תמצית טענות הצדדים בכתבי הטענות
ב"כ המבקש, עו"ד עלאא תלאווי, וב"כ המשיבה, עו"ד אמיר ברק, הציגו את טיעוני שולחיהם כהרגלם בפירוט אך גם ברהיטות, בכתב ובעל פה, והטענות רבות ומגוונות.
בהקשר זה מפנה המבקש להחלטות שיפוטיות בהן ביטלו בתי משפט צוי הריסה מינהליים לאחר שקבעו כי נפלו פגמים מהותיים בהליך בשל "תמונה ראייתית מעוותת" (בצה"מ (שלום – באר שבע) 32551-12-19 גזיה אלהושלה נ' ועדת ערר לתיכנון ובניה מחוז דרום (פורסם בנבו, 29.4.20)) או כאשר נימסר "מידע מוטעה ומטעה בפרט עקרי ומרכזי ביותר בתצהיר" (בצה"מ (שלום – ירושלים) 33842-05-19 אחמד קומבר נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 21.7.19)).
כשלעצמי, אני סבור כי ברוח הדברים שנאמרו בבר"מ 7515/07 גלינה בר בע"מ נ' ראש עריית תל אביב יפו (פורסם בנבו, 5.9.07), בירור של טענה מעין זו יכול להעשות גם במסגרת הליך מינהלי, אך לא על סמך טענות בעלמא אלא רק על סמך נתונים עובדתיים מספקים, שיש קושי מובנה לאוספם או להציגם בהליך מינהלי מעין זה, שאמור להיות הליך מהיר ויעיל בהרבה מהליך פלילי.
לאחר כל זאת, בבחינת הנתונים העובדתיים שעל בסיסם ניתן הצוו ופורטו בסעיף 4 לתגובת המשיבה מיום 17.1.23 והתבררו גם בעדויותיהם של המפקח מטעם המשיבה ליאור מגידיש והמבקש, עולה כי אכן ביצע המבקש בנייה אסורה בקרקע חקלאית וכי השלמת בניית הגדר נעשתה רק סמוך להוצאת צו ההריסה (עדות המבקש, ע' 11, ש' 22-23), באופן שהצדיק את מתן הצוו.
...
על כן, דינה של טענת האכיפה הבררנית להידחות אף היא.
סיכומו של דבר
הבקשה נדחית.
כאמור, הבקשה נדחית, והתיק ייסגר.