התובעים תוקפים בתביעותיהם תחילה את הסכמתם האמורה:
15.1 שור את הסכמתה לדחיית התביעה בשל טענה להפעלת לחץ כבד על ידי בא כוחה דאז, חוסר הבנה של משמעות הדחייה והעדר גמירות דעת אף בשל מצבה הרפואי החמור;
15.2 טבצ'ניק ושדה את הסכם הפשרה בו התקשרו לטענתם עקב דברי בית המשפט ותחת לחץ וחשש שאם לא יסכימו להסכם, יפסקו כנגדם, באותו מעמד, דמי שימוש ראויים בסך 15,000,000 ₪ וכטענתם "...עומדים באותו יום לצאת עם פסק דין כנגדם בגובה של 15 מיליון ₪ במסגרת העתירה". עוד טענו, כי בא כחם נבהל אף הוא מדברי בית המשפט, מיעט בהסברים ועקב כך חלה אצלם טעות בהבנת המצב המשפטי.
במסגרת התובענות ביקשו התובעים כולם סעדים דומים כדלהלן:
86.1 סעד הצהרתי לפיו לטבצ'ניק האב היו זכויות חכירת משנה במקרקעין מכח חוזה החכירה הישן;
86.2 סעד הצהרתי לפיו הערייה הציגה מצגי שוא כוזבים לערכאות, בכל הקשור לאי תשלום דמי חכירה על ידי התובעים עד לשנת 2001, וסרבה לחדש את חכירת המשנה בשל העדר זכויות על שם טבצ'ניק האב;
86.3 להורות על ביטול פסקי הדין שניתנו בהסכמה בעתירה המנהלית;
86.4 להורות לנתבעת לפנות פעם נוספת למשרד הפנים, בהתאם לסעדים שיינתנו בהליכים דנן, להארכת חכירת המשנה בפטור ממכרז;
86.5 להורות על המשך ההליכים במסגרת העתירה המנהלית, ככל שהעירייה תסרב להאריך את חכירת המשנה.
שם נקבע כי בהעדר טעם מיוחד, כבד משקל ומשכנע, לא יתקבלו טענות כנגד פסק-דין המעניק תוקף לפשרה, שניתן מתוך הבנת הצדדים את ויתוריהם ובהסכמתם:
"פסק-דין המעניק תוקף לפשרה שהושגה בין מתדיינים מאופיין בשלושה: ראשית, יסודו בחוזה. שנית, החוזה הוא פרי פשרה בין מתדיינים בהליך שפוטי. שלישית, החוזה הופך לבקשת המתדיינים לפסק-דין אם בית-המשפט מוצא אותו ראוי ומאשרו. מאפיינים אלו אינם עומדים בגפם, אלא משליכים הם זה על זה. שכן, עצם השגת הפשרה, כמו גם קיומו של ההליך השפוטי כמסגרת לניהול משא ומתן, מבטיחים את החוזה שנכרת מפני טענות העשויות לשלול את קיומה של ההיתקשרות מעיקרה – כגון העדר גמירת-דעת – או מפני טענות המקימות עילה לביטול החוזה, כגון טעות, הטעה, כפייה ועושק.
...
תחילה וכאמור, המסקנה המתבקשת מההסדר הדיוני הראשון היא כי התובעים הסכימו כי דמי החכירה החודשיים יעמדו על סך של כ – 100,000 ₪ ובחישוב פשוט כ – 1.2 מיליון ₪ לשנה.
שימוש לרעה בהליכי משפט
הנתבעת טענה כי דין התביעה להידחות אף בשל שימוש לרעה בהליכי משפט, כשלעצמו, וזאת בשים לב לטענות בדים מובהקות שהעלו התובעים.
סיכום
לנוכח כל האמור, התביעות נדחות.