בענין: בקשה דחופה למתן צו עיקול; ובקשה לביטול צו עיקול זמני
ביום 19.3.2019 הגישה התובעת - המכללה המשותפת ("המכללה") כתב תביעה על סך 465,200 ש"ח נגד הנתבע בגין דרישתה לפצוי כספי הנובע מהפרת חוזה זכיינות בין הצדדים ובשל נזקים כתוצאה ממעשיו של הנתבע.
עוד נטען, כי הנתבע הפר את תנאי ההסכם מאחר שלא הפעיל כח אדם כנדרש בהתאם להוראות סעיף 3(3.1) להסכם; לא השקיע בשיווק ובפירסום; נימנע מלשלם עבור הוצאות תקורה לתפעול הקמפוס בחדרה; נימנע משלם דמי תמלוגים בשיעור של 22% מהתקבולים שנגבו על ידיו; דרש לקבל החזר של דמי פיקדון שהפקיד בהתאם להוראות ההסכם ודרש לקבל כספים נוספים שאינם מגיעים לו.
בהתאם, הוגשה התביעה, כאשר הנזק שנתבע במסגרתה הנו, כדקלמן:
סך של 22,200 ש"ח בגין תמלוגים בשיעור של 22%, כאמור, שלא שולמו על ידי הנתבע.
השיקולים במתן צו עיקול זמני:
תקנה 362 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 ("התקנות") קובעת את התנאים לשם מתן סעד זמני, כך:
"(א) הוגשה בקשה למתן סעד זמני במסגרת תובענה, רשאי בית המשפט ליתן את הסעד המבוקש, אם שוכנע, על בסיס ראיות מהימנות לכאורה בקיומה של עילת התובענה ובקיום התנאים המפורטים בהוראות המיוחדות בפרק זה, הנוגעים לסעד הזמני המבוקש.
...
לסיכומו של ענין זה אני קובעת, כי המכללה לא הציגה, בשלב זה, ראיות מהימנות לכאורה לעילת התביעה ודי בכך כדי לדחות את בקשת העיקול.
סיכום הדברים:
לאחר בחינת הראיות המצויות בפני בית המשפט בשלב זה, הגעתי לכלל מסקנה כי לא הוצגו ראיות מהימנות לכאורה לעילת התביעה ועל כן אין מקום להותיר את צווי העיקול שהוטלו בהחלטת בית המשפט מיום 19.3.2019.
בהתאם, אני מורה על ביטול צווי העיקול שהוטלו בהליך זה.
התובעת תישא בהוצאות הנתבע בסך של 2,850 ש"ח. סכום זה ישולם תוך 30 יום מהיום, אחרת יישא הפרי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.