלכלי ולפקח על עמידתו של היחיד בתנאיו ולפנות לבית המשפט בכל בקשה נידרשת במקרה של הפרת הצוו על ידי היחיד.
...
לאחר שעיינתי בעמדת הנושה יניר תקשורת בע"מ, אני מקבלת את טענתו כי קיים פער בין התכנית הנזכרת לעיל לבין מצבת נכסיו הנחזית של היחיד.
לעניין תקופת התכנית, מקובלת עליי עמדת הנאמן, בפרט בשים לב לגילו של היחיד.
על כן, אני מקבלת את ההצעה ומורה על מתן צו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 161 לחוק ובהתאם לתנאים כדלקמן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו