מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול פסק דין שאישר הסכם פשרה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עם זאת, יש להביא בחשבון כי מדובר בתביעה המבקשת לבטל פסק דין שאישר הסכם פשרה בין צדדים, כשהתובע היה מיוצג כדין על ידי עורכי דין מטעמו, ולאחר שהנתבעת הסתמכה עליו, הפסיקה את כל ההליכים כנגדו ושחררה סך של כ-9 מש"ח שחולט לידיו ובכך שינתה את מצבה לרעה.
...
לאור כל האמור, לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים, מהות ההליך ומשכו הצפוי, סכום התובענה (השבה של למעלה מ-15 מש"ח) והזהירות הנדרשת בעת מתן החלטה בבקשה להפקדת ערובה כאמור בהלכות שצוינו לעיל, וכן העובדה כי מדובר בנתבעת שהיא המדינה, מצאתי לנכון לצמצם משמעותית את בקשת המדינה ולהעמיד את חיובו של התובע בהפקדת ערובה בסך של 75,000 ₪ בלבד.
הבקשה מתקבלת אפוא.
התובע ישלם הוצאות הבקשה בסך 5,000 ₪.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

אודות אופיים המיוחד של הסכמי פשרה שקבלו תוקף של פסק דין, ניתן ללמוד גם מדברי כב' השופטת ברק ארז בעיניין ע"א 647/20 אלישקוב נ' בונוס [פורסם במאגרים המקוונים], שם דחה בית המשפט העליון [בדעת רוב], בקשה לביטול פסק דין שאישר הסכם, לגביו נקבע כי חוקיותו מוטלת בספק שכן נקבעה בו ריבית העולה, לכאורה, על הקבוע בצו הריבית, וכדבריה: "אם כן, בסיכומו של דבר, אני סבורה כי קבלת טענות המערער במקרה זה עלולה לרוקן מתוכן את השמוש בכלי הפשרה, ובפרט פשרה בחסות שיפוטית המקבלת תוקף של פסק דין. אל לנו לשכוח מושכלות יסוד. מוסד הפשרה נועד, בין היתר, לאפשר לבעלי דין ליפתור את הסיכסוך ביניהם במהירות וביעילות. ההסכמות שאליהן מגיעים הצדדים במסגרת הסכם פשרה משקפות הקצאת סיכונים שבמסגרתה כל אחד מהם עשוי "לוותר" על טענות שהוא בטוח בצדקתן.
...
בנסיבות אלו, ולאחר ששקלתי פני הדברים לכאן ולכאן, דומני כי יש להורות על עדכון חוו"ד וביצוע התשלום כפי ערכו של הבית נכון למועד פסק דין זה. לאור האמור, אני מורה לצדדים לפנות מידית, ולא יאוחר מ- 10 ימים ממועד פסק הדין לשמאית לצורך עדכון חוו"ד. הצדדים ישאו בשכ"ט השמאית ע"פ חלקם היחסי, כפי שנקבע בהסכם הפשרה.
השמאית תגיש את חוו"ד המעודכנת בתוך 21 יום מהיום, והנתבע ישלם לתובעים את הסכומים המגיעים להם בהתאם ללו"ז התשלומים שנקבע בהסכם הפשרה.
התובעים ישלמו לנתבע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 35,000 ₪ בצירוף מע"מ כחוק.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לגישתו, המבקשת לא טענה לעילה המצדיקה את ביטול פסק הדין שאישר את הסכם הפשרה.
...
על פי טענה זו, התביעה האזרחית הוגשה מלכתחילה כדי שתימחק בסופו של דבר.
בוודאי שאין בסיום ההליך למעלה מעשור לאחר הגשת התביעה כדי להוביל למסקנה שהתביעה הוגשה מלכתחילה למראית עין בלבד.
סוף דבר; הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

באופן ספציפי בכל הנוגע לביטול פסק דין שנתן תוקף להסכם פשרה, בשל טענה שאותו הסכם נגוע באי חוקיות נפסק, כי ביטולם של פסקי דין הנותנים תוקף להסדר פשרה בשל טענת אי-חוקיות, או המנעות מלכתחילה מאישורו של הסדר פשרה מחמת אי-חוקיות, צריך להיות שמור למקרים חריגים ביותר, שבהם אי החוקיות הייתה גלויה, או שברור כי בית המשפט שבחן את הסדר הפשרה היה צריך לזהותה ולהמנע מליתן לה תוקף (עניין אלישקוב).
...
תמצית טענות התובע בתגובה לבקשה יש לדחות את הבקשה מהנימוקים הבאים: סילוק על הסף יינתן במקרים חריגים במיוחד, שעה שהתובע לא יוכל להצביע, ולוּ בראשית ראיה, על אינטרס לגיטימי המצדיק את מתן הסעד לו עתר, זאת, ביתר שאת כאשר המבקשת היא המדינה, אשר חלה עליה חובה לנקוט משנה זהירות טרם העלאת טענות במישור הפרוצדורה.
מעבר לנדרש ומבלי לקבוע מסמרות בעניין, אני סבור כי ממילא בנסיבות העניין קשה לקבל טענה זו לפגמים בכריתת הסכם הפשרה, בעיקר לנוכח העובדה שבזמן אמת, לפני חתימתו ובסמוך לאחר ביצוע הסכם הפשרה, בוברוף לא העלה כלל את הטענה, הגם שניהל דין ודברים בכתב מול המדינה אודות הסכם הפשרה.
לאור המסקנה אליה הגעתי, מתייתר מאליו הצורך לדון ביתר טענות הסף אותן העלתה המדינה.
סוף דבר לאור מכלול האמור לעיל, הבקשה לסילוק על הסף מתקבלת והתביעה נמחקת.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

במסגרת הסכם הפשרה הוסכם, בעקרו של דבר, כי יינתן צו פינוי נגד אחיעם עד ליום 15.8.2019, בכפוף לכך שהאגודה תשלם לאחיעם דמי פינוי בסך של 400,000 ש"ח. ביום 6.8.2019 הגישה האגודה לבית משפט השלום בירושלים תביעה לביטול פסק הדין שאישר את הסכם הפשרה.
...
יוער כי אחיעם לא השיב לבקשה לעיכוב ביצוע, אך מתשובתו לבקשת רשות הערעור ניתן להסיק, מטבע הדברים, כי הוא מתנגד גם לה. לאחר עיון בבקשת רשות הערעור ובתשובה לה, על נספחיהן, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות, וממילא נדחית אפוא גם הבקשה לעיכוב ביצוע.
בפסק דינו קבע בית משפט השלום, על בסיס הראיות שהוצגו בפניו, כי: "בעניננו לא הוכח כי נפל פגם מן הפגמים ברצון בהסכמת [האגודה] להסכם הפשרה", וכי: "התרשמתי כי [האגודה] מתחרטת, פשוטו כמשמעו, על ההסכם אליו הגיעה עם [אחיעם], לאחר ששקלה בשנית את צעדיה ובאה למסקנה, בדיעבד, כי עשתה מקח טעות, או בלשון המשפטית עשתה 'טעות בכדאיות העסקה'". העולה מקביעות אלו, אשר אושררו בפסק דינו של בית המשפט המחוזי נושא הבקשה דנן, הינו כי אף אם התשובה לשאלה העקרונית שמציגה האגודה הייתה נענית בחיוב, לא היה בכך כדי לשנות את התוצאה.
סיכומו של דבר: מן הטעמים המפורטים לעיל דין הבקשה להידחות, ועמה ממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע ומבוטל הצו הארעי אשר ניתן בהחלטתי מיום 11.5.2023.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו