מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול פסק דין עקב שימוש בייפוי כוח מזויף

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

תביעה זו מוגשת עקב הליך אחר שהתנהל בין התובעת לבין הנתבע לסעד הצהרתי בבית משפט השלום בפתח תקווה אצל כב' השופט ברגנר (ה"פ 38346-11-14) הקובע כי הרכב מושא התובענה הוא בבעלות התובעת והיא בעלת זכויות השמוש והחזקה ברכב, וכי לנתבע אין כל זכות קניינית או חוזית ברכב או כל שימוש או חזקה.
לאחר דיון ולאחר שב"כ הנתבע "טען את מלוא טענותיו, המשפטיות והעובדתיות", ניתן על ידי בית המשפט פסק דין אשר קיבל את התביעה והעסקה בין בן הזוג לבין הנתבע נעשתה ללא ייפוי כוח כדין מצד התובעת ולנתבע אין כל זכות ברכב.
הנתבע הגיש בקשה לביטול פסק הדין בשל העידר הופעה מצידו באופן שלא נחקר על תצהירו ובית המשפט דחה את בקשתו בהחלטה ארוכה ומנומקת.
על כן, איני קובעת דבר בנוגע לאמתות הטענות בדבר גניבת הרכב על מסמכיו לרבות תעודת זהות ודרכון וזיוף ייפוי כוח - כטענת בן הזוג והתובעת, או בדבר טענת בן הזוג כי מעולם לא פגש בנתבע אל מול טענת הנתבע כי בן הזוג כן נפגש עמו ואף יש לו עד שהוא חבר משותף שיעד כן (לנתבע היה די זמן והותר, כל שכן עת מדובר בתביעה קטנה, להביא עדים מטעמו בשים לב לכך שזו דיון רביעי במספר באותה פרשה אצל שלושה מותבים).
...
על כן, התביעה מתקבלת באופן שהנתבע ישלם לתובעת סך של 32,000 ₪ וכן 800 ₪ הוצאות משפט.
סך הכל ישלם הנתבע לתובעת 32800 ₪ תוך 30 יום מהיום.
הסכום ע"ס של 1500 ₪ יחולט לטובת התובעת, כך שהנתבע ישלם אך את היתרה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המבקשים ממשיכים וטוענים בתשובתם כי, מכתב ההיתחייבות של המשיב מיום 8.8.21, שצורף על ידי המשיב, שלפיו מאשר המשיב כי אין לו כל חלק או עניין בפרויקט, הנו מכתב מזויף שאינו נושא את חתימתו של המשיב; המבקשים מכחישים כי נימסרה למשיב לו כל המחאה, כנטען בסעיף 14 לתגובת המשיב; הסכומים ששולמו על ידי האחים עזרא, כאמור בסעיף 15 לתגובת המשיב, היו אמורים להיות משולמים על ידי האחים עזרא בכל מקרה, בהתאם להוראות הסכם הקומבינאציה אשר נחתם בין האחים עזרא לבין המבקשת; בין המבקשים לבין האחים עזרא קיימת היתחשבנות כספית שהצדדים ילבנו אותה ללא העזרה של המשיב.
מעבר לכך, וזה העיקר, כאמור המבקשים עותרים למתן סעד במטרה למנוע מן המשיב לעשות שימוש בייפוי כוח בלתי חוזר, שניתן לו על ידי המבקשות בחודש יולי 2021; המשיב טוען כי ייפוי כוח הבלתי חוזר ניתן בהתאם לפסקי הבוררות שאושרו על ידי בית המשפט מחוזי מרכז, על מנת להבטיח את קיום ההסדרים שנקבעו בפסקי הבוררות; עיון בפסקי הבוררות מעלה כי יש צדק בטענת המשיב, שכן, סעיף 14 לפסק הבוררות המשלים מיום 2.2.21 קובע כי: "גמול (המבקשת) מאשרת כי מינויו של בן חיים לעניין הפרויקט וייפוי כוח שניתן לו הנו בלתי חוזר ולא יהיה לגמול שום טענה בעיניין מינוי זה ו/או החלטות ו/או פעולות שביצע שלמה בן-חיים עד לסיום הפרויקט". על פי הדין, ייפוי כוח בלתי חוזר נועד להבטיח זכותו של אחר, כאשר זכות זו חייבת להתקיים כתנאי לכך שתנתן הרשאה להבטחתה: "ללא זכות של אחר אין מקום להרשאה הנתנת להבטחת הזכות. ייפוי הכוח אינו יוצר בדרך כלל כשלעצמו, את הזכות, אלא מהוה את המכשיר לביצועה, בהנחה כי הזכות קיימת באופן עצמאי"( ראו: ע"א 404/84 סיעתי נ' סיעתי (7.5.1987); ע"א 1516/99 לוי נ' חיג'אזי (4.4.2001); סעיף 15 (ב) לחוק השליחות, תשכ"ה-1965).
במקרה דנן, ההסדר שייפוי הכוח נועד לביצועו עוגן במסגרת פסקי בוררות שאושרו בבית המשפט המחוזי מרכז; לפיכך, הדרך להשיג על הסדר זה היא על ידי נקיטה בהליך מתאים לביטול פסק הדין שאישר את פסקי הבוררות בבית המשפט שנתן את פסק הדין, הוא בית המשפט המחוזי מרכז, כפי שהמבקשים אף טענו בתשובתם לתגובת המשיב שבכוונתם לעשות; ההליך שבפניי נועד לעקוף את דרך המלך האמורה, ולכן דינו דחייה.
...
בענייננו, אין חולק כי ייפוי הכוח ניתן למשיב כדין, הן בהתאם להחלטת האספה הכללית והן באמצעות אישורו על ידי נוטריון; המבקשים למעשה עותרים לביטול ייפוי הכח או להשעות את תוקפו, בשל טענתם לבטלות ההסדרים שנקבעו בפסקי הבוררות שהמבקשות היו צד להן, ואשר אושרו על ידי בית המשפט המחוזי מרכז; סבורני כי דרך הילוך זה של המבקשים, הוא בבחינת רתימת העגלה לפני הסוסים, שכן, כפי שצוין, על פי הפסיקה, גורלו של יפוי הכח תלוי בגורל העסקה או ההסדר שנועדו למימוש באמצעות ייפוי הכוח; ייפוי הכוח הינו מוצר נלווה לאותו הסדר או עסקה שלשם ביצועם הוא ניתן; כל עוד ההסדר שאושר בפסקי הבוררות שריר וקיים, כך גם ייפוי הכוח שניתן מכוח אותו הסדר יהיה שריר וקיים ולא ניתן לביטול.
מעבר לכך, בנסיבות העניין סבורני כי מאזן הנוחות נוטה לחובת המבקשים, שכן, כאמור, אן חולק כי נקשרו הסכמים והועברו כספים מכח פסקי הבוררות שנתנו בסמכות, כשהמבקשות מיוצגות כדין על ידי המשיב מכח החלטות אסיפה כללית ויופי כח בלתי חוזר; מתן הסעד הזמני עלול לפגוע באינטרס ההסתמכות של צדדים שלישיים לרבות אחים עזרא ורוכשי דירות ולגרום להם נזק רב. מנגד, המבקשים יכולים להיפרע פיצוי בגין הפרת ההסכם על ידי המשיב כטענתם, כפי שאף מסרו בתשובתם, שבכוונתם לתבוע את המשיב בתביעה נפרדת בגין כך. סוף דבר, הבקשה נדחית.
המבקשים ישלמו למשיב הוצאות משפט בסך 7,000 ₪.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 11.7.18 הגיש בא כוח המבקשים, עו"ד י' רבינוביץ, בקשה לשיחרור מייצוג בשל "חילוקי דיעות באשר לאופן המשך הטיפול בתיק שבכותרת ולמעלה מן הצורך, בשל כך שהמבקשים טרם הסדירו את תשלום שכ"ט כפי שסוכם". עו"ד רבינוביץ הוסיף כי "הניסיון למסור באופן אישי לידי המבקש 1, שפעל בשם שאר המבקשים, את ההודעה על הפסקת הייצוג לרבות בקשתה האחרונה של המשיבה 1 והחלטת בית המשפט בעיניינה, נחלו כישלון חרוץ וזאת אף לאחר ניסיונות לעדכנו טלפונית בעיניין, שלא הצליחו". לדיון שהתקיים ביום 25.10.18 לא התייצב איש מבין המבקשים ועו"ד רבינוביץ הודיע כי "כל ההתנהלות היתנהלה מול מבקש 1, בזמנו הוצא ייפוי כוח ששאר המבקשים מסמיכים את מבקש 1 לפעול בשמם ... אנחנו איבדנו כל קשר עם המבקש. פעם אחרונה שנוצר קשר היא לאחר חוות דעת, יצרתי איתו קשר כדי לעדכן אותו במה שהמומחה קבע. מה שקרה לאחר מכן, חלו אי הסכמות בנוגע להמשך היתנהלות התיק. הם הפסיקו לשלם את שכר הטירחה למשרד". בעקבות הדיון ניתנה החלטה, ולפיה נוכח אי התייצבות המבקשים לדיון שוקל בית המשפט לעשות שימוש בסמכויות המפורטות בסעיף 157 לתקנות סדר הדין האזרחי.
לטענתם, אין להם כל קשר עם מבקש 1, אשר הגיש את התובענה דנן ללא ידיעתם תוך שהוא מציג ייפוי כוח מזויף מטעמם: "המבקשים מעולם לא חתמו לתובע ו/או לכל אחד אחר על ייפוי כוח וכן לא ידעו אודות ההליכים שמנהל התובע בשמם בבתי המשפט השונים". המבקשים מוסיפים וטוענים כי עו"ד רבינוביץ "היתנהל מול התובע בלבד ולא בדק כלל את אמתות ייפוי הכח שלכאורה נחתמו ע"י המבקשים". עוד טוענים המבקשים כי כל החומר בתיק לא הומצא לידיהם וכי נודע להם על פסק הדין "שעה שקבלו לידיהם התראה בטרם הגשה לבצוע של תיק הוצאה לפועל לפסק הדין דנן". לפיכך לטענתם יש לבטל את פסק הדין מטעמים של צדק וכי בנסיבות אלה אף אין צורך להדרש לסכויי הצלחתם בהליך.
...
אשר לדברי משיבה 1 בדבר תשלום חוב ההוצל"פ, טוענים המבקשים כי "לא המשיב 2 ולא אחיו הם בעלי הרשאה מטעם המבקשים, והמבקשים אינם מכירים אותם ולא יודעים מדוע ובאיזה אישור פעלו בשמם". דין הבקשה להתקבל בנוגע למבקשים 2, 3 ו-8 (כציון מספרם בתיק העיקרי).
בעניינם של מבקשים 4, 5 ו-6 נדחית הבקשה.
משלא התייצבו לדיון ולא השמיעו את טענותיהם דין בקשתם לביטול פסק הדין להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

התובעת (החייבת בתיק ההוצאה לפועל) הגישה בקשות לתיק ההוצל"פ לביטול כל ההליכים כנגדה וסגירת התיק , ובין היתר טענה כי התיק ניפתח תוך שימוש בייפוי כח מזויף או כוזב, כי מדובר בנציגות בלתי חוקית, וכי פסק הדין שהוגש לבצוע ניתן במירמה ובאי חוקיות.
כך או כך, גם הטענה כנגד ייצוג לא כדין של נציגות הבית המשותף על ידי עו"ד אריאלי נדחתה על ידי כב' הרשמת וערכאת העירעור, וכך גם עילת התביעה כנגד הנתבע 3, עו"ד אריה נגה, בגין שימוש בייפוי כח מזויף נדונה על ידי כב' הרשמת ההוצל"פ וערכאת העירעור ונדחתה.
...
להלן החלטתי בבקשות התלויות ועומדות לסילוק התביעה על הסף בתביעה שבפני עותרת התובעת לביטול שני פסקי דין חלוטים, שניתנו על ידי כב' המפקחת על המקרקעין אסתי שחל (להלן המפקחת) מחמת מרמה, וכן להורות על סגירת תיק ההוצל"פ שנפתח לביצוע פסק הדין.
לאור כל האמור לעיל, התביעה כנגד כל הנתבעים, נדחית.
הבקשה לצירוף נתבעת נוספת, נציגות הבית המשותף, נדחית.
לפיכך, התביעה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד ע"א 31173-06-23 צ'ורני נ' רשם המקרקעין נתניה ואח' לפני: כבוד השופטת מיכל נד"ב, אב"ד כבוד השופטת חנה קיציס כבוד השופטת יסכה רוטנברג המערערת אולגה צ'ורני ת"ז 312756208 – בעצמה המשיבים .1 רשם המקרקעין נתניה משרדי ממשלה 500106295 ע"י בא כוחה עו"ד רועי בן עמי .2 הפניקס חברה לביטוח בע"מ ח.פ 520023185 .3 משרד עו"ד אריה נגה המשיבים 3-2 ע"י ב"כ עו"ד אפרת מלניק .4 לשכות ההוצאה לפועל משרדי ממשלה 500102264 ע"י בא כוחה עו"ד רועי בן עמי פסק דין
המערערת טענה בפני רשמת ההוצאה לפועל שיש לסגור את תיק ההוצאה לפועל שכן הנציגות אינה חוקית והתיק ניפתח תוך שימוש ביפוי כוח מזויף.
נעיר כי המשיבות 1 ו-4 טענו בבית משפט קמא שיש לברר את התביעה לביטול פסקי הדין מחמת מירמה בפני המפקחת, שהיא הערכאה שנתנה את פסקי הדין.
עיינו בכל טענות המערערת ולא מצאנו שיש בהן לבסס את עילת התרמית: הטענה לזיוף פרוטוקול בחירת הנציגות – המערערת טוענת לזיוף פרוטוקול אספות הדיירים לבחירת הנציגות הראשונה של הבניין (אספות דיירים מיום 1.4.2019 ומיום 7.8.2019), ושהיא גילתה את עובדת הזיוף בחודש אפריל 2021 (לאחר שניתנו פסקי הדין של המפקחת).
...
אחר הדברים האלו, החלטנו לדחות את הערעור ונפרט את נימוקינו לכך בקצרה.
עיינו בכל טענות המערערת ולא מצאנו שיש בהן לבסס את עילת התרמית: הטענה לזיוף פרוטוקול בחירת הנציגות – המערערת טוענת לזיוף פרוטוקול אסיפות הדיירים לבחירת הנציגות הראשונה של הבניין (אסיפות דיירים מיום 1.4.2019 ומיום 7.8.2019), ושהיא גילתה את עובדת הזיוף בחודש אפריל 2021 (לאחר שניתנו פסקי הדין של המפקחת).
לאור האמור הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו