מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול קניית מוצר בבית משפט לתביעות קטנות: סמכות שיפוט

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלה הגיש התובע תביעתו לביטול עסקה והשבת הסכום ששולם ולפצוי ללא הוכחת נזק בשל אי ביטול עסקה, לפצוי בשל אי מתן תעודת אחריות, עוגמת נפש ודמי איחסון המדיח וכן פיצוי בשל אי אספקת המוצר במועד שתואם.
סה"כ 81,136 ₪ שהועמדו לצורכי ההליך על גבול סמכותו של בית משפט לתביעות קטנות.
על פי הוראות תקנה 15(ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדר דין), תשל"ז-1976, משמדובר בתובענה בהליך של תביעות קטנות, יהיה פסק הדין מנומק באופן תמציתי.
מכל האמור טענת התובע כי על-פי הפירסום שהיה באתר האנטרנט של הנתבעת עת ביצע ההזמנה של מדיח הכלים שרכש, היה המוצר עם אחריות היבואן הרישמי (BSH) לא נשללה.
לא תעשה כן תוך 30 ימים, כי אז רשאי התובע לעשות במוצר כרצונו ולא תעמוד לזכות הנתבעת כל טענה בעיניין זה. מי מהצדדים שאינו מרוצה מתוצאת פסק הדין רשאי לפנות תוך 15 ימים מהיום לבית המשפט המחוזי בלוד ולבקש רשות להגיש ערעור על פסק הדין.
...
אני מורה איפוא על ביטול העסקה והשבת תמורתה (2,514 ₪).
שאר טענות התובע נדחות.
תוצאה: אשר על כן אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע 9,114 ₪ בתוספת 400 ₪ הוצאות משפט וזאת בתוך 30 ימים מהיום.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בירושלים ת"ק 5788-08-16 שטיין נ' פורצלנו - יבוא ושיווק שיש ופורצלן בע"מ בפני כבוד השופטת מיכל הירשפלד תובע אביחי שטיין נתבעים 1. ישראל יוסף קליין 2. פורצלנו - יבוא ושיווק שיש ופורצלן בע"מ פסק דין
לפי טענת הסף השניה, בית המשפט נעדר סמכות לידון בתביעה וזאת בשל "תניית שיפוט ייחודית" המופיעה על גבי ההזמנה אותה ביצע התובע.
עוד ציין התובע בעדותו, כי הוא איש מכירות לשעבר בחברה לשיווק קרמיקה ומוצרי בנין ומתוקף נסיונו מקובל להחזיר חלק מהסחורה.
שנית כאמור, אין מדובר בחלק קטן מההזמנה שהתובע מבקש להחזיר כי אם במחצית ממנה, בשטח לא מבוטל של כ-28 מ"ר. בהקשר זה יצוין כי מלכתחילה יכול היה התובע לרכוש 28 מ"ר ולהחזיר את מלוא ההזמנה.
...
בכתב ההגנה שהוגש על ידם, טענו הנתבעים, בין השאר, שתי טענות סף; האחת, כי יש לדחות את התביעה נגד הנתבע 1 על הסף בשל העדר עילה והעדר יריבות.
כזכור, טענו הנתבעים כי "בעיצוב קרמיקה הסדרות משתנות ולכן כל הזמנה מבחינה זו היא הזמנה מיוחדת". גם טענה זו של הנתבעים אין בידי לקבל.
זאת ועוד, לא מצאתי כי תמלול השיחות עם הנתבעים היה בסופו של דבר הכרחי לצורך הוכחת תביעת התובע.
התביעה האישית נגד הנתבע 1, מנהל הנתבעת 2, נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב - יפו ת"ק 33066-12-21 מנחם(אסיר) נ' שירות בתי הסוהר לפני כבוד הרשמת בכירה טל כהן אלימלך התובעים: מאיר מנחם (אסיר) הנתבעים: שירות בתי הסוהר פסק דין
הנתבעת טוענת, כי התובע לא פנה בבקשה להפחתת העונש שהוטל עליו או ביקש לבטל את פסק הדין שניתן כנגדו לאור פגם בהליך השפיטה, ועל כן, עונשו של האסיר היה בהתאם לפסק הדין שנקבע במהלך הדין המשמעתי.
דיון והכרעה: ראשית אתייחס לטענת הנתבעת לפיה בית משפט זה נעדר סמכות עניינית לידון בתובענה.
התובע הגיש עתירת אסיר עת"א 4895-11-21 בה העלה, בין היתר, את אותן טענות אשר הועלו במסגרת תביעה זו. במסגרת העתירה היתקיים דיון ביום 17.11.21 וניתנה החלטה על העברת התובע לכלא "צלמון" מבלי להכריע בטענותיו כי בית הסוהר לא סיפק לו מוצרי הגיינה בסיסיים באגף "המעבר". כבר בתחילת ההליכים, סבר בית המשפט זה כי טענותיו של התובע הן טענות הנוגעות לשהותו בבית הסוהר, ועל כן, נראה כי לאור הוראות סעיף 62א(א) לפקודת בתי הסוהר, האכסניה המתאימה לבררן הייתה במסגרת עתירת אסיר שהוגשה על ידו לבית המחוזי, שבתחום שיפוטו נמצא בית הסוהר שבו הוא מוחזק והעוסקת "בכל עניין הנוגע למאסרו או למעצרו של אסיר". אכן, אסיר רשאי לפנות בעתירת אסיר לבית המשפט לעניינים מינהליים בכל עניין הקשור לתנאי מאסרו.
כב' הנשיא (בדימוס) א' ברק בבג"ץ 540/84 יוסף נגד מנהל בית הסוהר המרכזי ביהודה ושומרון, פ"ד מ(1) 567 (1986), היתייחס לחשיבותם של תנאי כליאה הולמים בקבעו: "אכן, המאסר מחייב, מעצם מהותו, שלילת חופש, אך אין בו כדי להצדיק, מעצם מהותו, פגיעה בכבוד האדם, ניתן לקיים מאסר שישמור על כבוד האדם של האסיר. חומות הכלא אינן צריכות להפריד בין האסיר לבין צלם האנוש.. בית סוהר אסור לו שייהפך למכלאה, וחדר האסיר אסור לו שייהפך לכלוב... לא נהיה אנושיים אם לא נבטיח רמה אנושית לאסירים שבחברתנו. אין להשיג את מטרותיה של הענישה הפלילית על יד פגיעה בכבוד האסיר ובצלמו כאדם". פסק דין נוסף של כב' השופט חשין קבע בע"א 4463/94 גולן נ' שירות בתי הסוהר, פ"ד נ(4) 136, 172 (1996) : "בהיכנסו אל כלא מקפח אדם את חירותו. את חירותו מקפח אדם – את כבודו אין הוא מקפח. כבודו של אדם יהיה עמו באשר יילך ויבוא, וכבודו בכלא ככבודו אל מחוץ לכלא... ובמקום שבעל סמכות יפגע ללא הצדק בכבודו של אסיר – בכבודו כאדם – יאמר בית המשפט את דברו צלול וברור". לגבי הטענה להגשת אוכל במגש וסרוב לרכוש שמיכה - הטענות הללו נזנחו.
...
 מסקנתי מבוססת על הטעמים שיפורטו להלן על משקלם המצטבר – אני מקבלת את גירסתו העובדתית של התובע במלואה.
מסקנה זו מקבלת משנה חיזוק לנוכח מקבץ הסתירות הרבות שנחשפו מול עדות אנשי השב"ס בבית המשפט והתהיות העולות מעדותם בעטיים קיים קושי ליתן אמון בגרסתם.
מן המקובץ לעיל מצטיירת תמונה לפיה התובע, לדאבון הלב, לא קיבל מוצרי היגיינה בתקופת בה שהה בבידוד ובאגף המעבר ויש להצר על כך. ראוי ששב"ס, יפעל באופן מסודר ויעיל ולא יגרע, כמלוא הנימה, מזכויות להן זכאים האסירים המופקדים בידיו וידאג לאספקת ציוד אישי.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב - יפו ת"ק 7643-06-16 זרגרי ואח' נ' המשותף ואח' בפני כבוד הרשם בכיר אריה דורני-דורון תובעים 1.משה זרגרי 2.רבקה זרגרי נתבעות 1.נציגות הבית המשותף 2.שפרה עובדיה פסק דין
בהתאם להסכמת הצדדים כאמור בפרוטוקול הדיון מיום 21.12.2016 ולסמכותי לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, אני קובע כי: לעניין חיוב קופת הנציגות – כלל הדיירים : התביעה בעילה הנזיקית מצוייה בתחום סמכותו של בית משפט זה , הגם שמדובר בין בעלת דירה ובנה המתגורר בדירה וטוען לנזק לא ממוני ולתשלום בגין תיקון עצמי , לבין נציגות הבית המשותף .
מפירוט הנעשה בהצעת המחיר ובביצוע האיטום מאוקטובר 2015 עולה כי שוב השקיעה הנציגות מכספי הדיירים ששילמו , בגג המשותף סכום לא מבוטל של איטום גג .
לאור האמור, ולאחר שעיינתי בטענות הצדדים, וכדי שלא להביא לדיונים נוספים מיותרים, ובהיעדר חוות דעת מומחה ערוכה כדין מצד התובעת בעלת הדירה או מי מטעמה , ונוכח הצעות מחיר , אך בהיעדר חשבונית מס כדין ,לרבות חשבוניות על הוצאה בפועל של התיקון שבוצע , עקב ניזקי רטיבות שעלו מהתמונות ובהתייחס להעדרה של התובעת, היעדרו של קבלן הבצוע לעדות , והיעדרה של חברת נציגות בעבר, ובהיעדר חשבוניות בגין רכישת המוצרים מושא תקוני ניזקי הרטיבות בדירה , ובהתייחס לנזק לא ממוני , ראיתי לנכון לפסוק על דרך האומדן ברף הנמוך ועל דרך הפשרה, ולא לדחות התביעה כשנזקי הדירה מסתברים כתוצאה מגג לקוי תיחזוקה באיכות גבוהה , שבוצעה בפרק זמן קצר בהרבה מתקופת האחריות נוכח נזקיו , תוך חזרה על חלק מרכיביו .
לעניין חיוב אישי של חברת הנציגות : בתפקידה כנציגות הבית המשותף בעבר של נתבעת 2 , באין עדויות תומכות בדבר שימוש לרעה בסמכות או כל גרימת נזק במכוון ובזדון או רשלנות חמורה של הזנחה מטעמים אישיים נוכח פעולות איטום שנעשו בפער זמנים שאינו מבטא הזנחה חמורה בסופו של יום ,ובהיעדר כל עדים רלוואנטיים להיתנכלות אישית , ובכללם דיירים או מסמכים , אין מקום לחיוב אישי כנגד נתבעת 2 , חיוב שמוטל במסגרת המדיניות השיפוטית רק במקרים יוצאי דופן וקיצוניים שלא לרפא ידיהן של נציגויות בתים משותפים העוסקות בתחזוקת רכוש משותף , בגבייה מבעלי דירות ,בקבלת דרישות וטרוניות דיירים בכל כשל תחזוקתי , בהיתנדבות או בכיסוי סמלי של הוצאות .
...
לאור האמור, ולאחר שעיינתי בטענות הצדדים, וכדי שלא להביא לדיונים נוספים מיותרים, ובהעדר חוות דעת מומחה ערוכה כדין מצד התובעת בעלת הדירה או מי מטעמה , ונוכח הצעות מחיר , אך בהעדר חשבונית מס כדין ,לרבות חשבוניות על הוצאה בפועל של התיקון שבוצע , עקב נזקי רטיבות שעלו מהתמונות ובהתייחס להעדרה של התובעת, העדרו של קבלן הביצוע לעדות , והעדרה של חברת נציגות בעבר, ובהעדר חשבוניות בגין רכישת המוצרים מושא תיקוני נזקי הרטיבות בדירה , ובהתייחס לנזק לא ממוני , ראיתי לנכון לפסוק על דרך האומדן ברף הנמוך ועל דרך הפשרה, ולא לדחות התביעה כשנזקי הדירה מסתברים כתוצאה מגג לקוי תחזוקה באיכות גבוהה , שבוצעה בפרק זמן קצר בהרבה מתקופת האחריות נוכח נזקיו , תוך חזרה על חלק מרכיביו .
לפיכך , התביעה כנגד נתבעת 2 נדחית.
לאור כל האמור הריני מורה כדלקמן : נציגות הבית המשותף תשלם לתובעים ביחד ולחוד סך כולל של : 1,200 ₪ בתוספת 300 ₪ הוצאות משפט בנסיבות סיומה של המחלוקת גם אצל המפקחת על רישום המקרקעין וגם בדיון לפניי .
התביעה כנגד נתבעת 2 נדחית .

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בימ"ש קמא לא קיבל את טענת המבקשת כי לצורך הובלת השולחן לבית המשיבה פורק השולחן, אשר נרכש מתוך התצוגה בחנות המבקשת, והורכב מחדש בביתה של המשיבה, ולכן המשיבה אינה רשאית לבטל את העסקה מאחר שזכות הביטול אינה חלה לגבי "ריהוט שהורכב בבית הצרכן" בהתאם לתקנה 6(א)(1) לתקנות.
נקבע כי הוראות התקנה אינן חלות על מקרה בו לקוח רוכש מוצר מוגמר והעוסק מחליט, משיקוליו שלו, לפרקו לצורך ההובלה ולהרכיבו מחדש בבית הלקוח.
על אלו נוסיף, למעלה מן הצורך, כי בית המשפט לתביעות קטנות איננו קשור בסדרי הדין ועליו לפעול בדרך הנראית לו מועילה ביותר להכרעה צודקת ומהירה (סעיף 62(ב) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד – 1984).
כמו כן, על פי תקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל"ז – 1976, לבית המשפט לתביעות קטנות נתונה הרשות שלא להשתמש בסמכות שבסדר דין או בנוהג אם נראה לו הדבר מועיל יותר להכרעה צודקת ומהירה.
...
בהתאם לסמכותי מכוח תקנה 406(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984, ולאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה, אני מוצא כי אין היא מצריכה תשובה ויש לדחותה.
דיון והכרעה: לאחר שבחנתי את בקשת הערעור על נספחיה ואת פסק דינו של בימ"ש קמא הגעתי למסקנה כי יש לדחות את בקשת רשות הערעור.
בסיכומו של דבר, ומכל הטעמים שפורטו, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו