בשלב זה נותרה תביעת חוב אחת שטרם הפכה חלוטה, ולפיכך אין בשלב זה פעולה פוזיטיבית נוספת שבאפשרותה של המבקשת לעשות במסגרת ההליך וטרם נעשתה; שלישית, שגה בית המשפט המחוזי כשקבע כי אין בנסיעה תכלית לטובת הנושים, שעה שהמבקשת הבהירה כי חלק ממטרת הנסיעה הוא לגייס כספים מבני משפחתה לטובת הנושים; רביעית, שגה בית המשפט המחוזי בכך שלא נתן משקל לעובדה שהמבקשת היא יתומה מאב, המצויה בעיצומו של הליך גירושין קשה, ולכך שאם לא תיסע תיוותר לבדה במהלך חגי תשרי עם בתה התינוקת ללא עזרה וסיוע.
כפי שנקבע בעיניין טאהא, בקשה לביטול צו עיכוב יציאה מן הארץ במסגרת הליך פשיטת רגל מחייבת לאזן בין זכויות ואינטרסים מתנגשים: אלו של החייב מזה, ואלו של הנושים מזה.
...
המנהל המיוחד התנגד לבקשה, ונימק זאת בהתנהלותה של המבקשת במסגרת ההליך, אשר איננה מגישה דוחות כנדרש, איננה עומדת בצו התשלומים שנקבע לה ואף הסתירה את דבר ניהולו של עסק עצמאי שהקימה (מעשה שבגינו הוסכם על מתווה פירעון שלפיו תשלם המבקשת 50% דיבידנד נטו לנושים, בהתאם להוראת סעיף 63(א)(3) לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980).
ביום 28.8.2018 קבע בית המשפט המחוזי כדלקמן: "לאחר עיון בשלל הבקשות, התשובות והתגובות אני מוצאת לקבל את עמדת המנהל המיוחד. עוד בישיבת יום 04.02.18 עלתה הבעייתיות בהתנהלות החייבת. אינני רואה צורך להרחיב והצדדים מופנים לפרוטוקול הדיון. לאור זאת, בדין טוען המנהל המיוחד כי התנהלות החייבת בהליך בעייתית ואינה מצדיקה להיעתר לבקשות לביטול צו עיכוב יציאה מהארץ שלא לצרכים חיוניים, ושעה שאין בנסיעה כדי להביא תועלת לנושים. למרות כל הבקשות והתשובות לא עלתה כל הצעה מטעם החייבת לפעול בדרך שנסיעה זו תהא לטובת נושיה. החייבת גם לא קידמה את המתווה עליו הוסכם בישיבת יום 04.02.18. לא ראיתי להידרש למכלול הטענות בעניין הבנות שהיו או לא היו בין הצדדים שעה שאין מחלוקת כי לא ניתנה כל החלטה על ידי בית משפט. בנסיבות אלו אין מקום להיעתר לבקשה והיא נדחית".
מכאן הבקשה שלפנַי, בגדרה מבוקש להורות על ביטול צו עיכוב היציאה מן הארץ ולאשר את כתבי הערבות שהציגה המבקשת.
לאחר עיון בבקשה ובתגובה לה, באתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
מכל מקום, בנדון דידן, דעתי כדעתו של בית המשפט המחוזי כי אין הצדקה להעתר למבוקש.
אשר על כן, הבקשה לרשות ערעור נדחית.