מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול קניית רכב בשל תקלות חוזרות ונשנות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לביטול עסקה, השבה ומתן פיצויים בשל תקלות חוזרות ונישנות ברכב שרכש התובע מאת היבואן.
...
נוכח האמור, אני קובע כי התובע עמד בנטל להוכיח קיומה של אי התאמה, ביחס לנתבעת 1.
עגמת נפש בנסיבות העניין ולאחר ששקלתי את מכלול השיקולים, אני מחייב את הנתבעות בסך של 30,000 ₪ בגין עגמת נפש.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה במובן זה שאני מחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 30,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד יום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

איתור התקלות והתיקונים ברכב אין חולק, כי במהלך התקופה שתחילתה ביום 20.3.16 (כחודשיים וחצי לאחר רכישת הרכב) וסופה ביום 8.9.16, הובא הרכב למרכז השרות מספר רב של פעמים, בשל תלונותיו של התובע על תקלה חוזרת ושונה של היכבות המנוע במהלך נסיעה.
השמאי שריקי אמנם טען בחוות דעתו, כי "כל הניסיונות לתקן את הרכב במוסך היבואן כשלו לרבות העובדה כי הרכב נגרר למוסך מספר פעמים בשל תקלות חוזרות ונישנות של כיבוי מנוע במהלך נסיעה בהרכב הנידון" (עמ' 2 לחוות הדעת, תחת הכותרת "סיכום").
הוא הסתפק בטענה, כי ממילא צריך היה לבטל העסקה, ועל כן מתייתר הצורך באומדן התיקונים ועלותם ובלשונו (במענה לשאלה: "אני מתקשה להבין מה נידרש כדי לתקן את הרכב על פי חוות הדעת?"): "רכב כזה, רכב חדש, שגמר רק 12,000 ק"מ וביקר במוסך בערך שמונה פעמים על אותה תקלת מנוע וקרטועים, אין מה לתקן וצריך לבטל את העסקה ולהחזיר את הרכב. היו לחברה הרבה הזדמנויות והם לא הצליחו לתקן אותו. אף אחד לא ירצה לקנות רכב חדש ולבלות איתו המון פעמים במוסך" (עמ' 21, שורות 1 – 4).
...
לסיכום, אני מוצאת לחייב הנתבעות לשלם לתובע פיצוי בגין ירידת ערך מסחרית בסך של 9,000 ₪, המהווה שיעור של 12.5% מערך הרכב, וכן פיצוי בגין עגמת נפש וטרחה בסך של 6,000 ₪.
סוף דבר אני מורה לנתבעות לשלם לתובע סך של 15,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף תשלמנה הנתבעות לתובע מחצית משכר טרחת השמאי שריקי ומשכר עדותו, כפי שנפסק במהלך הדיון, ובסה"כ 2,238 ₪, שיעור של 14% מאגרת בית המשפט, כפי ששולמה, וכן הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לטענתם, מהיום שבו נרכש הרכב ועד מועד הגשת התביעה הוציאו למעלה מ- 30,000 ₪ עבור תיקונים לרכב בעקבות תקלות חוזרות ונישנות שנתגלו בו. לטענת בוקובסקי, מד הנסועה זויף ובעת ההיתקשרות בחוזה הרכישה הדבר לא היה ידוע להם.
כמוסבר עוד, ההסדרים הכלולים בהצעת החוק, אשר קיבלו מאוחר יותר ביטוי בחוק עצמו, נועדו להקל על רוכש רכב משומש שנמסרו לו פרטים כוזבים או מידע חסר על הרכב, לפעול בהתאם להוראות סעיפים 14 ו- 15 לחוק החוזים (חלק כללי) ולבטל את החוזה.
...
סיכומו של דבר, יש לקבל את טענת בוקובסקי להטעיה ולחוסר תום לב מצד הנתבע בטרם נכרת הסכם המכירה בין הצדדים.
תרופות אני מקבל את עמדת בוקובסקי, לפיה לאחר שהשקיעו סכומי כסף ניכרים בטיפול ברכב ובתחזוקתו, כיום אין הם מעוניינים עוד בסעד הביטול אלא בסעד של פיצוי.
סיכומו של דבר, הנתבע יפצה את התובעת בגין הפרש המחיר, עגמת הנפש וההוצאות, בסכום של 16,000 ₪ , בתוספת שכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 9,000 ₪ ובתוספת הוצאות משפט בסך 1,369 ₪ ובסך הכל 26,369 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים רכשו את הרכב, בין השאר, בעקבות פרסומיהן של הנתבעות באשר לאיכות הרכב, טיבו ורמת הבטיחות הגבוהה המובטחת לנוסעים בו. עוד טוענים התובעים כי ממועד קבלת החזקה ברכב התגלו בו תקלות אקוטיות המעידות על כך שהרכב פגום.
לטענת התובעים הבהירו למנהל המוסך כבר במהלך שיחה טלפונית זו, כי במידה ויש צורך להחליף חלקים נוספים ברכב עקב תקלות חוזרות ונישנות, ידרשו את כספם בחזרה.
טוענים התובעים כי הנתבעת מספר 1 הייתה מעורבת במספר לא מבוטל של הליכים בבתי משפט בגין רכבים בהם התגלו תקלות וכי בתי המשפט חייבו אותה לא אחת להשיב לחזקתה רכבים פגומים.
...
סופו של דבר משדחיתי את טענת התובעים כי הנתבעות הפרו את ההסכם, אין התובעים זכאים לפיצויים בגין נזקיהם, לרבות נזקים בגין נזק בלתי ממוני (סעיף 13 לחוק התרופות).
משום קיומם של ליקויים כגון אלה נועדה תקופת האחריות, ושוכנעתי כי הנתבעות פעלו בצורה יעילה, מקצועית ואדיבה בהתמודדות עם הליקויים שהתגלו.
אשר על כן, אני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה שעניינה ביטול עסקה לרכישת רכב משומש ופצוי בגין נזקים שנגרמו לתובעת כתוצאה ממנה.
מיד עם קבלת הרכב, התגלו בו תקלות חוזרות ונישנות והתובעת נדרשה להוצאות גבוהות בגין תקונו.
גם החשבונית שהונפקה על שם התובעת בסמוך לאחר רכישת הרכב כלל אינה מתייחסת לרכב מושא התביעה אלא לרכב אחר וממילא אינה מלמדת שברכב התגלתה תקלה שהצריכה תיקון.
לא זו אף זו, אין מחלוקת שהנתבעת רכשה את הרכב מאשדם פרטי – אותה נויה בן שימול – ולא מסוכנות או מסוחר רכבים אשר מחויבים להציג בפני קונה את על ההיסטוריה הרלוואנטית של הרכב ולכן התאונה משנת 2016 הייתה בהכרח מובאת לידיעתה.
...
לאור האמור, דין התביעה להידחות.
אשר לדרישה לפיצוי בסך 68% מתמורת הרכב, הרי שדינה להידחות אף היא.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, דין התביעה להידחות וכך אני מורה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו