צו ההפסקה השפוטי
בצו נכתב כי בהתאם לסעיף 236 לחוק התיכנון והבנייה (להלן: החוק), על המבקשים להפסיק כל שימוש אסור, למגורים, לאחסנה מסחרית או לאכסניה, במקרקעין הידועים כמשק 27 בכפר רות, גוש 5637 ו-5648, חלק מחלקה 4 וחלק מחלקה 12, שהם קרקע חקלאית מוכרזת.
ביתר פירוט, עולה מן הבקשה למתן הצוו כי המדובר בבנייה של מבנה יביל בשטח של כ-60 מ"ר, וכן שימוש חורג למגורים ב-4 יבילים בשטח כולל של כ-280 מ"ר, 8 יבילים בשטח כולל של כ-240 מ"ר, שימוש ביביל לצורך משרד בשטח של כ-50 מ"ר, שימוש בסככות בשטח של כ-1,000 מ"ר, שימוש לאחסנה בשתי קומות בשטח של כ-60 מ"ר, שימוש לצורך בית כנסת במבנה בשטח של כ-100 מ"ר, שימוש לאחסנה מסחרית במבנה פח בשטח של כ-800 מ"ר, וכן איחסנה נוספת בשטח של כ-200 מ"ר.
טענות המבקשים
המבקשים מאשרים כי השימושים המתוארים לעיל אכן מבוצעים על ידם, ואין בפיהם כל טענה נגד העובדות המתוארות בבקשה, אלא שלטענתם לא ניתן היה להוציא את הצוו, היות שהמקרקעין מצויים בשטח ההפקר בהתאם להסכמי שביתת הנשק בין ישראל לממלכת ירדן, משנת 1949, ולפיכך לא חל עליהם חוק התיכנון והבנייה.
בהמשך לכך, נראה לי כי מאחר שצווי הפסקה שפוטיים צריכים להנתן לאחר שקוים דיון במעמד הצדדים, אין כל הצדקה לאפשר הליך של הגשת בקשות לביטולם כפי שאיפשרו התקנות, אלא הדרך לפעול נגד הצוו צריכה להיות בהליך של ערעור (אגב- שונה עניינו של צו הריסה בלא הליך פלילי, מכוח סעיף 239 לתיקון, אשר יינתן בדרך כלל במעמד צד אחד, ועל כן מאפשר התיקון הגשת בקשה לביטולו, בהתאם לסעיף 240).
...
נימוקים נוספים
מעבר לכל האמור לעיל, לא ניתן להתעלם מן העובדה שהמבקשים מאשרים בפה מלא כי עד כה לא בצעו את צו ההפסקה השיפוטי, והשימוש האסור בעינו עומד.
סיכום
המבקשים השליכו אתל כל יהבם על הטענה בעניין תחולת החוק בשטח ההפקר, אך טענתם זו נדחית מכל וכל.
אשר על כן, אני דוחה את הבקשה לביטול צו ההפסקה השיפוטי.