מעיון בתיק נמצא כי ההליך בעיניינו של החייב בוטל בהמשך להחלטת בית המשפט מיום 24/7/13 (כב' השו' אברהמי), המורה כדלקמן:
"חרף טענתו בעיניין ההוראה לגבי תשלום מבנק הדואר (עניין שכנראה היה נכון לתקופה מוגבלת בלבד), הנתונים מעלים כי החייב אינו משלם את התשלומים החודשיים המוטלים עליו מזה זמן רב (וצבר 18 פיגורים). הסכום שנפסק על ידי כב' השופט בנימיני לקופת הכנוס אינו מעלה ואינו מוריד לעניין חובת החייב לעמוד בתשלומים החודשיים (חובה שהופרה עוד קודם לאותה פסיקה). הדברים אינם באים האחד על חשבון האחר. כמו כן, החייב אינו מגיש באופן סדיר דו"חות בגין הכנסות והוצאות. הוא אינו משתף פעולה כלל עם המנהל המיוחד, עם הכנ"ר ועם ההליך ומכביר את הוצאות המערכת. על סיגנונו של החייב אין צורך להרבות מילים באשר הדברים מדברים בעד עצמם ... למעשה, ההליך נמשך תקופה לא מבוטלת לאור ההנחה כי תמומש דירה באופן שיהא בה להביא לפרעון חובות החייב. ברם, לאחר שניתן פסק הדין בה"פ 1036/09, שינה החייב את טעמו ואינו נכון עוד למימוש זה. בכך, נשמט הטעם המרכזי שהמנהל המיוחד והכנ"ר ראו בעבר לקיומו של הליך. עוד ניתן לציין כי החייב הודיע בעבר כי הוא חפץ להביא לסיום ההליך. בנסיבות העניין אין אלא לומר כי היתנהלות החייב אינה מצדיקה את הגנת הפקודה ומתן סעדים לזכותו במסגרת דיני פשיטת הרגל, ובהתאמה, אין אלא להעתר לבקשת המנהל המיוחד ולהורות על ביטול ההליכים. עם זאת, למען הזהירות, כדי לנהוג כבית הלל ובשים לב לעמדת הכנ"ר, הוראת ביטול ההליכים לא תכנס לתוקף באופן מיידי כי אם ביום 1.9.13 אלא אם כן תוגש עד אותה עת הודעת המנהל המיוחד כי הוצגו לו אסמכתות על כך שהתשלומים בוצעו כסדרם לאורך ההליך (כאמור בסע' 5 לתגובה המשלימה של הכנ"ר) וכי היתנהלות החייב מצדיקה את השארת ההליך על כנו. בהיעדר הודעה כאמור עד למועד הנזכר, תכנס החלטת הביטול לתוקף ללא צורך בהחלטה נוספת, וצו עיכוב היציאה מן הארץ יתבטל ביום 1.11.13."
לאחר שניתנה החלטה זו, הגיש החייב מספר בקשות ובין היתר, בקשה מיום 2/10/13 להורות על ביטול הליכי פשיטת הרגל.
בהחלטה מאותו יום הובהר כדלקמן:
"... מובהר בזאת כי בהתאם להחלטת 24.7.13 - ההוראה המבטלת את הליך פשיטת הרגל של החייב נכנסה לתוקף ביום 1.9.13 ומאותו מועד יש לראות את ההליכים כמבוטלים (כשצו עיכוב היציאה מן הארץ יתבטל ביום 1.11.13, אף זאת כאמור בהחלטת 24.7.13). תשומת לב המנהל המיוחד והכנ"ר להערת המבקש בכל הנוגע לכספים שהצטברו בקופת הכנוס. יש להשלים הדרוש בעיניין זה." [ההדגשה שלי - י'ב'].
בהחלטה מאותו יום קבעתי כי "בקשת החייב אינה ברורה... בהחלטת בית המשפט מיום 24/7/13 ניתנה הוראה על הביטול מותנה של ההליך תוך שצוין במפורש כי אין צורך בהחלטה נוספת על מנת שהביטול המותנה ייכנס לתוקף. בהמשך לכך אף בוטל צו עיכוב היציאה מן הארץ שהוטל על המבקש. בנסיבות כמתואר, ברי כי ההליך בוטל זה מכבר".
למחרת היום הגיש החייב בקשה נוספת, שבה ציין כי במערכת הכנ"ר וכן במערכת ההוצל"פ עדיין מעודכן שהוא מצוי בהליך פש"ר. לתמיכה בטענתו צירף החייב מכתב הכנ"ר מיום 2/10/19, שלפיו בהתאם להחלטה מיום 12/7/2010 ניתן צו כנוס לנכסי החייב לפי פקודת פשיטת הרגל ומכוחו מעוכבים כל ההליכים כנגד החייב בגין חובות שנוצרו עד למועד שניתן צו הכנוס; וכן, דו"ח תיקים לחייב מההוצל"פ, שבו מצוין כי החייב בהליך פש"ר מתאריך 12/7/2010.
...
כפי שגם ציין הכנ"ר, כספים אלה יועברו להוצל"פ בכפוף להסדרת הוצאות ההליך, כך שבסופו של דבר לא יוותרו בקופת הכינוס כספים שהופקדו לאחר ביטול ההליך; ויש לדחות את הטענה להתעשרות שלא כדין כביכול בקבלת התשלומים.
עם זאת ולמען הסדר הטוב, אני דוחה את טענות החייב בעניין זה. כפי שציין עו"ד אינסל, ובצדק, צריך ומקובל לקבל את עמדתו של בעל התפקיד בבקשות שמוגשות בקשר עם התיק גם לאחר שההליך בוטל.
מעבר לכך שאין מקום לנקוט בלשון שבה נקט החייב, אין בטענות כל ממש, והן נדחות.