לבית משפט קמא הוגשה ביום 18.7.2022 בקשת המשיבים להורות על תשלום ההוצאות שנפסקו לזכותם בפסק הדין הנ"ל; לעכב את כלל ההליכים המשפטיים המתנהלים בין המערער למשיבים (ביניהם ע"א 2808/22 הקבוע לדיון בפני בית משפט זה); ולחלופין או בנוסף – לבטל את הליך פשיטת הרגל בשל חוסר תום לב קצוני ומובהק.
בהתייחס לפסק הדין, המערערים טענו כי עיקר החוב כלפי רשויות המס נסב על קנסות; כי הקף החוב בדין קדימה נמוך ביותר וממילא ללא בירור מצבת הנכסים של המערערים ותביעות החוב אין אפשרות לידון בסוגיית הקטנת החוב; כי רשות המיסים מסרה למערערים כי אין היא מטפלת בקנסות במהלך תיק פשיטת רגל, וכי זה מתפקידו של המנהל המיוחד; וכי הוצגו תיכתובות עם רשות המיסים ואישור יועצת מס על טפול בחוב נכויים לכאורי, מסמכים המהוים רשומה מוסדית ותעודת עובד ציבור, כך שלא היה צורך בהעדת יועצת המס; וכי היה מקום לאפשר למערערים שהות קצרה לצורך הצגת הדוחות שהוגשו לרשויות המס, ואין לבטל את הליך פשיטת הרגל מטעם זה.
לבסוף, בהתייחס להחלטתו השנייה של בית המשפט, נטען כי בקשה לחייב את המערערים בהפקדת עירבון נתבקשה בעבר מבית הדין לעבודה ונדחתה; כי בית משפט קמא הסיג את סמכותו של בית הדין לעבודה; כי שגה בית המשפט בהתייחסו לאי תשלום הוצאות המשפט בסך 200,000 ₪ כחוב של התא המשפחתי הכולל את המערערת; וכי לא היה מקום להורות על הפקדת ערבון כספי לטובת הנתבעים (המשיבים) בקופת הכנוס, כשמנגד יש באפשרות המערערת להציג ערבות להבטחת קופת הכנוס עצמה.
כך, בתסקיר מיום 7.2.2022 צוין כי המערערים נמצאים בהליך פשיטת הרגל מיוני 2017 ועד היום לא הסירו את מחדליהם; המערערים לא מציעים מתוה ריאלי להסרת המחדלים; עושים דין לעצמם בנושא צו התשלומים ולא עושים מאמץ להשיא את קופת הנשייה.
...
דיון והכרעה
לאחר עיון בכתב הערעור על נספחיו הרבים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות לפי תקנה 138(א)(1) ל[תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט](http://www.nevo.co.il/law/157751)-2018.
בהינתן מסקנה זו, ומשאין עוד רלוונטיות לבקשת המשיבים לאסור את המערער, איני רואה להידרש לטענות המערערים על כך שבית משפט קמא לא אפשר את חקירת המשיבים על בקשתם.
סיכומו של דבר, שאיני רואה להתערב בפסק דינו של בית משפט קמא ובהחלטות מושא הערעור.