מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול פסק דין סגירת תיק הוצאה לפועל עקב אי מיצוי הליכים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשות נוספות מטעם המבקשים הנן מתן ארכה לבקשה לביטול פסק הדין, מתן ארכה להגשת כתב הגנה ועיכוב הליכי הוצאה לפועל.
לטענת המבקשת כי גילתה כי ניתן נגדה פסק דין רק לאחר שניסתה לצאת את הארץ וגילתה כי יש כנגדה צו עיכוב יציאה מן הארץ בשל פתיחת תיק כנגדה בהוצאה לפועל, עקב מתן פסק דין כנגדה במעמד צד אחד.
לטענת המבקשים לאור העובדה כי אי קבלת דברי הדואר היא תוצאה מצערת ולא עקב זילזול בבית הדין, הפגם בהמצאת כתב התביעה מצדיק ביטול מן הצדק של פסק הדין.
בעקבות דברים אלו, שב בית הדין הארצי ונתן משנה תוקף למגמה זו, וביטוי לכך אנו מוצאים בפסק דינה של כב' השופטת ארד בענין רולס יוסף אדריכלים בע"מ נ' דב חוסטצקי (ע"ע 1462/02): "בית דין זה חזר ושנה לא אחת, כי בפגם של פרוצידורה אין כדי לפגוע בזכות החוקתית של מיצוי הדין, ומרכיב מהותי הימנה היא זכותו של בעל דין להביא את גירסתו בפני בית-הדין, בטרם הכרעה. אכן, ייתכנו גם ייתכנו מקרים בהם היתנהגותם של בעלי הדין, או מי מהם, תחייב הפעלתה של הסנקציה הקבועה בתקנה 49 לתקנות. אולם, אין לדבוק במורה הדרך הפורמלי בלבד, אלא ליתן את הדעת לכלל נסיבותיו של המקרה, באופן שהצדק לא רק ייעשה, כי אם גם ייראה. בעניינינו, כאמור, אין נסיבות המקרה בכללותן מצדיקות סגירת דלתות בית-הדין בפני החברה ושלילת זכותה למיצוי הדין" (ס' 9 לפסה"ד).
...
אקדים ואומר כי בנסיבות המקרה שלפני, מצאתי כי נכון יהיה לבטל את פסק הדין שניתן במעמד צד אחד כנגד המבקשים מהטעמים שיפורטו להלן.
למעלה מן הצורך אוסיף כי בנסיבות המקרה דנן נראה כי על פניו עומדות למבקשים טענות הגנה המצדיקות כי בית הדין יתן להם את יומם בבית הדין, טענות אלה, לו היו נשמעות במועד, היו יכולות להוביל לתוצאה שונה מזו שהתקבלה בסופו של דבר בפסק-הדין.
סוף דבר – פסק הדין כנגד המבקשים 1-2 מיום 8.11.16 יבוטל.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשת המבקש למתן פסק דין על יסוד התובענה בשל אי התייצבות המשיב לישיבת קדם משפט ואי הגשת תשובה במועד, נדחתה, תוך חיוב המשיב בהוצאות.
מינויו של המשיב ככונס נכסים על בית המגורים נרשם בפנקסי רישום המקרקעין ביום 5.6.2006 ומאז בית המגורים נמכר במסגרת הליכי הכנוס, תמורת מכירתו חולקה ובהתאם להחלטה מיום 16.3.2016 המשיב שוחרר מתפקידו, מינויו ככונס בוטל ור' ההוצל"פ הורה על השבת הערבות ועל סגירת תיק ההוצל"פ. בפסק הדין שניתן בת"א 57825-01-17 (נספח 25 לתשובת המשיב) קבע בית המשפט המחוזי כי מכירת הנכס בהליך כנוס הנכסים וחלוקת תמורת המכר התבצעו בפקוח ראש ההוצאה לפועל ועל פי הוראותיו.
המבקש אינו טוען בתצהיר בתמיכה לתובענה ובתצהיר המשלים שהגיש ביום 1.8.2019 כי רק ממועד זה הוא ידע על מינוי המשיב ככונס נכסים בהליך מימוש המשכנתא או על כך שצו המינוי לכאורה לא ניכנס לתוקף בשל אי הפקדת ערובה והעדר חותמת "הופקדה ערבות. כל שנטען הוא שבעקבות ההחלטות שדחו את בקשת המשיב להיתמנות ככונס נכסים על בית המגורים במסגרת הליך ביצוע השטר, הוא כיתת רגליו בלשכות ההוצאה לפועל בכפר סבא ובתל אביב לבחון האם הופקדה ערבות והאם הצוו הוחתם. טענת המבקש מוקשת אף לגופה, שעה שהמבקש בשנת 2008 מבקש לבטל את מינויו של המבקש ככונס נכסים בהליך מימוש המשכנתא, טוען שלא היה כלל מינויו ומצרף לבקשתו את כתב הערובה בחתימת המשיב.
יחד עם זאת, ההליך שהמבקש נקט נגד המשיב בתפקידו ככונס בשנת 2007 במסגרת בר"ע 1734/07 לעצירת הליכי פינוי בית המגורים, יש בו להשתיק ולמנוע מהמבקש להעלות טענותיו כיום, מכוח עיקרון מיצוי העילה המהוה חלק מדוקטרינת מעשה בית דין.
...
העובדה שבשני מועדים שונים, בשתי עמדות שונות, צווי המינוי שניתנו בתיקים שונים נחתמו באותו אופן, כך שהמילים "הופקדה ערבות" הוספו בכתב יד על גבי חותמת לשכת ההוצאה לפועל, מחזקת את המסקנה שאין ממש בטענת המבקש לכך שצו המינוי לא נכנס לתוקף מאחר והמילים "הופקדה ערבות" נכתבו בכתב יד ולא הוחתמו בחותמת.
מקובלת עלי עדותו של המשיב שהצו היחיד שהוא נדרש לחותמת הוצאה לפועל הוא ללשכת רישום המקרקעין (עמ' 22 שו' 7-11).
עמידת המבקש על כך שהמילים "הופקדה ערבות" יוטבעו בחותמת שעה שהופקדה ערבות, כיתוב זה הוסף על גבי חותמת ההוצאה לפועל ודרישתו מטעם זה להורות כי צו מינוי כונס נכסים לא נכנס לתוקף שעה שהליכי הכינוס הסתיימו והנכס מומש, עולה לטעמי כדי חוסר תום לב. סוף דבר מכל הטעמים שפרטתי התובענה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

רק לאחרונה משהוטל עיקול על חשבונו של המבקש, נודע למבקש, כי המשיב פעל כנגדו ואף ניתן פס"ד כנגדו בהיעדר כתב הגנה וזאת בשל אי פרעון ההלוואה שנטלו הלווים לצורך רכישת נכס.
אשר על כן ולאור האמור לעיל, מתבקש ביהמ"ש להורות על ביטול פסה"ד שניתן כנגדו ובנוסף להורות על עיכוב ההליכים.
לנוכח מצבם של החייבים העקריים, ועל מנת שיתאפשר לבנק לפעול לגביית החוב מן הערבים, לרבות מן המבקש, הגיש הבנק במסגרת תיק הוצל"פ שניפתח כנגד החייבים העקריים בקשה למיצוי הליכים.
בחלוף למעלה מעשור מאז פתיחת תיק ההוצל"פ נגד המבקש בתאריך 10.5.22, או בסמוך לכך, פנה לראשונה המבקש באמצעות בא כוחו ובקש באופן תמוה לסגור את תיק ההוצל"פ. בקשתו נדחתה על הסף והוא התבקש להסדיר את חלקו בחוב.
היתנהלותו של המבקש בהגישו בקשה לביטול פס"ד בחלוף למעלה מעשור ממתן פסק הדין ובעת שבגדר תיק ההוצאה לפועל שניפתח מכוחו מבוצעים פעולות גבייה שבשיגרה בידיעתו של המבקש, הנה חמורה ומהוה רשלנות ואף זילזול בהליכים שפוטיים.
...
המבקש טוען, כי דין התביעה להיות מסולקת על הסף, אם בשל העדר יריבות, אם בשל חוסר סמכות מקומית, ואם בשל טענות הגנה אחרות העומדות למבקש.
לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה לבטל את פסק הדין שניתן בהיעדר הגנה.
בעניין דומה פסק בית המשפט המחוזי בחיפה רע"א (חיפה) 40829-09-22 יוסף סעידה נ' מחצבי אבן בע'מ, כדלקמן: " גם אם אין מקום להורות על ביטולו של פסק הדין מחובת הצדק, יש לבחון האם יש מקום לביטול מכוח שיקול דעתו של בית המשפט. בתוך כך יש לבדוק את סיבת המחדל ואת סיכוי ההליך, כאשר על פי רוב לסיכויי ההליך משקל כבד יותר. במקרה זה לא ניתן משקל מספיק לסיכוי ההליך בהחלטתו של בימ"ש קמא ויש מקום לאפשר למבקש להוכיח את טענותיו כנגד התביעה, כדי למנוע עיוות דין". כאמור, בענייננו אני סבור שסיכוייו של ההליך טובים למדי.
המסקנה מכל המקובץ היא שדין הבקשה לביטול פסק הדין להתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

העתירה נדחתה מפאת קיומו של סעד חלופי, שכן התובעת הגישה ערעור לבית המשפט המחוזי מרכז, העירעור נמחק מחמת אי תשלום אגרה ואי הפקדת ערובה והתובעת לא השיגה על החלטה זו של בית המשפט המחוזי.
התובעת (החייבת בתיק ההוצאה לפועל) הגישה בקשות לתיק ההוצל"פ לביטול כל ההליכים כנגדה וסגירת התיק , ובין היתר טענה כי התיק ניפתח תוך שימוש בייפוי כח מזויף או כוזב, כי מדובר בנציגות בלתי חוקית, וכי פסק הדין שהוגש לבצוע ניתן במירמה ובאי חוקיות.
בתמצית, טוענות הנתבעות 1 ו- 4 כי מדובר בפסקי דין חלוטים וכי טענות התובעת הנן טענות ערעוריות במהותן שמוצו בהם הליכי העירעור ומשכך, יש לדחות התביעה בשל מעשה בית דין.
...
להלן החלטתי בבקשות התלויות ועומדות לסילוק התביעה על הסף בתביעה שבפני עותרת התובעת לביטול שני פסקי דין חלוטים, שניתנו על ידי כב' המפקחת על המקרקעין אסתי שחל (להלן המפקחת) מחמת מרמה, וכן להורות על סגירת תיק ההוצל"פ שנפתח לביצוע פסק הדין.
לאור כל האמור לעיל, התביעה כנגד כל הנתבעים, נדחית.
הבקשה לצירוף נתבעת נוספת, נציגות הבית המשותף, נדחית.
לפיכך, התביעה נדחית.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

דומה, כי בשלב זה יש מקום לדחות את הבקשה ולו בשל האיחור בהגשת ההיתנגדות מקום בו כבר ידע שיש נגדו הליך תלוי ועומד, וגם לפי קו זה היה צריך להגיש תוך 30 יום, כמו גם מאותו רציונל שמוגשת בקשה לביטול פסק דין תוך 30 יום מהיום שנודע לו כי יש פסק דין נגדו לאחר שניפתח תיק ההוצאה לפועל בגינו, ולא להשתהות.
עם זאת, בשים לב לרגישות העניין נוכח האיחור בהגשת ההיתנגדות ב-24 שנים, דבר המהוה נזק ראייתי לשני הצדדים ביכולת להוכיח מסירה או אי מסירה (כשהנטל דוקא על הנתבע לסתור חזקת מסירה והנטל על התובע להוכיח כי ביצע מסירה כדין וברי כי יש מי שניפגע בשל חלוף הזמן משיכול והנתבע נקלע לסיטואציה לא לו ואכן לא ידע דבר ומתקשה להוכיח בשל חלוף הזמן וכך גם ביחס לתובע שהסתמך על סופיות הדיון אם כי במקרה דנן לא מדובר בתובע המקורי ולא ידוע מתי נפטר ולכן קיים קושי לטעון להסתמכות בנו מנגד עת גם לא גבה דבר אלא אוחז בזכות, הלכה למעשה, וממילא המידע בכללותו מלכתחילה לא היה מצוי בידו) – אדון גם בשאלה האם ההיתנגדות הוגשה במועד בשל אי המצאה כדין וככל שלא הוגשה במועד, האם מטעמי שקולי מדיניות משפטית היה מקום להעתר לה ובכלל זה ייבחנו סכויי ההיתנגדות עת יש להם משקל ממילא עת בוחנים הארכת מועד מקום בו לא הוגשה ההיתנגדות עם היוודע תיק ההוצאה לפועל (באנלוגיה לכך שיש לבחון האם בקשה לביטול פסק דין הוגשה במועד תוך 30 יום ואם לא, האם יש להעתר לבקשה להארכת מועד להגשת הבקשה לביטול פסק דין ובכלל זה נבחנים דרכי ההמצאה ומקום בו אין חובה מן הצדק, גם סכויי ההגנה ולאחר מכן, מקום בו עוברים את המשוכה הראשונה יש לבחון האם יש לבטל לגופו את פסק הדין (להבדיל מבקשה להארכת מועד) – האם ישנה חובה מן הצדק בכל הנוגע לדרכי ההמצאה ואם לא, האם מטעמי מדיניות שיפוטית יש להעתר לביטול פסק הדין ובכלל זה נבחנים גם סכויי ההגנה).
לאחר מכן, לדבריו שלו, תוך לכל היותר שנה, יצא את הארץ וחזר לאחר 14 שנה ולא כתב כי יצא וניכנס לישראל במהלך אותה תקופה ולכן גם אם טוען שהתובע לא פעל למצות את זכויותיו בתיק והתיק נשאר פתוח בהוצאה לפועל וצבר ריבית הרי שלשיטתו כלל לא היה בארץ ולא מסר שהיו לו חשבונות בבנק בארץ ובודאי לא עבד בארץ שניתן לבחון עיקול על משכורת, הרי שאין כל משקל להגבלות בתקופה ששהה בחו,ל משלא משפיעות עליו, והראיה שכשחזר לישראל, תוך חודשיים קיבל עיקול על חשבונותיו ואז התעורר לפעולה.
יוער כי כב' הרשמת קבעה בהחלטה אליה מפנה הנתבע מיום 10.2.21 כי החייב ראה שהתיק ניפתח בשנת 1999 ולכן לא ניתן להורות על סגירת התיק בהיעדר תשלומים בתיק ולפי החלטה שניתנה כבר ביום 27.12.20 כשהנתבע כבר היה מיוצג, היה על החייב להגיש שאלון, כתב ויתור סודיות ומסמכים התומכים בבקשתו למתן צו חיוב ו"החייב לא פעל בהתאם ומגלה זילות בהחלטות הוצאה לפועל" אולם אל מול זאת ידע להגיש בקשה לסגירת התיק בשל התראה של חוסר מעש והזוכה לא נתן תגובתו בהתאם להחלטת ראש לישכת ההוצאה לפועל מיום 9.11.20 , היינו כי כפי שידע על ההתראה מיום 9.11.20, כך ידע גם על ההחלטה מיום 27.12.20 ולא הגיב (דבר שגם מלמד על היתנהלותו כפי שביטאה זאת כב' הרשמת, גם בתיק דנן).
...
לקחתי בחשבון כי הנתבע מיוצג על ידי הסיוע המשפטי וכי אין ידו משגת וזאת מבלי לבדוק חקירת יכולת משאין זהו ההליך לכך, אולם בשים לב לגובה החוב ובשים לב להגנה הדחוקה ולאיחור הממשי בהגשת ההתנגדות ומבלי להתייחס לכך שההמצאה הייתה כדין ומוכנה אני להניח שלא קיבל את דבר הדואר אולם כשידע הוא ישב בחיבוק ידיים ללא הוכחה כי ארבעה חודשים נבצר ממנו בכל דרך להגיש התנגדות או לחפש סיוע משפטי או לפנות להוצאה לפועל וכל שכן לאחר שכבר קיבל סיוע משפטי, המתין עוד מספר חודשים, במקום לזעוק ולהזדרז ולפעול בנושא – אני סבורה כי סכום ההפקדה הוא ריאלי בנסיבות העניין.
בזיקה לאמור בתנאי ב' דלעיל, אודה כי סברתי שיש לדחות את הבקשה וזאת מטעמי השיהוי שבהגשת התנגדות, כל שכן מיום הידיעה בפועל לשיטת הנתבע.
סוף דבר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו