אציין כי נתתי את דעתי בין השאר, לניסיונות המשיבות קודם להגשת התביעה להפעיל את מנגנון הגישור לפי ההסכם, ניסיונות שהמערערת לא מצאה לנכון להתייחס אליהם; למחדלים בהתנהלות המערערת גם לאחר שנטלה ייצוג משפטי ישראלי (מנוסה); לכך שבבקשה לביטול פסק דין נכתב כי תצהיר מאומת כדין יוגש לתיק בית המשפט "במהלך הימים הקרובים", אך דבר זה לא אירע ימים ואף שבועות לאחר מכן (ועוד קודם שהושהו מועדים בהליך בשל גישור), ואף לא עת הודע – חודשים מאוחר יותר – על סיום הגישור וניתנו הוראות לעניין המשך ההליך; להעדר טענה מבוססת כי אין בידי המערערת להפקיד את הסכום (למעט אמירה בעלמא לגבי חסימת דלתות, לא אותר טיעון ובודאי לא פירוט בסוגיה זו); ועוד.
אין סתירה בין טענה כזו לבין ההלכה אליה הפנו המשיבות, כי יש מקרים בהם מחדלו של בעל דין יצדיק דחיית בקשה לביטול פסק דין גם אם הראה הגנה לכאורית: "...יש להתייחס, כידוע, לשתי שאלות: ראשית, מה הטעם למחדל בגינו לא הוגש במועד כתב הגנה... שנית, האם העלתה הנתבעת טענות הגנה המצדיקות בירור... לשאלה השנייה מבין השתיים יש ליתן, בדרך כלל, משקל רב יותר מאשר לשאלה הראשונה. יחד עם זאת, יהיו מקרים בהם המחדל הוא כה משמעותי עד שיהא בו כדי להאפיל על התשובה לשאלה השנייה" (ע"א 1782/06 משרד הבינוי והשיכון נ' סולל בונה בע"מ (6.4.2008), סע' 6 לפסק דינו של השופט (כתוארו אז) גרוניס); ור' למשל גם: עניין עובד, סע' 8.
בתצהיר שצורף לבקשה אין היתייחסות שיכולה ללמד על היבט כספי בלתי הפיך.
...
ככל שהטענה לנזק בלתי הפיך מתייחסת לכך שפסק הדין לא יבוטל, טיעון כזה לוקה אף הוא ולו משום שאין הסבר של ממש לגבי קושי לקיים את התנאים תוך שמירה על זכויות באופן שיוביל מחד גיסא לביטול פסק הדין אך גם יאפשר מאידך גיסא את השבת הפקדה (וכל תשלום אחר) ככל שהערעור מתקבל.
לאלה אוסיף כי כפי שנזכר בהחלטה מיום 15.2.2024 בה ניתן צו ארעי, היה קושי בהגשת בקשה לעיכוב ביצוע החלטה שניתנה כחודש קודם לכן, רק ערב המועד האחרון שנקבע לביצועה; "התקופה הקצובה בדין להגשת מסמך אינה השיקול היחיד בכגון אלה. בנסיבות מסוימות די היה במועד הגשת בקשה מסוג זה על מנת שלא להיעתר לה" (שם).
הערעור נדחה.